NYT: Gyurcsány mást ír alá, mint amit állít Magyarországot, amely eddig is Oroszország egyik legszorosabb szövetségesének volt tekinthető Közép-Európában, két új gázszerződés még inkább keleti szomszédjához köti, írta szerdán a The New York Times.
Szerintem túlbonyolítod. Flepnire rápirítottak Ajrópában, hogy ne nyalja olyan hevesen a cár atyuska fenekét. Erre most, amikor elment aláírni a Déli Áramlatot, megint szerepzavarba került, és oktondiskodott ott az ex-KGB-snek, hogy de majd a a Nabuccót is támogatja ám, merthogy ígymegúgy. Putyin meg egyszerűen rámordult, hogy ne ugass, csicska. Szerintem kb ennyi a történet.
Csakhogy nekem az a véleményem, hogy ez a hülyeséggel és diplomáciai udvariatlanságokkal tarkított társalgás egy kölcsönösen egyeztetett színjáték volt.
Gyurcsány attól rettegett, hogy a Déli Áramlat aláírásából nagy botrány lesz, hisz ez végre tökéletesen lehetővé teszi az oroszoknak az ukránokkal szembeni zsarolás lehetőségét, anélkül, hogy Európa ettől szenvedne, valamint kvázi "okafogyottá" teszi a Nabuccot, és forrásokat is von el tőle.
Ezért neki az oroszokkal szembeni harciasságot kellett felmutatnia. Putyinnak meg azt, hogy ő ezen nagyon meg van sértődve.
A Déli Áramlat = a független Ukrajna elárulása és a Nabucco ellehetetlenítése révén teljes kiszolgáltatottság az oroszoknak.
ez a google online forditas - ingyenes, gepi es ennyit is er (angol, nemet, spanyol kozott hasznalhato arra, hogy az ember megtudja mirol szol egy-egy cikk)
Hát megnéztem és próbáltam olvasni a cikket, és ha ilyen volt a sajtótájékoztató és tárgyalások tolmácsolási-fordítási szintje, akkor más nem is születhetett, mint ez a cikk. A Gyurcsány saját stílusát itthon kellett volna, hogy hagyja és jobban felkészülni az oroszokból.
Azt tudni kell, hogy mi egy (volt) gyarmati ország vagyunk az Ő szemükben, ha ezt nem is mondják ki. A Putyin előtt meg a Nabuccot emleget valóban egy diplomáciai hiba volt, mert ezzel fel lehet Őket hergelni a végtelenségig. Ismerni kell a gondolkodásukat, s annak megfelelő taktikát kidolgozni a tárgyalásokra sokkal eredményesebb mint a rögtönzés, mely most nem sikerült olyannyira mint Gyurcsány azt gondolta. Talán ezért is (megrendelt) cikk jelent meg utólag.
Tudod, hogy a tárgynál maradjunk: nem az itt a kérdés, hogy hány újságíró mit írt: ez itt nem az újságírókról akar szólni.
Kérdéseink:
1. Mondta-e Gyurcsány azt, hogy a Föld lapos lett?
2. Ha mondta, mit gondolunk mi erről (az állításról és arról az emberről, aki ilyeneket mond)?
3. Diplomatikus dolog-e egy fontos külkereskedelmi partnerünkkel tárgyalva (és a tárgyalás eredményeit összefoglalva) arról beszélni, hogy szükségleteink mind nagyobb hányadát az ő piaci versenytársaiktól akarjuk beszerezni? (Pláne, hogy ezt amúgy is tudta, tudja mindenki.)
Mértéktelen örömömre szolgálna, ha legalább részben ezekkel a kérdésekkel foglalkoznál, és nem azzal, hogy ki, mikor, mit és hol írt, meg ilyesmi... ezt a magatartást topikrombolásnak híjják, és nem kimondottan a jó ízlés jele.
Saját álláspontom meglehetősen egyszerű:
1. Mondta.
2. Azt gondolom, hogy ez nem igaz, és aki ilyet mond, alighanem költői képnek szánta. Az, hogy ilyesmit szán költői képnek, önmagában is jól mutatja, mennyire alkalmatlan arra a pályára. Az pedig, hogy ennek dacára próbálkozik efféle "képekkel", a bizonyítéka annak, hogy az önértékelése valami szélsőségesen hibás.
3. Úgy vélem, ú.n. "kultúrember" ilyen helyen ilyesmit nem mond. Volt már nekünk olyan miniszterelnökünk (Orbán) aki ki akarta oktatni a világot. Most megint ilyenünk van — és ahogy a közvéleménykutatókat elnézem, jövőre megint ilyen lesz. Úgy gondolom, szégyellhetjük magunkat (Te is, én is), amiért nem teszünk a magunk verbális eszközeivel ez ellen szinte semmit.
"Ezt a cikket egy orosz újságíró írta, aki egy picit fényezni szerette volna Putyin urat (természetesen), Gyurcsányról meg írt amit írt."
>>A cikk a Kommersant lapjain jelent meg. Írója az az Andrej Kolesznyikov aki három évvel ezelőtt egyszer már csúnyán "leoltotta" Gyurcsány Ferencet. Kolesznyikov egyébként nem titkoltan a Kreml-barát újságírók közé tartozik, gyakran "fedezi" írásaival a kormányt.<<
es miert ir a kreml barat ujsagiro ilyet gyurcsanyrol? mert mast akar irni mint amit putyin gondol?
A cikk a Kommersant lapjain jelent meg. Írója az az Andrej Kolesznyikov aki három évvel ezelőtt egyszer már csúnyán "leoltotta" Gyurcsány Ferencet. Kolesznyikov egyébként nem titkoltan a Kreml-barát újságírók közé tartozik, gyakran "fedezi" írásaival a kormányt.