Nem teljesen egyértelmű a találatok listázásakor kialakuló szám, de nem is erre írták a keresőt. Nyilván itt a cél az, hogy 1-1 adott cég után lehessen nézni, senki sem fog többezer oldalas listát végigolvasni. Gyanítom, hogy a 120000 rekord=120000 cég.
Ugyanis, a keresőbe írva a "keresk"-et, kidobta azt a számot, azt az 54ezrest...aztán beírva a "szolg"-ot kidobott 57ezret, még ezután beírva a "részvénytársaság"-ot adott kb ezret, majd még írtam valamit, arra 100 körüli találat lett. Vagyis a 120ezer lehet a jó szám, mert minden keresésre más és más számot ad ki, de rengeteg cég van, melynek a nevében benne van a "keresk" és a "szolg" is, vagyis az 54ezres szám csak az, amiben a "keresk" benne van....
Általában az APEH-hel egyébként lehet egyezkedni. Nekem még aktív vállalkozóként volt ilyen esetem. Sok tartozásom gyűlt össze, majd egymillió forint. Kijött egy rokonszenves APEH-behajtó hozzám, aki nyíltan megkérdezte, hogy akkor én mit is szeretnék. Mikor észlelte, hogy jóhiszemű vagyok - akkoriban még akartam fizetni, reméltem a dolgok jobbra fordulását -, akkor ott helyben meghozta a határozatot, hogy ideiglenesen felfüggeszti a végrehajtást, s holnap fáradjak be hozzá az irodájába. Befáradtam, s ő szabályosan lediktálta nekem, hogy mit kérelmezzek. Ezután elvette a papírt, mondta, hogy várjak. Majd írt egy írásbeli határozatot, hogy kérelmemet elbírálta és engedélyezte. A büntetést visszavonta, a kamatot visszavonta. Ezután átadott 12 darab csekket, hogy ezt fizessem havonta, úgy, hogy az első részlet egy héten belül érkezzen be, mert különben gáz van.
Az azért rendesen kamatozik a maga 19%-os kamatával, ami a jegybanki alapkamat kétszerese.
Hopp már meg is világosodtam hirtelen, miért van annyi cégnen apeh-tartozása. Nemel a legkedvezőbb folyószámla hitelt 21-22 %-ért kínálja a bankom, ennél már az APEH büntetőkamat is kedvezőbb - csak valahogy meg kell egyezn ivelük, hogy az egyösszegű büntetés ne legyen nagy. De ha egy céget egyszer már megbüntetett az APEH, akkor nem igazán érdemes befizetni a 20% alatti kamattal ketyegő tartozást, ha csak magasabb kamatú hitelből tudná fizetni valaki.
Ez nagyon ismerős történet. Én is voltam örző-védő egyéni vállalkozóként, de csak néhány hónapig, aztán tolmács-fordító lettem, s szóltak, hogy szüntessem meg az örző-védő tevékenységet (amit egyébként nem is űztem), így azt töröltettem is. Aztán átalakultam bt-vé, majd csináltam kft-t is, mert sikerült belevágni a bioboltos üzletágba (egy időben 2 boltunk is volt), de aztán 3-4 évvel később nagyon szar lett a helyzet, a banki hiteleket éppenhogy sikerült visszafizetnem az utolsó pillanatban(már 2 és fél hónapja nem fizettem részleteket, még 2 hét volt hátra, hogy elinduljon a hitelgaranciaként adott ingatlan árverezése), többet fizettem vissza, mint amennyit felvettem, mert az árfolyam időközben felment és a bank felszámított még külön díjat is, hogy egy összegben fizetem vissza a hitelt. Közben évekig fizettem havi 20 ezret egy teljesen felesleges életbiztosításra (a bankhitelhez kellett). Szóval éppenhogy megmentettem az ingatlant, az tiszta lett. Volt még 2 kisebb ingatlanunk. Mindent eladtunk óriási veszteséggel (nem akartunk várni, s a piaci ár alatt 15 %-kal kínáltunk mindent, hogy gyorsan legyen vevő). Majd mentünk. APEH le van szarva. Egyébként az APEH-nél is többel tartozom a budapesti parkolótársaságoknak, olyan 1,2 millió összegben: 2001-ben elhatároztam, hogy sosem fogok nekik fizetni, s nem is fizettem. Leszarom az egészet.
EU-s országban vagyok, de az APEH nem keres senkit másik EU-s országban, hacsak nem valóban nagy összegről van szó. A mi tartozásunk lehet pillanatnyilag mindennel együtt 750 ezer körül. Ilyen összegnél az APEH nem tesz különleges lépéseket: megpróbál belföldön megtalálni, bankszámlát keres, s ha nem jön semmi össze, akkor hagyja elévülni az ügyet.
Nekünk voltak ingatlanjaink, de mindent eladtunk Magyarországon. Külföldön vettünk ingatlanokat (2 db), s az is a gyerekek nevén van, mi csak haszonélvezők vagyunk. Papíron csak ingóságunk van. Az APEH pedig sosem keres külföldön vagyont, hacsak nem valóban nagy összegről van szó. A mi kamatokkal együtt egymillió alatti tartozásunk nem számít nagy összegnek. Végülis simán ki is fizethetnénk, lezárhatnánk mindent teljesen korrekt módon, de elvi okokból nem tesszük: nem akarunk Magyarországnak fizetni egy fillért se.
Annyi cég nincs is Magyarországon, az egyéni vállalkozók, evások ekhósok meg őstermelők az más kategória - bár azok is erősen kerülik az adót időnként.
Feleslegesen vagy lelkes... nem ismered a valóságot.
Ennek a 120 ezernek a nagy része pont olyan eset, mint az enyém: abbahagyta a vállalkozást, de nem szűntette meg azt hivatalosan. Egyetlen szabálysértése ezeknek: nem adtak be adóbevallást. Most majd az APEH beszedi a minimális bírságot, s ennyi.
Más rész átment a feketegazdaságba, ez is megfoghatatlan.
A többiek mikróvállalkozások, általában egy személlyel aki csak úgy tud megélni, hogy nem fizet semmilyen adót. Most kiszabnak rájuk valamilyen bírságot, majd kérelmezik a részletfizetést, s annyi.
Valószínűleg az APEH-nek az egészből aköltsége több lesz, mint a bevétele.
Aki komolyan csal adót, az profi módon csinálja. Nagybátyám évente csinál új vállalatot, a régit meg eladja hajléktalanoknak egy erre specializálódott közvetítőn keresztül. ha rendesen fizetné az adókat, munkanélküli lenne. Ilyen a gazdasági helyzet, ez van.
A magyar adórendszer az egyik legrosszabb Európában. Kifejezetten stimulálja az adócsalást. OLyan magasak az adók, hogy egyszerűen hülyeség nem csalni.
Adatbázis rekordszám: 120025 Találatok száma: 54788
Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2009.03.21-án/én az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek:
Ha nem adott meg maximális lapméretet, legfeljebb 100 sort jelenítünk meg egy lapon Az adózó neve (elnevezése) Adószáma HUNGAROSZERVIZ AUTÓJAVITÓ ÉS KERESKEDELMI SZÖVETKEZET 10023514241 LUGOSI MEZŐGAZDASÁGI-KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ SZÖVETKEZET 10069695215 ... az első lapnak az alja:
EZERKÉZ VÁLLALKOZOI ÉS KERESKEDELEM-SZERVEZÉSI KFT 10314603242
Adatbázis rekordszám: 120025 Találatok száma: 54788 Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2009.03.21-án/én az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek:
Ha nem adott meg maximális lapméretet, legfeljebb 100 sort jelenítünk meg egy lapon Az adózó neve (elnevezése) Adószáma
A fiam ugyanígy járt anno a bt.-jével. Nem szüntette meg, mert arra sem volt már pénze. Szegény azt hitte, hogy olyan nagy baj ebből már nem lehet. Így jött ki ő is, hoztam ki őt is németbe. (csakhogy én erről nem tudtam) Nos kb 2 év múlva már 500ezer körül volt a klf. bírságok összege, és azok késedelmi kamatai. Mivel otthon ingatlana van, így esélye sincs arra, hogy adócsalőként eltünjön a szem elől, felvettük az apehhel a kapcsolatot, hogy rendeznénk a dolgot, révén itt nem csalt senki semmit, de tény valóban hogy az adott kis 1 személyes bt. nem lett jogszerűen megszüntetve. Nos nem részletezném. Ma kb 1 millónál tartunk befizetést tekintve és jóesetben már csak 130ezer van hátra, ha jóisten megnem gondolja magát, merthogy ezek azt csinálnak amit akarnak, és úgy szórakoznak veled ahogycsak a kedvük tartja.
Tehát a probléma mindössze annyi volt, hogy anno a fiamat örzővédőként csak úgy tudták foglalkoztatni, ha vállalkozóija volt. Ezt a vállalkozóit meg nem szüntette meg azután, hogy munkanélküli lett. Ez eddig egymillómba került és csak remélhetem, hogy egyszer vége lesz.
Gondolom ezekből a többség hasonló szerencsétlen, akiből gyurcsányi miatt még a szart is kinyomják.
120000 cég ellen APEH végrehajtás - HELYES!!!! bar lenne kemenyebb az ellenorzes, es akkor nem lehetne arra hivatkozni hogy azert kerulom az adofizetest mert mas se fizet es el se kapjak...
Én valódi tevékenységre hoztam létre mind a két céget, de 5 év után abbahagytam a tevékenységet, mert nem volt nyereséges. Viszont nem volt kedvem még a cég megszüntetésére is pénzt költeni, ezért hagytam annyiban, többet nem küldtem adóbevallást, stb. Mivel tudtam, hogy hamarosan külföldre távozom, nem is igazán izgatott a dolog. Most kiváncsian beírtam mindkét cégem nevét a honlapra, s mosolyogtam, hogy mindkettő benne is van a végrehajtási listában. Sikeres végrehajtást kívánok az APEH-nek! Csak azt nem tudom, hogy kin mit fognak végrehajtani... :-)))
A kereskedést szvsz szinte minden cég beírja a tevékenységei közé, többnyire még az is, aki pillanatnyilag nem is kereskedik. A 120 ezer cég nem tűnik túl soknak, legalább 200 ezer céget az adóelkerülés miatt hoztak létre, ezek szerint még nem bukott le valmennyi.
Az oldal alapból nem írja ki, hogy hány rekord van összesen, ezért írtam, hogy kell egy keresés. 57000 kereskedelmi cég. A totál 120000. Fröcsögni pedig te szoktál.
Mondom olvass utána, 57000 körüli a szám....amiről te beszélsz, az a sorok száma, nem a cégeké...kattintgass ott a lapon, rájössz te is....persze, ha csak fröcsögni akartál, akkor hagyjuk....
Nagyon félrenézed: "Adatbázis rekordszám: 120025 Találatok száma: 54788 Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2009.03.21-án/én az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek: "
sok kereskedelmi céggel állok kapcsolatban, és nagykereknél egyre több kft-ből lesz sro. Magyarul átmennek Szlovákiába. Az egyik nagy beszállítónk most ment át, de vannak többen is. Az APEH meg bekaphatja.