Keresés

Részletes keresés

Steckdose Creative Commons License 2009.03.27 0 0 64
Nem hát.
Előzmény: maxel (63)
maxel Creative Commons License 2009.03.25 0 0 63
hát azért piacon ne nagyon vegyél.
Előzmény: Steckdose (62)
Steckdose Creative Commons License 2009.03.25 0 0 62
Attól függ, hol.
Előzmény: maxel (60)
maxel Creative Commons License 2009.03.25 0 0 61
Nem akarom elvenni a kedved, de van már ilyen.
A devizahitelesek alakítottak egy véd és dacszövetséget.
Előzmény: Bemondó (46)
maxel Creative Commons License 2009.03.25 0 0 60
A törtarany csak akkor törtarany, ha eladod, ha veszed már nem:)
Előzmény: Steckdose (59)
Steckdose Creative Commons License 2009.03.25 0 0 59
Ne röhögtess, a rokonom házában lakik egy ürge, az már vagy 6-8 éve egy büdös kanyit nem fizet. Se villanyt, se fűtést, se közösköltséget, se gázt, semmit. Villanya, gáza már rég kikapcsolva, a háznak milliókkal tartozik, mégis éli világát a pecójában.

Amúgy apró, viszonylag alacsony értékű törtarany ékszereket kell venni, de abból jó sokat. Azzal mindig lehet fizetni a kajáért, ilyenekért.
Előzmény: maxel (31)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 58
Immár 5 éve van bankszámlám UK-ben, LLoydstsb. Tombornyomott debit kártya, internetbank, készpénzfelvétel, vásárlás, befizetés, éves kártyadíj = 0 font, azaz 0 zéró, semmi.
Előzmény: Okos Mikulás (50)
szegény Sudár Anni Creative Commons License 2009.03.25 0 0 57
Vedd a kezedbe.
Bemondó Creative Commons License 2009.03.25 0 0 55

Helyes, vitassuk meg a dolgot.

1. Nekem utoljára a Versenyhivatal írta azt, hogy ha valami nem tetszik, akkor menjek máshoz. Biztosan hozzájuk..., vagy a p..-ba.  Leginkább arról van szó, hogy a bankok hatalmas nyeresége részben a betéti- és hitelkamatok közötti hatalmas résből adódik, részben különféle fix díjakból. Nagyon nehéz a bankok közötti választás, mert számtalan paraméter között kellene választani - és ezek a paraméterek megállás nélkül mozognak. Igencsak elvi lehetőség, hogy ha pl. az OTP megemeli a készpénz-kifizetés díját, akkor átmegyek mondjuk a Unicbankhoz. Maga az "átköltözés" sem olcsó mulatság: nekem például hónapokba telt, míg meg tudtam válni az OTP-től. Tehát hiába választom az OTP-t január 1-én úgy, hogy akkor neki a legjobbak a kondíciói, április 1-én egy másik bank lehet a nyerő. NAGYON elvi kérdés tehát a hurcolkodás.

2. Alaposabban szemügyre kellene venni a különböző fix díjak, jutalékok konkrét mértékét. A napokban az egyik vezető bankban kevesebb, mint 40 USD-t transzferáltam át a forint számlámra és ezért 12 USD díjat fizettem. A pénzt nem kellett kötegelni: a netbankon intéztem az ügyet. Tehát a különböző fix díjaknak semmi közük a ténylegesen elvégzett munkához.

3. A magyar bankok pl. százalékos jutalékot számítanak fel az átutalt pénz után (pl. külföldre). A díj az utalt összeg bizonyos ezreléke. Nos: az átutalás mögött mindig ugyanakkora munkavégzés áll - mire föl a százalékos mérték? Csak nem arról van szó, hogy a bankom velem "vállalkozik" - és amikor sírunk, akkor én fizetek, amikor nevetünk, akkor meg osztozunk? Erre pl. a PSZÁF sem tudott semmit mondani aozn kívül, hogy akkor menjek más bankba.

Lenne

zividivi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 54
//"..Én pl. nem adok kölcsönt soha többé egy banknak sem..."//

Magyarországon erre aligha van lehetőséged.

Már a munkanélküli segély átutalásához is több helyen kötelező bankszámlát nyitni!!!!!

Magúszhatod, ha zsebből kapod a fizetésed.
Előzmény: Dr. bodza (3)
zividivi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 53
//"...Amúgy meg ez elég demagóg szöveg, hogy a bank "használja a pénzem" és még én fizetek. Ugyanis azt a pénzt valakinek át kell számolni, valakinek kötegelni kell, pénzszállító autónak el kell vinnie, ezt hívják készpénzkezelésnek. Kicsit tájékozódj egy Group4-nél vagy komolyabb biztonsági cégnél, hogy ez mibe kerül..."//

Ami azt illeti, ez is egy demagóg kifogás!

A banki műveletek összes költsége jóvcskán belefér a betéti-és a hitelkamat különbözetébe.

Amíg nem különültek el a banktulajárok a betétesekről, mindig így is volt.

Csak a bankdiktatúrában lehetséges a költségeket (és az adókat!!) a betétesekre hárítani, miközben a teljes pénzforgalmi nyereségez zsebrevágják a részvényesek.

Holott nem sajátjuk a teljes forgalom, hanem a betéteseké a lényeges rész.

Vagyis a részvény hozadéka nem áll arányban a forgalom hozadékával. Így lehetséges, hogy a részvényesek részvényeiknek akár többszörösét is felvehetik évente.
w.ullrichfun Creative Commons License 2009.03.24 0 0 52
 Nem hinném, h a 2-300 Ft - az egyoldalúság(kiszolgáltatottság egy "szolgáltató" cégnek) a 100ezer Ft. kivételi díj, de az is érdekes, h a nyugat-dunántúliak többsége osztrák bankoknál intézi pénzügyeit, mert mindenben korrektebbek, és jóval kevesebb a "kezelési költség" ... :(
w.ullrichfun Creative Commons License 2009.03.24 0 0 51

"a pénzügyi rendszerek reformja nélkül csak átmeneti tűzoltásra elegendőek."

Bizony. Ott kőne kezdeni. Minden banki vezető vagyonát átvizsgálni, és extra adót kivetni. Nemkicsit vitték túlzásba, itt az ideje a visszatörlesztésnek. Mekkora is csányielvtárs vagyona? Hm.

Előzmény: Törölt nick (49)
Okos Mikulás Creative Commons License 2009.03.24 0 0 50
Nem értem a problémát. Ott az Unicredites lehetőség, vidd oda a pénzed. De a Citibanknak is van hasonló szolgáltatása. Vannak kis takszövök, oda is lehet menni. Az a havi 2-300 forint fáj olyan nagyon? Esküszöm, nem értem.

Amúgy meg ez elég demagóg szöveg, hogy a bank "használja a pénzem" és még én fizetek. Ugyanis azt a pénzt valakinek át kell számolni, valakinek kötegelni kell, pénzszállító autónak el kell vinnie, ezt hívják készpénzkezelésnek. Kicsit tájékozódj egy Group4-nél vagy komolyabb biztonsági cégnél, hogy ez mibe kerül...

Ráadásul mostanában kiugróan magas a pénzintézeti támadások száma, ettől sem lesz olcsóbb a biztonság. De mondom, ha nem tetszik, menj az Unicredithez.

Magyarországon a bankok piacán is komoly verseny van, 30 fölött van - asszem - bank vagy szakosított pénzintézet jelen. Tessék válogatni, nem ilyen demagóg bankározással megpróbálni leplezni a gyurcsányi fasztalankodást.

Mostanáig ment a könyörgés, hogy a kinti nagy bankhok ne vonuljanak ki. Pár ilyen fogás még és nézhet nagyon Ferenc.
w.ullrichfun Creative Commons License 2009.03.24 0 0 48

Azért nézz utána, ma végre történt néhány intézkedés a banki önkény ellen, buffognak is a pénzeszsákok rendesen, mintha okuk lenne rá!

De hát ez a fajta nálunk ilyen, "soha nem elég" szlogenjüket kéne minden bankreklám előtt kiírni a tv-ben, + a havi többmilliós jövedelmüket keményen adóztatni. Mert az nem csökkenhet persze, még akkor sem, ha eltőzsdézik-elbukják ügyfeleik pénzét - majd lenyeletik azt a kedves betétesek-hitelfelvevők-magánnyugdíjpénztár tagokkal, pessze hogy.

w.ullrichfun Creative Commons License 2009.03.24 0 0 47

"megmondta a miniszterelnök ur is : el lehet menni. Márpedig ő okos ember."

:))

Aztán csak ő ment végül :))

Előzmény: szegény Sudár Anni (41)
Bemondó Creative Commons License 2009.03.24 0 0 46

"úri passzió"

Talán mégsem az. Miközben az országban mindent kontroll alatt tart az állam - Téged is: lásd APEH - ez a kontroll nem érvényesül a bankokkal szemben. A piaci viszonyok sem úgy működnek egy ilyen kis országban, mint mondjuk egy nagyméretű piacon, nagy hagyományokkal rendelkező társadalomban. A bankok közötti verseny ma elsősorban a profit-maximalizálásában érhető tetten. Amikor egy bank emeli a jutalékát, a másik követi ebben. Nem nagyon lehet példát felhozni arra, hogy a piaci verseny a baki feltételek csökkenéséhez vezetett volna. Pl. a Unicredit eltörölte a készpénz-felvételi díjat - kesztyűt dobott a többi banknak - és követte őt ebben valaki? Nem.

Sőt, ma már ott tartunk, hogy nemcsak a pénzkifizetés után számolnak fel a bankok jutalékot, hanem a befizetések után is. Tehát fizetsz azért, mert rábízod a pénzedet a bankra (aki azt persze vígan használja, hiszen a pénz-megőrzés nem olyan, mint egy autó megőrzése, amivel ugye nem száguldozhatsz addig, míg rád bízták - és fizetsz akkor is, amikor visszakapod a pénzedet.

Ha az állam nem tud (vagy inkább: nem akar) kontrollálni, akkor nincs más lehetőség, mint az, hogy mi fogunk össze. Azt kellene kitalálni, hogyan lehetne ezt az összefogást megteremteni, megszervezni - hogy mi mindent lehetne csinálni, arra lehet még tízezer ötletünk is.

Végre a saját kezünkbe kellene venni az ügyünket, mert másra nem számíthatunk, csakis magunkra!

Előzmény: szegény Sudár Anni (44)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.03.24 0 0 45
Egy csődeljárás a következőképpen zajlik.

A banknak van 1000 pénz tartozása (betétje) és 1000 pénz követelése ( hitel).

Az 1000 pénz tartozást a felszámoló eladja valakinek 50 pénzért. Ez továbbra is 1000 pénz tartozás, csak most már másnak a gondja a behajtása. Ettől nem szabadulsz meg.

Az 50 pénzt a felszámoló felosztja az 1000 pénzt betevő betétesek között. Ezek akkor sem kapnak egy fityinggel sem többet, ha az 50 pénzért az adósságot megvásárló esetleg be tudja hajtani mind az 1000 pénz hitelt.

Előzmény: Törölt nick (33)
szegény Sudár Anni Creative Commons License 2009.03.24 0 0 44
VT állj élére a dolgoknak, szervezd meg, de ne itt egy pár embernek, mert a nagy adósok nem érnek rá internetezni, valahol most is dolgoznak, ez a szövegelés a bankibukiról csak egy úri passzió.
Előzmény: VT750 (42)
maxel Creative Commons License 2009.03.24 0 0 43
Öcsém ferences, ez durva volt.
Nem nézel tévét, de egy laza csuklómozdulattal lesöpröd az asztalról a tényeket.
Így érzhette magát József Attila, amikor azt hallotta "Ilyen név, hogy Attila nincs."
Előzmény: Törölt nick (38)
VT750 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 42

Azzal teszi kockára a családja biztonságát hosszútávon, ha ül otthon, a fejét bedugja a homokba, mert majd lesz vmi, majd vki más megoldja az ő problémáját, neki sokkal fontosabb dolga van, minthogy kiálljon a családja és a saját érdekeiért.

Emiatt a gondolkodás miatt tart itt az ország, ahol is tart.

Mi hagytuk a politikusainkat, hogy ezt tegyék velünk senki más nem hibás ebben ,csakis mi.

Előzmény: szegény Sudár Anni (41)
szegény Sudár Anni Creative Commons License 2009.03.24 0 0 41
Az emberek nagy része törvénytisztelő. 100-ból 98 biztos fizetne. Nem fogja kockára tenni a családja , két kis /általában/ gyereke otthonát.
Ez nem a kalandorok országa, akik ki be járnak, mint a holdkórosok. A magyar ember ragaszkodik az otthonához, hazájához.
Természetesen nyitva van az aranykapu, megmondta a miniszterelnök ur is : el lehet menni. Márpedig ő okos ember.
Előzmény: VT750 (35)
w.ullrichfun Creative Commons License 2009.03.24 0 0 40
Hát, ha csak meg nem tudod szüntetni "egy összegben" a tartozást, (mondjuk korrektebb banktól áthidaló kölcsön, nemtom ezek a "válságkezelő" projektek hogyan-miképp elérhetők, mennyire működnek, de tán érdemes utána nézned ekkora emelésnél - bár asszem többsége vállalkozás centrikus) akkor vmi más időfutamú részlet jöhet szóba. Talán mostmár nem számolják fel azt is plusszba.
Előzmény: Törölt nick (12)
VT750 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 39

Tudod a kalandvágy.

:) Lesz benne részed bőven. Ez az ország egy kalandpark!

Előzmény: maxel (37)
maxel Creative Commons License 2009.03.24 0 0 37
Menj csak nyugodtan.
Én maradok.
Tudod a kalandvágy.
Előzmény: VT750 (35)
maxel Creative Commons License 2009.03.24 0 0 36
Az egri kórházat is ledarálták végül."

Az a meccs még nincs lejátszva szerintem.
Előzmény: Unerwünschter Gast (26)
VT750 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 35

Hát ez a baja az orzságnak, a birkaság. Más országokban, sokkal kisebb dolgok miatt általános sztrájkot, százezres tüntetéseket szerveztek. Itt meg, ha vki szervezne vmit, ez lenne a válasz: úgyse lesz belőle semmi, úgyis majd nem sikerül. Tényleg menekülni kell ebből az országból, mert nem érdemlik meg a magyarok, hogy bármi változzon, hisz semmit nem tesznek ellene.

Ki írta alá pl. itt a fórumon Seres Mária Népszavazási kezdeményezéseit?

Kiváncsi vagyok.

Tesztek-e vmit az ország érdekében vagy csak megy a duzzogás és a panaszkodás.

Bocsi, de kiakadtam kissé.

Előzmény: maxel (31)
maxel Creative Commons License 2009.03.24 0 0 34
Tv-ben láthattad te primitív. Talán még vissza lehet keresni.
Előzmény: Törölt nick (32)
maxel Creative Commons License 2009.03.24 0 0 31
Tudod ezt a láztó szöveget sokan sok helyen bedobták már.
Egy ízben közös költség nem fizetsésére szólitották fel a lakókat. Mit ad isten, egy volt, (egy mindig van) aki nem fizette. Nem akarom huzni az időt. Ráment a lakása.
Előzmény: VT750 (29)
VT750 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 29
Ja és ezt többször is meg lehetne csinálni egy évben. Mit szóltok? Várok további ötleteket is. Gondolkodjatok.
Előzmény: VT750 (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!