Szia! Csak most léptem be a klubba, látom a problémád. Amennyiben lemaradt valamilyen ok miatt a bélyegző fele, akkor nem ördögtől való a következő: "ZEITUNGS-EXPED, pl PESTH"
Eladó egy kb 1000 Észak-koreából származó bélyegalbum,egy kb 600 bélyeget tartalmazó arab bélyegalbum,és egy kb 300 bélyeget tartalmazó algériai bélyegalbum.Érd :csaba8676@gmail.com címen.
Kb. húsz éve elrakosgattam minden postai borítékot stb. stb. Most jutottam el arra a pontra, hogy a bélyeg nélkülieket kiselejtezném, de ha valakit érdekelne ilyen anyag, szívesen átadnám... Természetesen nem azonnal, mert át is kell néznem, válogatnom... Becslésem szerint olyan köbméternyi papíranyagról van szó... ???
Ha időm van, rendezgetem a régi bélyegeimet. Feltűnt, hogy az 1959-es Lepke sorozat egyik 60 f-ese kicsit más mint a többi. Sajnos nekem csak egy 2002-es katalógusom van, és abban nagyon egyszerűsítve közlik a 60 f-es tévnyomat meghatározását. Aki ért hozzá, legyen szíves megállapítani, hogy a képen lévő bélyegek közül a középső annak számít-e. Ha nem, akkor köszönettel venném, ha valaki fel tudná tenni egy 1959-es Lepke 60 f-es tévnyomatának képét.
Az 1967 előtti magyarok közt érdekes, értékes anyag, a későbbiekben csak szórványosan (pl. Visegrád sor, blokk, Duna blokk).
A külföldiek: nem számottevő.
A használatlant ma még el lehet adni névértéken, vagy felhasználni (ami az árfolyamokat tekintve töredéke a befektetett összegnek!). De felhasználni is csak az idei év végéig lehet (legalább is a Magyar Posta feliratúakat) - lehet, hogy utána már a névértékét sem fogja érni... sajnos.
Szép albumok, de sajnos 99%-ban a magyar bélyegkiadásnak egy olyan időszakából valók, amelyek nem igazán képviselnek többet a névértéküknél, azt is csak december 31-ig, mert januártól már nem lesznek felhasználhatók.
...esetleg motívumgyűjtők számára lehet néhány sor és blokk érdekes, népszerűek a madarak, az űrhajózás, pillangók, repülés... de ott se számíts nagy keresletre.
Tartsd meg őket, mert eladni nem érdemes, "bicskanyitogató" ajánlatot kapnál csak rá.
Ide tévedtem az oldalra és elolvasva az első oldalt eszembe ötlött, hogy csak porosodik a szekrényben a régen kedvelt bélyeggyűjteményem. Szeretnék megkérni egy hozzáértő embert a fórumon, hogy nézzen bele a kis gyűjteményembe, amit nemrég töltöttem fel egy oldalra. ( a profilomba írtam) Jó lenne tudni, hogy csak szépek-e vagy képviselnek valamilyen jelentékeny összeget. Szép napot mindenkinek!
Az első képen lévő bélyegek értéke 100-120 Ft, a másodikon lévőé 10-30 Ft.
De:
Mindkettőnél van érdekesség:
Az elsőn az, hogy vegyes korona-pengő(fillér) címletű a bélyeghasználat. Márpedig a bélyegző 1932-t mutat, s a koronás bélyegek 1927. július 1-jéig voltak érvényben...
A másodikon látható az irat dátumaként az 1897-es évszám, ugyanakkor a filléres címletű bélyegek (a krajcáros helyett) 1898. július 1-jén jelentek meg. Persze lehet, hogy akkor került a hivatalba...?
Azt hiszem mindkét esetben az értéket inkább befolyásolja, hogy teljes irat, ezenfelül magának az iratnak az értéke.