Akinek nincsen ideje, türelme vagy pénze eredeti kávéból készíteni a reggeli frissítőjét, az általában instant kávét használ.
Aki a kávézás ezen formáját választja, annak nyújthat segítséget ez a topik abban, hogy a számára legmegfelelőbb instant kávét vegye le a polcról.
Nekem a személyes kedvencem az Ayura ganoderma kávéi. Elég gyomorfájós vagyok sajnos, sokat kutattam a kávék után, azonban az Ayura kávéi váltak be eddig a legjobban. Van belőle több fajta ízesítés, valamint valóban 100% arabica kávéval dolgoznak, mindemellé nekem az ára is nagyon baráti.
Hát, ha úgy nézzük, a kávé 90 %-a víz és a víz a legajánlottabb másnaposság ellen. :)
A másik meg, hogy pofon egyszerű az elkészítése, vizet forralsz és beleöntöd a granulátumot és kész is és már az illata is hatással van a közérzetemre. :)
Pedig a másaposságra nem orvosság a kávé, csak elfedi a tüneteket. A szervezeted ugyan úgy a padlón van csak te ne érzed annyira és még ráteszel egy lapáttal... Persze az emberek attól még muszály elvégeznie a tehendőit és talpon kell lennie. íy én is sokszor vedelem a kávét egy egy húzósabb este után, de érzem is a hatását...(pl. a kezeim jéghidegnek érzem könyűnek és bizseregnek...)
Nekem is a Nescafé 3in1 a kedvencem, azt szoktam inni a legtöbbször, de ha véletlenül nincs a boltban, akkor a Jacobs-ot szokam még venni, az is egész jó.
Múltkor kipróbáltam a Davidoffot és természetesen ez volt eddig a legjobb, de ez árban is meglátszik.
Másodsorban a Nescafe áll hozzám a legközelebb. Zamatos, aromás és ami engem illet nagyon örülök a kis tasakos megoldásnak (3in1), minden bulira viszek egyet (vagy kettőt), hogy másnap magamhoz tudjak térni. Volt, hogy két adagot kevertem el, na attól aztán úgy magamhoz tértem, hogy lepkét lehetett fogatni velem :DDD
Keresek instant kávégyűjtőket! Gyűjtök mindenfajta /2x1, 3x1, kávépárna,stb/ instant kávét, lehetőleg sértetleneket, de az üres, teljesen ép zacskók is érdekelnek.
Ne fárassz jó, a levegő amit veszel az is súlyosan mérgező... súlyosan mérgező... istenem, sztem nem nagyon ismeritek ennek a szónak a jelentését, arzén, meg cián, CO, az súlyosan mérgező XD
szerintem jó váltogatni a koffein beviteli módokat és akkor nem tud hozzászokni a szervezet. én sokáig teáztam aztán átértem nemrég az instant kávéra.de ezekben legalább van választék íz tekintetében nem úgy, mint az energiaitaloknál. azokban ugyanaz minden. íz, koffein tartalom stb. a színük talán változó. instantból ti mit isztok?
Egyetértek, én a kávét nem is azért iszom, hogy felrázzon, hanem az íze miatt, mert annyira finom. Persze tejjel, tejszínnel, mikor hogy, de van hogy elalvás előtt is azt kívánom.. szerencsére nem alszom tőle rosszul :D
Hát a 3 az 1benek nem túl erősek, én sose éreztem még a hatásukat, mondjuk én a reggeli méreg erős feketéért vagyok oda, napközben meg 3in1-et szoktam kortyolni, mert jó az íze :D
A büfés kávénak az a titka, hogy friss (5 napnál nem régebbi) szemes kávéból, frissen őrölve készül. Néha még az is előfordul, hogy jó minőségű alapanyagot használnak, azaz nem 2-3ezerért, hanem 4-5ezerért veszik a kávét.
A másik titka az lehet még, hogy alacsonyabbak az elvárások a vendég részéről...
sztem az instantról tuti tudod milyen az íze, a főzöttnél pedig el lehet szúrni. szóval ha régi a géped vagy nem vagy annyira házitündér és necces a szitu jobb az.
Nescafé-ból mostanában kapható egy Alta Rica (lilás csomagolású) intense és egy Cap Columbie (pirosas) rich verzió is. Bazira drága (1200+ Ft 100g) de nagyon finom főleg a kolumbiai.