Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2009.12.03 0 0 93

Megengedhetetlen, hogy bármely civil szervezet tagjai "Rendőrség" feliratú autóval, a BRFK, illetve annak egy nem létező szervezeti egysége karjelvényét viselve, rendőrségi rádiót használva, lényegében rendőrnek tűnve tevékenykedjenek a tömegrendezvények biztosítása során - állapította meg Szabó Máté ombudsman a rendőrség október 22-23-ai tömegkezelését vizsgálva.

http://nol.hu/belfold/ombudsman_alrendorok_voltak_az_oktober_23-ai_rendezvenyeken

kábelbúvár Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92

Alkotmányellenes az ombudsman szerint a vagyonadó. Szabó Máté a törvénynek az adóalap számítására, bevallására, illetve a nagycsaládosokra vonatkozó szabályait támadta meg az Alkotmánybíróság előtt.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.vagyonado_az_alkotmanybirosaghoz_fordul_az_ombudsman_.120698.html

kábelbúvár Creative Commons License 2009.08.17 0 0 91

A sajtószabadság érvényesülését, a tájékoztatáshoz való jogot, valamint a bírósági tárgyalások nyilvánosságának elvét csorbítja, hogy a hatályos törvények nem szabályozzák megfelelően és egyértelműen a sajtó részvételét a kiemelt érdeklődésre számot tartó tárgyalásokon – vélekedik Szabó Máté hétfői közleményében. Az ombudsman ezért azt javasolja az igazságügyi és rendészeti miniszternek, hogy egységes törvényi szabályozást kezdeményezzen ezzel kapcsolatban.

A bíróságok sajtónyilvánosságáról sürget törvényt Szabó Máté
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.04 0 0 90
És az még egy finom megfogalmazás. :DD
Előzmény: polignac (87)
Nadzsi Creative Commons License 2009.04.04 0 0 89
Érdemes elolvasni a sajáthibás közúti eseményéről írottakat. Ez a pali enyhén szólva sem lángész. Jelleme viszont kifogástalan. Bármikor visszavonja bármely kijelentését, akkor melyik mondását vegyük komolyan? Ki is javasolta ezt a figurát erre a posztra?
Előzmény: polignac (87)
polignac Creative Commons License 2009.04.02 0 0 88
Egyébként az a benyomásom - korábbi megnyilatkozásaival összevetve -, hogy talán csak azért "cigánybűnözésezett", hogy felhívja a figyelmet: nélküle nem megy semmi, bármit akar is a többi ombucmanó.
Előzmény: polignac (84)
polignac Creative Commons License 2009.04.02 0 0 87
Az előbb mondta nekem valaki, hogy szakmai körökben meglehetősen őrültnek tartják a palit.
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.02 0 0 86

Szabó Máté elmondta azt is, hogy a tevékenységük miatt vigyázniuk kell a mentális egészségükre is, ezért munkatársaival művészeti tevékenységekkel foglalkoznak, "asszonykórust" hoztak létre, és majd megalkotják az "általános állampolgári jogok himnuszát" is.

kábelbúvár Creative Commons License 2009.04.02 0 0 85
SZVSZ látja, hogy nem fogja bírni a +szaporodó melót....
polignac Creative Commons License 2009.04.02 0 0 84

Be kell vallanom, első megnyilatkozásai óta ellenszenvvel követem ennek a palinak a működését - de itt most másról van szó.

Ha a miskolci rendőrkapitány nem beszélhetett volna úgy - az állam képviselőjeként

-, ahogy beszélt (márpedig nem lett volna szabad!), akkor Szabó Máténak sem lett volna szabad.

Az ombudsman megnyilatkozását annak bizonyítékaként értékelem, hogy a jogállam teljesen szétesett, gyalázatos dumákat engednek meg maguknak olyanok is, akiknek államtól, parlamenttől kapott feladata egyebek között a gyalázatos dumák elleni fellépés...

Előzmény: 33nev (83)
33nev Creative Commons License 2009.04.02 0 0 83
Felhozom, mert olvtársak nyitogatnak itt új topikokat fölöslegesen. Meg aztán érvnek sem rossz az alábbi interjú. Már akkor, ha valaki bizonyítani szeretné, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosának nincs ki mind a négy kereke.

http://www.fn.hu/belfold/20090401/szabo_mate_figyelmeztetni_kell/
kábelbúvár Creative Commons License 2009.03.19 0 0 82
No látod, azzal speciel nemtom, kit akart provokálni...
Előzmény: 33nev (80)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.19 0 0 81
Egy kicsit feszültnek tűnsz! :D
Előzmény: polignac (49)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 80
Hát, ja. Csak van, akit a többieknél kicsit több joggal néznek hülyének... Mondjuk a nemlétező páncélautó szerintem elég határozott indikáció.
Előzmény: kábelbúvár (79)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.03.19 0 0 79

Akinek nálunk nincs 6alma, azt hülyére veszik...

Pártállástól függetlenül.

Előzmény: 33nev (78)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 78
"3. Ergo, a szerepköre közel azonos az udvari bolondéval.
4. Akkó mi a gond ?????"

Akkor már semmi. Mindenesetre Szabó Máté sokat tesz azért, hogy a 3. pontod maradéktalanul igaz legyen. Én meg kissé szomorúan nézem egy újabb demokratikus intézmény kimúlását.
Előzmény: kábelbúvár (77)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.03.19 0 0 77

1. Előre is elnézést kérek Szabó Mátétól.

2. Az ombucman ajánlásokat bocsáthat ki, a hatalommal rendelkezők bőrtípustól (vastagság) függően figyelmen kívül hagy6ják azokat.

3. Ergo, a szerepköre közel azonos az udvari bolondéval.

4. Akkó mi a gond ?????

Előzmény: 33nev (74)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 76
Nem, mintha értelmét látnám, de azért újra:

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának nem az a feladata, hogy X. v. Y. kormányfőt baszogassa. Az a feladata - hogy egyszerű legyek -, hogy bármely tetves kormányfővel, bármely tetves ellenzéki istenkirállyal szemben megvédje az állampolgárok jogait. Véleményem szerint ebben Szabó Máté rendkívül súlyosan akadályoztatva van, minthogy időnként kis zöld apeh-ellenőrök páncélkocsival porrátörik a hivatali autóját.

(Csak neked: fogalmam sincs, ki is az a Gyircsányi. Sőt! Arról se, hogy ki is az a Gyurcsányi. Ha te megbeszélted Kulcsár Attilával v. Ihász főügyész úrral, ne habozz közzétenni!)
Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.19 0 0 75

Beszogassa csak minél inkább a Gyurcsány rezsim demokrácia korlátozó intézkedéseit, (merthogy ki is az a Gyircsányi ?) és ha ebben segítenek neki a kis zöld emberkék, akkor azokat is szeretem.

:-)

Előzmény: 33nev (74)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 74
Ja! Ha jobban belegondolsz, ez a hozzászólásod az elsőtől az utolsó betűig hibás. Ha akarom: súlyosan demokráciaellenes.

Mert: én, mint állampolgár, azt várom az "állampolgári jogok országgyűlési biztosától", hogy - ha minden kötél szakad - megvédjen a hatalom önkényével szemben. (Patikus, szólj, ha te inkább az várod, hogy baszogassa minél jobban Gyurcsányt, és majd megbeszéljük.)

Nos! Én úgy érzem, hogy ezen - minden joggal elvárható - feladatának ellátásában súlyosan korlátozza az ombuccmant, ha időnként kis zöld emberkék rabolják el.
Előzmény: kábelbúvár (70)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.19 0 0 73

A régi jó viszonyunkra való tekintettel én a kedvedért nem értelmezek semmit, mert úgy gondolom elboldogulok a sát értelmezéseimmel és felfogásommal is.

Ugye nem bonyolultan írtam?

:-)

Előzmény: 33nev (71)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 72
Igazad van. Meg közben utána is gondoltam. ANnyi minden volt már ebben az országban! Most miért pont egy középsúlyos elmebetegből ne lehessen az "állampolgári jogok országgyűlési biztosa"?
Előzmény: kábelbúvár (70)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 71
Kedves Patikus! Attól, hogy valaki hülye, még nem biztos, hogy más normális. (Már ha tudod értelmezni ezt a rettentően bonyolult dolgot.)
Előzmény: Törölt nick (69)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.03.19 0 0 70

hogy lehet megfékezni egy ombucmant

Mé kéne +fékezni ??

Nincs 6alma!!

Ki fél tőle ?

Előzmény: 33nev (68)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.19 0 0 69

Nevezett ommbuccmanó, a Falcon mellett a másik kedvencem.

Ha ő paranoiás, akkor a Böszme micsoda?

:o)))

33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 68
Ha választhatok, akkor egyiket sem kérem. Más oldalról nézve: a rendőrség felett van törvényes kontroll (és akkor még Morvairól nem is beszéltem). Az ombucman fölöt csak a csillagos ég. Vagy tudsz valamilyen módszert arra, hogy lehet megfékezni egy ombucmant, aki időnként vérszívó apeh-ellenőröket vízionál, időnként páncélozott harcikocsikat, időnként... Ha legközelebb kicsi zöld emberkék támadják meg, mi lesz? Akkor lehet újat választani?
Előzmény: kábelbúvár (67)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.03.19 0 0 67
Azé jobb, ha az ombucmanunk paranoiás kissé, mint a rendőrségünk....
Előzmény: 33nev (66)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 66
Mindazonáltal megkérdezném Szabó Máté barátaitól: biztos, hogy nem kéne szólni neki? Hogy "Gyere, Máté, itt a doktorbácsi, nem bánt, ad egy inyekcijjót, aztán minden rendben lesz..."
Előzmény: 33nev (65)
33nev Creative Commons License 2009.03.19 0 0 65
Jajj, aszittem, itt arról lesz szó, mikor a börtönőrök páncélozott harci járműve porrá zuzta az ombuccmannúúúrrr kocsiját. De látom, csak a szokásos.
polignac Creative Commons License 2009.03.19 0 0 64
Én csak azt feltételezem, hogy ha haverod, akkor bármit összehazudhat.
Előzmény: horex (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!