Az ujszasz.hu-n megszűnt a fórum, annak a pótlására hoztam létre ezt a topikot. Itt lehet kitárgyalni minden Újszászt érintő témát, problémát, programot...
HAJRÁ ÚJSZÁSZ
"Megint alkotott az önkormányzat... Kiküldték a helyi adókról szóló határozatokat (szemétszállítás, kommunális, gépjármű), hogy két részletben fizessük be azokat, az elsőt mindjárt április 15-ig,"
Kíváncsi leszek idén hogyan oldják meg ezt a feladatot?"
Idén is! Azzal a finomsággal, hogy már március 15-re előre hozták a határidőt és március 2-án kaptuk meg!
Én bevándorolt újszászi vagyok, úgyhogy nem sok embert ismerek, de ettől függetlenül szeretném jobbá tenni a városunkat. Egyébként volt egy fórum a hivatalos újszászi honlapon, de azt megszüntették (látszat indokokkal). Annak az utódjaként hoztam létre ezt a fórumot, remélem egyszer ez is lesz olyan pörgős mint az volt.
Az A4-es lap jó ötlet csinálok az aljára letéphető kis cetliket a címmel és úgy rakom ki.
Mi van akkor ha A4-es lapra írsz egy kis szöveget, az újszászi fóromról annak elérhetőségéről, előnyeiről, és ezt vagy 10-20 helyre kiragasztod.
Most amúgy is jó időszak van, mert kampányol mindenki.
Majd csak jönnek emberek. Nem szabad feladni, legyél kezdeményező, és meglátod lesznek társaid, akikkel tudtok kommunikálni a helyi témákról.
Most láttam meg az albertirsai topikban, maga polgármester Fazekas László ír, válaszol a fórumozóknak.
Ez szinte hihetetlen egy vezetőtől. Talán nálatok is sikerülni fog.
Nincs ismerősöd a hivatalban aki támogatná ezt az ügyet, és segítene a népszerűsítésben?
Nem vagyok újszászi, csak megnézem a közelemben lévő települések fórumait, annak életét.
Sajnálom, hogy nálatok nem ismerik a fórumot és nem írnak. Propagálni kellene.
"Megint alkotott az önkormányzat... Kiküldték a helyi adókról szóló határozatokat (szemétszállítás, kommunális, gépjármű), hogy két részletben fizessük be azokat, az elsőt mindjárt április 15-ig,"
Kíváncsi leszek idén hogyan oldják meg ezt a feladatot?
Komoly: Megint alkotott az önkormányzat... Kiküldték a helyi adókról szóló határozatokat (szemétszállítás, kommunális, gépjármű), hogy két részletben fizessük be azokat, az elsőt mindjárt április 15-ig, ezzel kapcsolatban merült fel pár gondolatom:
Eddig mit csináltak (a helyi adók mértéke már ismert) miért kellett eddig várni. Ugyanis ha már februárban kiküldik (január: nem akarok telhetetlen lenni) akkor szépen elosztva minden hónapban egy csekket befizetve, 04.15-ig gond nélkül be lehet fizetni a sápot. Így viszont áprilisban a három adót egyben lehet fizetni...köszönjük! :-(
Sápról jut eszembe, egyáltalán nem látszik a városon a sok beszedett pénz, az csak szépen lassan, de biztosan pusztul...
Remélem előbb-utóbb felfedezik ezt a fórumot az újszásziak is, és nem csak magam mormogok itt!
Megszűnt az ujszasz.hu-n a fórum, okai megjelentek az Újszászi híradó márciusi számában. Saját véleményem szerint az önkormányzatnak kényelmesebb volt megszüntetnie mint moderálni, karbantartani stb. Tehát itt mindent kilehet tárgyalni, természetesen a fórum szabályai szerint, Újszászról és mindennapjairól.