Nem kellene hagyni, hogy további egy évet eltöketlenkedjenek azok akiknek óriási szerepe van abban, hogy itt tart az ország! Az Európai uniós választásokkal egy időben a parlamentről is dönteni kell és lehet! Ezt békés utcai demonstrációkkal elérhetjük! Ne hagyjuk, hogy a titkos alkuk eredménye további egy évvel meghosszabbítsa Magyarország kilátástalan vergődését! Ha kell menjünk az utcára és követeljük a választásokat!!
A hét végén az ügy előre mozdítására tüntetés lesz a Hősök terén, nagyon helyesen. Remélem a tömeg nagyobb lesz, mint a falurombolási tüntetésen, 20 évvel ezelőtt, pedig azon is több százezren voltak...(velem együtt)
lenne egy kérdésem, ami azért kapcsolódik a topic témájához.
Az, hogy itt most változás lesz, aszem kétségtelen. MOndjuk lesz egy előrehozott választás.
Szerintetek most azok akik ebben érdekeltek ( politikusok bármely oldalról) foglalkoznak-e azzal a gondolattal, hogy ha má' eccer új választások, akkor mindjárt legyen kisebb a parlamenti létszám?????
Végül is mindenki naggggyon bólogat erre az ötletre egészen addig ameddig nem kell színt vallani.
Eddig igen. Mintha öngyilkosok lennének.... Feloszlathatnák a Fideszt, ha soha nem akarnak kormányra kerülni. Semmi értelme annak, hogy csak tengnek-lengnek a Parlamentben. A langyosokat kiköpi az Úr (a nép)....
Ez a kamarillapolitika - amely kizárja ismét az embereket a döntésből - kontraproduktív. Nincsenek balliberális "szakértők". Csak gyurcsányék sötét hülyesége. És továbbra is ők diktálnak, csak nem őket hibáztatja majd az roszág.... Egy bukott társaság menekülése és hatalomtechnikai gyakorlata. Ez történik. Semmi más.
"Én AZT MONDTAM, HOGY NEM magyar politikus hívta őket vissza!!"
Behívni/visszahívni nem kellett őket, a szovjet csapatok 1944-45 óta folyamatosan jelen voltak az országban. Az '56-os katonai beavatkozást Gerő Ernő pártelnök kérte a moszkvai vezetőktől telefonon, majd annak írásos változatát Hegedűs András ex-miniszterelnök produkálta (állítólag asztal hiányában Ságvári Endre Ágnes húga hátára tett papíron). Ezen nincsen történészi vita, a később ellenzéki körökhöz csatlakozott HA maga is sokszor elmondta. Kádár ekkor még csak budapesti pártvezető volt, Nagy Imre egy jelentéktelen minisztere ... az ő szava ebben a kérdésben lófaxt sem ért.
a 295. hsz-ben nyisd meg a linket és látni fogod, hogy nem hallgattam el azt sem. bocs, de lusta vagyok annyiszor leírni ugyanazt, azért linkeltem be.( - ezek, különben sem érnek annyit, hogy még egyszer leírjam)-
Azt lehet-e tudni valahonnan, hogy akik előrehozottat akarnak, azok többen vannak-e mint akik nem akarnak? Nem kellene-e megkérdezni előbb az embereket, mert ha a többség nem akar, akkor milyen alapon akar valaki kikényszeríteni egyet? Erőből, vagy mégis, hogy...? És lehet-e békés utcai demonstrációkkal elérni, hogy ne lehessen békés utcai demonstrációkkal előrehozottat kikényszeríteni?
Legyen inkább újraszámolás, az kevesebb felfordulással jár :)
" Vagy összezár az olajág MDF, SZDSZ, MSZP mentén valódi reformokkal (pl Bokros kaliberű ember mentén), vagy előrehozott választás kell. "
Nagyon úgy néz ki. Az igazi megoldás persze egy választás lenne. De mi lesz addig? A tiszteletre nem különösebben méltó média már megkezdte a pánikkeltést ...
Erről Horn G. már nyilatkozott néhány hónapja. Na nem mintha ez valaha is kérdés lett volna. Csak azt nézik, nekik mi jó, az ország érdeke le van szarva.
Azé valamit elárul az is: a közszférában magasabb a bér mint a vállalkozóiban. És 800 ezren vannak kb.
Te ugye most nem azt a röhejes KSH-adatot vetted alapul, amelyet a közszféra tagjainak fizetéséből kötelezően, a vállalkozói szféra képviselői közül pedig önkéntes közlés alapján számoltak ki? Ne nevettesd ki magad, légy kedves.