Subject: FW: Dr. Marc Faber a gazdasági mentőcsomagról
Dr. Marc Faber, befektetési guru, saját gazdasági lapjában:
"A központi kormányzat mindannyiunknak ad kb. 1.000 $-t. Ha ezt a pénzt elköltjük a Wal-Martban, a pénz Kínába kerül. Ha benzint veszünk rajta, akkor az araboké lesz. Ha komputert veszünk, akkor Indiába és Hong Kong-ba kerül. Ha gyümölcsöt, zöldséget vásárolunk, akkor Mexikó-é, Hondurasé és Guatemalá-é lesz. Ha kisfogyasztású és jó autót veszünk, akkor Japánba, Németországba, Spanyolországba kerül. Ha semmire sem jó elektronikus faszságokra köljük, akkor a pénz Taiwanra vándorol és nem segíti az amerikai gazdaságot.
Az egyetlen lehetséges mód, hogy a pénzt itthon tartsuk Amerikában, ha kurvákra és sörre költjük, mert ezek garantáltan hazai termékek. Én ehhez tartom magam..."
A keresztfiam és a keresztlányom 1,5 éves koruk óta nem nyugszanak addig, amíg a felnőttek nem adnak nekik egy kortyot a sörükből! (most 2,5 és 4 évesek.. :)) ) Egyszerűen imádják! :))
Én kb. 10-11 éves lehettem, amikor kisírtam aputól egy kávéspohárnyi sört. Láttam, hogy isszák reggel-este, biztos nagyon jó lehet... Hát, sírásra görbült a szám. :)
1985-ben Kievben épp akkor adták át az új sörgyárat, amit pilseni mérnökök építettek és üzemeltek be, amikor ott voltam 3 hétig. Zseniálisan finom sört ittam ott. És 2000-ben és 2005-ben Szibériában is....
A balatoni vilagos a hatvanas evek vegeig a legjobb magyar kommersz sor volt,csak aztan elkezdtek kukoricabol gyartani reszben es akkor lett vacak.nem volt eros sor, 10.5 fokos volt mint a kobanyai vagy a szalon
bevallom férfiasan, hogy nem is hallottam még orosz sörről......de ezek szerint létezik...:o))
Mindegy, maradok a hazainál... most vettem dobozos kőbányait 130-ért, és a felirat szerint aranyérmes!!! De a legjobb akkor is a " Balatoni világos " volt...... szinte megegyezett az íze a strandvízzel, Siófoknál.....:D
Miert ne tudnanak jo sor fozni, arpa van, komlo van jo viz is csak akad a nagy oroszorszagban,megaztan sort foztek mar a czari idokben is amikor szabadon aramlott a know how meg
"Az egyetlen lehetséges mód, hogy a pénzt itthon tartsuk Amerikában, ha kurvákra és sörre költjük, mert ezek garantáltan hazai termékek. Én ehhez tartom magam..."
Hát igen...Nem kellett volna a termelőkapacitásokat az olcsó országokba vinni. Majd amikor az indiainak is nőnek az igényei, több fizuért fog csak dolgozni és akkor már az sem lesz olcsóbb. Viszont a gépek ott vannak, nem az usákokban...
Vegyen valaki Németországban gyártott adidast. Ha sikerült, szóljon, hogy hol lehet kapni.