Keresés

Részletes keresés

sajatvektor Creative Commons License 2009.03.25 0 0 119
Az alatt is a sajat miniszteriumaert dolgozott!!! :-PPP
Előzmény: Korrekt Orr (118)
Korrekt Orr Creative Commons License 2009.03.25 0 0 118
Ez talán rendben is lehetne. De ez azt jelenti, hogy egyetlen kormányülésen sem volt szó az előrehozott választásról? Azért ez minimum furcsa. Vagy csak nem figyelt? :-)
Előzmény: sajatvektor (116)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 117
nem hülye, hanem aljas. sok komancs beszopta ezt a hazugságot
sajatvektor Creative Commons License 2009.03.25 0 0 116
Ez az egyik magyarazat, a masik pedig, hogy annyira jol vegzi a dolgat, hogy _nem erdekli_ az egesz politikai cirkusz. :-))

Mondjuk nyilvan az, hogy okoskodik rola, ego, de ez semmit nem mond el a sajat teruleterol.
Előzmény: Korrekt Orr (114)
Korrekt Orr Creative Commons License 2009.03.25 0 0 114
Bazeg, közel három éve van napirenden az előrehozott választás kérdése. Az MSZP és a kormány a poklok poklának állítja be, minden lehetséges és minden lehetetlen módon ellene érvel. Ez a tökfej meg addig nem jutott el, hogy ennyit megtudjon róla??

Ebből is látszik, mennyire a hatalommánia mozgatja az MSZP-t és a kormányt, nem észérvek miatt, hanem a hatalom megtartása miatt nem akarják az előrehozott választást.
Előzmény: sajatvektor (110)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 112

"az onkormanyzaroknal ugy van, hogy barmikor is van rendkivuli polgarmester valasztas, a mandatuma csak a kovetkezo orszagos valasztasig tart."

ja, ez kavarhatott be nála. De akkor is ciki.

Majd ha igazi EU lesz, szerintem az országgyűlési választásoknál is ez lesz! :-)

Előzmény: sajatvektor (110)
AAAaaa Creative Commons License 2009.03.25 0 0 111
11. perc - a riporterno eleg gyenge
Előzmény: AAAaaa (107)
sajatvektor Creative Commons License 2009.03.25 0 0 110
En nem tartom akkora tragedianak, Gyenegesi onkormanyzati miniszter, az onkormanyzaroknal ugy van, hogy barmikor is van rendkivuli polgarmester valasztas, a mandatuma csak a kovetkezo orszagos valasztasig tart. Azt, hogy az alkotmany mas passzusait nem tudja betu szerint, nem latom ez miert baj. Jo, most beegett vele, es ezt nem tudni igenytelenseg, de semmi nem kovetkezik belole arra vonatkozoan, hogy hogyan latja el a feladatat.
Előzmény: Korrekt Orr (109)
Korrekt Orr Creative Commons License 2009.03.25 0 0 109
Atyaisten! És ILYEN emberek irányítják ezt az országot??

Kész csoda, hogy eddig kibírtuk valahogyan!
Előzmény: jibberish (-)
AAAaaa Creative Commons License 2009.03.25 0 0 107
kossz, meghallgatom
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 106
amúgy meg a szocik álma lenne egy gyenesei féle 1 év, hiszen most simán nyerne a fidesz, jövőre meg lehet, hogy csökkenne a népszerűsége a válság miatt.
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 105
itt mondhatnak akármit, de ez teljesen egyértelmű. max nyelvújításba kezdenek, de a szoclibek még erre is képesek lennének.
Előzmény: WYW (103)
WYW Creative Commons License 2009.03.25 0 0 103
Azt mondanak amit akarnak szerintem az én értelmezésem a jó.
(szerencsére nem maradtam ezzel magamra)
Előzmény: horex (100)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 102

http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?visszanezomusor=vendegasztal#

az ocskays video harmadik harmadában van a bizonyos jelenet.

Előzmény: AAAaaa (95)
WYW Creative Commons License 2009.03.25 0 0 101
Az is benne van az alkotmányban, hogy milyen esetben oszlik fel.

Nincs túl sok variáció.
Előzmény: horex (97)
horex Creative Commons License 2009.03.25 0 0 100

Tökéletesen érthető

Pártok ugyvédei ha megvizsgálnák, akkor is?

:)

by horex

Előzmény: WYW (81)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 99
szegény csaj (nem tudom a nevét) igazán köpni-nyelni nem tudott, úgyhogy kiegyezett egy döntetlenben, mondván bár biztos benne, hogy 4 éves ciklust kap a most megválasztott parlament, de azért majd utánanéz.
Előzmény: AAAaaa (95)
dzsászti Creative Commons License 2009.03.25 0 0 98
Engem mondjuk ervekkel mindeig meg lehet gyozni...:-) Szvsz azok mondjak, hogy nem egyertelmu, akik hozzam hasonloan rosszul ertelmeztek a leirtakat. Azt azert fenntartom, hogy en maskepp fogalmaztam volna meg. Pl. igy:
-------------
Új országgyűlési választásokat - az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével - az Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani.
-------------
Ezt nehezebb lenne felreerteni.
Előzmény: AAAaaa (93)
horex Creative Commons License 2009.03.25 0 0 97

PONT

Lehet törölni a topikot

"ha a parlament feloszlik"

és az milyen esetben oszlik fel.

Alapkérdés, ha erre nincs válasz , nincs megoldás se

by horex

Előzmény: Mitya Ivanov (78)
bean Creative Commons License 2009.03.25 0 0 96
Gyenesei egy olyan egyszerű szót sem tud értelmezni, mint az "előrehozott".

Mivel a jövő tavaszi választást hozzák előre, azt nem kell még egyszer megtartani.
AAAaaa Creative Commons License 2009.03.25 0 0 95
ahol te olvastad ott nem szolt a fama riporteri reagalasrol?
hagyta a suletlenseget jo seggnyalo modon, vagy visszakerdezett?
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 94

"az elorehozott valasztas csak 2010-ig tartana"

1. Hülyék, mint a föld.

2. politikai értelemben gondolják: az új kormány megbukna és új választás kellene 2010-ben is.

Ez a két magyarázat lehet.

Előzmény: AAAaaa (93)
AAAaaa Creative Commons License 2009.03.25 0 0 93
ha teged ilyen egyszeru volt meggyozni, akkor azert meg erdekelne, hogy kik mondjak azt, hogy az elorehozott valasztas csak 2010-ig tartana (eddig gyenesei es szanyi) es milyen erveket hoznak fel (ha egyaltalan)
Előzmény: dzsászti (88)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 91
Állampolgári alapismeretek első óra második perc.
Előzmény: Törölt nick (9)
dzsászti Creative Commons License 2009.03.25 0 0 88
Semmi gond, en meg ertetlen:-)
Előzmény: Törölt nick (86)
dzsászti Creative Commons License 2009.03.25 0 0 87
Ez masrol szolt, de mar megbeszeltuk:-)
Előzmény: Törölt nick (82)
dzsászti Creative Commons License 2009.03.25 0 0 85
Koszonom, hogy ram szantad az idot!
Az a helyzet, hogy az "előző Országgyűlés megválasztását követő" kitetelt felreertettem, ezert kavarodtam ossze. Szegyenlem, de igy alakult...
Előzmény: sajatvektor (79)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 84
na, így talán Gyenesei is megérti... bár, ha nem lehet vele elbizonytalanítani az embereket, akkor... :)
Előzmény: sajatvektor (79)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 83
Nem csodálkozom, hogy itt tartunk! Gyenesei pofájához mert nem találok jobb kifejezést rá hozzáfért az, hogy a vagyonosodási nyilatkozatába unokáit, barátait írja be mint értékeit. Jó, hogy nem a seggét törölte a nyilatkozatba és úgy adta azt vissza. Azt hiszem éppen ideje, hogy ezektől az emberektől egyszer és mindenkorra megszabaduljunk.
Előzmény: jibberish (-)
WYW Creative Commons License 2009.03.25 0 0 81
Ha előrehozott választást kell tartani akkor nem érvényes ez rész:

"...az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani." - hiszen pont ez a lényeg hogy a négy évhez képest, előbbi időpontban történik a választás.

Viszont ezt követően érvényesíteni kell ezt: "...az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani." - mert azt nem részletezi, hogy milyen módon történő megválasztást követően. Tehát bármely módon megválasztott Országgyűlés mandátuma a megválasztást követő negyedik év április vagy májusáig tart (az új választási időponttól függően). Ez nem biztos hogy pont négy év egyébként.

Ha választás 2009. június 9-én megtörténne, akkor a mandátum 2013. április, vagy májusáig tartana, de akkor is addig tartana ha 2009. novemberben lennének a választások.

Remélem érthető. (legalábbis törekedtem rá)

Előzmény: horex (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!