Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2009.05.08 0 0 180

Újra alakul az MDF-frakció?!

"Már csak testületi döntéseinkre várunk"

Elhárult az akadálya annak, hogy ismét megalakulhasson a Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.
Dávid Ibolya annak kapcsán tért ki a frakció újbóli létrehozására, hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása kapcsán azt mondta: lehetséges, hogy a testületnek az MDF-frakcióból is lesz tagja.

"Elhárult minden akadály a frakció megalakítása elől, és már csak testületi döntéseinkre várunk"- mondta. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy ezek szerint megvan az az egy plusz képviselő, akivel újra felállhat az MDF-frakció, Dávid Ibolya megismételte a korábban mondottakat, mely szerint a frakcióalakítás útjából "elhárult minden akadály".

Annyit még hozzátett: abban a pillanatban, amint "érett lesz az ügy", a testületek meghozták a szükséges döntéseket, s a a nyilvánosságot is tájékoztatják. Arra a kérdésre, hogy jövő héten várható-e döntés ez ügyben, a politikus nem válaszolt.
MTI
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.06 0 0 179
???????
Előzmény: Törölt nick (178)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.04 0 0 177
Az mi?
Előzmény: Murder Incorporated (176)
Murder Incorporated Creative Commons License 2009.04.03 0 0 176
Itt is van pár személyeskedés.
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.03 0 0 175
Ja és még egy. Az ellenzéki kerekasztal záródokumentumát sem írta alá -az is mocskos játék volt. A hazáért néha akár aláírni is lehet - node nem a "Fidesz szerint".
Előzmény: Törölt nick (173)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.03 0 0 174

Sajnálattal közlöm, hogy amit állítasz:"2002-óta maszop-szadezs koala van, madöf segítségel." az meglehetősen egyszerűen fogalmazott, valóságalappal nem rendelkező vélemény. (a kivastagított részre értem természetesen.)

Korábban próbáltam erre rámutatni, de úgy tűnik hiába.

Legyen elég erre annyi: tényt nem tudsz felhozni ennek bizonyítására - én viszont többet is az ellenkezőjének bizonyítására.

Véleményekkel, érzésekkel, zsigerből felböffenő "gondolatokkal" szemben ellenben - sajnos - nem érdemes észérvekkel próbálkozni.

Előzmény: Törölt nick (173)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.03 0 0 172
. Az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz szerződésben vállaljon felelősséget hibás gazdaságpolitikai döntéseiért és az ország közös rendbetételéért!

Bajnai Gordon program-szerződésének aláírása előtt a kormánypártok, valamint a Fidesz öntsenek tiszta vizet a pohárba. Ismerjék el, hogy az elmúlt években mit rontottak el, és az ország érdekében vállaljanak garanciát a felelős viselkedésre.

AZ MSZP, az SZDSZ és a Fidesz 2002 óta vállt-vállnak vetve tett meg mindent saját rövidtávú népszerűségének növeléséért és az ország hosszú távú elzálogosításáért. Itt az ideje, hogy ez a három párt szerződésben vállalja a felelősséget a 100 napos program által elindított lavináért, a 2006-os választási kampány ígéretlicitjének következményeiért, valamint az elmúlt fél év bénult tehetetlenségéért.

Bajnai Gordon az MSZP és az SZDSZ képviselőivel kötött szerződésben kívánja miniszterelnöki-programjának támogatását biztosítani. Az MDF ezt a szerződést egy felelősségvállalást tartalmazó preambulummal egészíti ki, amelyet eljuttatunk mind a kormánypártok, mind a Fidesz képviselőihez. Meggyőződésünk: amíg az ország megválasztott képviselői nem vállalják káros gazdaságpolitikai döntéseikért a felelősséget, addig nem nézhetnek őszintén a választók szemébe, de nem is kérhetnek tőlük áldozatot a válságkezelés során.

A fedezetlen ígéretcsekkek szórólapként való osztogatása 2002 óta folyik, ezeket nagyrészt az MSZP-SZDSZ koalíció osztotta ki, azonban a 100 napos program megszavazásában, a 2006-os ígéretversenyben, valamint az azóta folyó semmittevésben ellenzéki erőként a Fidesz is kivette a maga részét. Az MDF arra kéri a parlamenti erőket, hogy a választók előtt aláírásukkal vállalják a felelősséget hibáikért, valamint azok gyors korrigálásáért.

Arra kérjük az MSZP és az SZDSZ képviselőit, hogy Bajnai Gordon szerződésével egyetemben a Magyar Demokrata Fórum preambulumát is lássák el kézjegyükkel. Így biztosítsák az ország lakosságát arról, az elkövetett hibákat a jövőbeni felelős döntésekkel és őszinte politikával legjobb tudásuk szerint helyrehozzák.

A Fidesztől, mint legnagyobb ellenzéki párttól pedig azt kérjük, hogy az elmúlt évek hibáinak őszinte beismerését követően felelősségének és erejének tudatában vállalja, hogy mindent megtesz az ország rendbetételéért, felemeléséért.

Budapest, 2009. április 2.

Herényi Károly

az MDF elnökhelyettese

(a felelősségvállalást tartalmazó preambulum tervezet csatolva)

Előzmény: Törölt nick (171)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.02 0 0 170
Isten áldjon.
Előzmény: Törölt nick (169)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.02 0 0 168
?????????????
Előzmény: Törölt nick (167)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.02 0 0 166

Már bocsáss meg: egy parlamenti politikai erőnek nincs joga önálló polgármesterjelöltet állítani?

Megkérdezhető ezek után az is, hogy merészelt a fidesz '94-ben  esélyesebb jelöltjeink ellen indulni, amikor csak cvavalami 7%-ot értek el?

Természetesen ileyen hülye kérdést nem lehet fel sem tenni, mert  politka lényede hogy a saját párt érdekeiz nézik egy választáson, nem egy meglehetősen ellenségesen viselkedőt. Ettől egyébként a tarlós éppúgy lehetett volna főpolgármester, haakkoriban nem olyan pökhendien nagyképű.

A 2) pont -ne haragudj - csacsiság. Alaptalan vélelem.

Budapesthez nagyon nem értek, szinte semmilyen információm nincs, csak annyi hogy mostanában éppen a budapesti MDF-ek rázzák magukat - nem hiszem, hogy közben olyan nagyon összefeküdnének - de nem vagyok vitaképes a dologban.

Előzmény: Törölt nick (163)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.02 0 0 165

Igen ez komoly probléma: az MDF-esek elfelejtettek összelopni egy jó kis pártmédiára valót. Már olyat, ahol tervszerűen rotálni lehet a felvezetendő embereket.

Azt most ne firtassuk, hogy elszámoltathatatlan, honnan nőtt és miből tartható fenn két-három párt körül egy-egy komplett médiabirodalom. De az már - ugye nem haragszol meg - enyhén szólva is pofátlanság, számonkérni, hogy a kvázi ellenséges médiabirodalmakban miért nem szerepel az MDF kénye-kedve szerint. Magyarán: akit hívnak: megy. Egyébként ez a kvázi ellenfelek kezében -sajnos - jól bevált,  működő, és sokat használt politikai fegyver is egyben.

Egyébként mellékelem az MDF-tárgyú sajtóanyagot 31-ről.

ATV vendége: Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője (videofelvétel)

Megtekinthető itt: http://atv.hu/videotar/090331_csapody_miklos.html

2009. március 31.

3.

MTV, „Az ESTE” vendége: Bokros Lajos (videofelvétel)

Megtekinthető itt: http://www.mtv.hu/videotar/?id=41164

2009. március 31.

4.

A szolgáltató államért küzdök

Beszélgetés Pettkó Andrással, az MDF országgyűlési képviselőjével

Olvasható itt:

http://www.pettkoandras.hu/01-legfrissebb-kibont.php?id=9871

2009. március 31.

Előzmény: luzav (162)
luzav Creative Commons License 2009.04.02 0 0 162

Egyáltalán a Herényin,és az Ibolykán kívül van esetleg még valaki a pártban?

Mert rajtuk kívül még senki sem nyilatkozott a médiában.

öreg ördög Creative Commons License 2009.04.02 0 0 161

A bizonyítással általában problémáid vannak. Nagy tisztelettel kérlek, hogy erre a szövegre: S végül Ibója, a cocistákat és a szadeszt segítette hatalomra!!

- adjál valamilyen racionális magyarázatot.

Tudom ám én, hogy a helyesírással nincs problémád, az elnökasszony nevének torzítása még az ősemberi lét atavisztikus (az index fórumokon sajna meggyökerezett) maradványa. Megálmodjuk hogy a másik torz (nevű) és utána már mindent szabad.

Ezt értem.

De a másik dologra adj már valamilyen (racionális) bizonyítékot - szánd rám azt a pár pervet.

Előzmény: Törölt nick (160)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 159
jóéjszakát.
Előzmény: Törölt nick (158)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 157
Ezt az "ibi tuba"-t  nyilván a minősíthetetlen MDF-es megjegytzések által kiváltott jogos felháborodás váltotta ki belőled...
Előzmény: Törölt nick (156)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 155

Akkor neki ne volt igaza-sebaj, az ilyesmihez hozzászokik az ember.

De, olvasd el mit írtál, majd fusd át a saját 146-os bejegyzésedet.

Előzmény: Törölt nick (154)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 153
?????????!
Előzmény: Törölt nick (152)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 151

Azt hiszem, még soha senkinek nem mondtad: tévedtem, nem volt igazam, nem tudok bizonyítani.

Sebaj-gondoltam.

Azt tudod, hogy ki, vagy mi volt F.G?

Előzmény: Törölt nick (150)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 149

Drága barátom, ez azt jelenti, hogy bizonyítani nem tudsz, vagy lusta vagy utána keresni. Vagy pedig - inkább ez a valószínű - pontosan tudod, hogy ilyen dolog nincs - vagyis nem értél rá igazat mondani.

Ejnye, bejnye.

Előzmény: Törölt nick (148)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 147

Tisztelettel kérlek: példa. Mutass be az állításodra példát. Bizonyítékot - nem másod, hanem első kézből.

(Aranyos ez is: azt mondod, a "madöf" kezdte a minősítgetést... Jobb helyeken ilyenkor a szálka-gerenda hasonlatot hoznák fel én azonban nem teszem - minek.)

Szóval ha találsz egy olyat, hogy én elsőként valakit minősítgetni keztem, vagy az MDF tett volna ilyet - hozd fel, idézd itt, szégyeníts meg.

Előzmény: Törölt nick (146)
öreg ördög Creative Commons License 2009.04.01 0 0 145

Jaj picinyem dehogy dehogy.

Atya csak egy van. Akinek több van, az bizony probléma, legalábbis a mi köreinkben.

Itt a tiszteletről van szó.

Ha már erről beszélünk, nyilván embertársaink iránti kötelező tisztelet vezeti meg nem remegő kezeiteket, amikor "degi" "plútó" "mujkó" és hasonló titulusokkal illettek rendkívül bátran és szellemesen másokat.

Figyelve a fórumokat az a meglátásom, hogy az úgynevezett jobboldalnak is két része van. Az egyik az nagyon bátor és szellemes, ám úgy tűnik érvrendszere inkább másoktól felkapott sztereotípiákból áll, és van a kevésbé bátor, amelyik viszont nem minősítgeti a másikat.

?

Előzmény: Törölt nick (144)
öreg ördög Creative Commons License 2009.03.31 0 0 143

Helyes.

És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:

12 Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.

Előzmény: Törölt nick (142)
öreg ördög Creative Commons License 2009.03.30 0 0 141
Ezt a szokásosan eredeti, szellemes, okos "érvet" még csak 40-50 alkalommal sütöttétek el. Miért vagy ilyen visszafogott?
Előzmény: Törölt nick (140)
öreg ördög Creative Commons License 2009.03.30 0 0 139
Nem vagy elég naprakész. A Heti válasz címlapján tündökölt - őt ma már szeretned kell - fidesz közeli!
Előzmény: Törölt nick (123)
T.Howard Creative Commons License 2009.03.30 0 0 138
ebola ma pedig hogz odamondott volna ferinek...
Dr. bodza Creative Commons License 2009.03.20 0 0 136
LeszerelésLeszerelés
aoluak Creative Commons License 2009.03.20 0 0 135
Mi köze ennek a Fideszhez?
Előzmény: Molaf (134)
Molaf Creative Commons License 2009.03.20 0 0 134
T.Howard Creative Commons License 2009.03.20 0 0 133
Dr. Dávid Ibolya
Elnök
részére
Magyar Demokrata Fórum

Tisztelt Elnök asszony!

Mint tudod, közel három évvel ezelőtti kilépésemmel szakítottam meg a kapcsolatomat az MDF-fel. Persze egy közel 20 éves kötődést nem lehet csak kitépni az ember szívéből, mert azok közé tartozom, akik hittek a rendszerváltoztatásban és hittek (és a mai napig hisznek) egy tisztességes, cselekvő, értékeket preferáló politikában.

Az Antall József vezette MDF volt sokáig ennek az igazi megjelenítője és az akkori nagyon kemény támadások, ellenszelek ellenére hittük (hitted többek között Te is), hogy nem kell feladni az elveinket, egy alap értékrendhez való kötődésünket, hogy nem szentesíthet mindent eszközként a politika.

Már elnökséged idején is többször megfogalmaztuk, hogy az MDF tájékozódási pont a politikai palettán. Elnökséged ideje alatt kezdted erőteljesen hangsúlyozni, hogy az MDF egy modern, európai, konzervatív párt, és igenis, a modern konzervativizmusnak van jövője a mai magyar politikai életben! Emlékszem ezzel kapcsolatos érveléseidre, beszédeidre, és őszintén mondom, hogy tetszett, mert magam is így gondoltam. Ehhez igazítottuk mindig a megjelenésünket, programjainkat (többek között a gazdaságit is); és mindig, ha nem is széles körben, de meghallgatásra és támogatottságra találtunk. Elfogadtak bennünket és odafigyeltek ránk, mind az országos, mind a helyi politikában...

Tudod, Elnök asszony, én lélekben - és szerintem nagyon sokan rajtam kívül - még mindig ennek az MDF-nek vagyunk a tagjai. Ugyan nincs már érvényes párt tagkönyvünk, sokakat máshová sodort az élet, máshol folytatták, vagy befejezték a politizálást, de ha véletlenül találkozunk, nem kell párt tagkönyv hozzá, hogy tudjuk, hasonlóan gondolkodunk, együvé tartozunk. Nekem ezt jelenti még ma is az MDF!

Három éve, nem kis szomorúsággal, otthagytam az ismert okok miatt a „csapatot”. Nem titok, elsősorban miattad, és az akkor már elég világosan látszódó eredeti céloktól-értékektől való eltávolodás miatt. Mint ilyenkor mindenki, én is megkaptam a „magamét”. Áruló, Fidesz-bérenc, voltak a durvábbak, a finomabbak csak egyszerűen „megzakkantnak” neveztek. Azonban, mint látod, nem mentem más pártba, nem lettem, nem leszek senki bérence, sem vazallusa...

Járom az utam, teszem a dolgom a párt hivatalos politikájában már nem létező, de eredeti MDF-es szellemiséggel. És mint régi MDF-es, még mindig automatikusan felkapom a fejem, ha történik valami a párt körül. Nehéz szívvel néztem végig az elmúlt esztendő gyötrődéseit, a jól ismert technikákkal végrehajtott kirekesztősdit, botrányokat.

Miért és hova, Elnök asszony???

Mit csináltál ezzel a párttal, ezzel a szellemiséggel? Mert, hogy Bokros Lajos választmányon végigerőltetett jelölésével, miniszterelnöki javaslatával és egy lehetséges SZDSZ-MSZP-MDF koalíció felvetésével véglegesen kiirtottad az MDF eredeti szellemiségét és értékeit a pártból. Ez az MDF már régen nem az, ami volt, és amit titokban még mindig sokan gondoltuk, talán lesz valamikor. Azt régen el kellett fogadni, hogy elvetted sokunktól a pártot, még az is tudomásul vehető, hogy mindenkit, aki ellentmondott Neked, kiszorítottad magad mellől, de a Bokros Lajos körüli javaslataiddal egyértelmű irányt jelöltél ki az MDF-nek, ami gyökeresen más, mint amiért ez a párt alakult, és amiért 1990 előtt oly sokan emberfeletti áldozatot vállaltak, és aminek erdeményeképpen az MDF lett a rendszerváltó párt. Nem a személy, hanem az általa képviselt gazdaságpolitika, gondolkodásmód, szellemiség az, ami soha nem lehetett volna egy Antall József vezette modern, konzervatív párt programjában.

Elnök asszony! Durván arcul ütöttél sokakat döntéseddel. Persze, ez tudom, igazán nem fog megrendíteni, mert Te mész az utadon tovább a frakció megszűnése után is, újabb ideológiákat gyártva tetteid magyarázataként. Teheted, amíg tudod.

Csak egyre kérlek, soha többet ne hivatkozz Antall Józsefre, és szellemi örökségére, mert az az MDF nem ez az MDF!

2009. március 20.

Gémesi György
az MDF volt alelnöke
T.Howard Creative Commons License 2009.03.19 0 0 132
"Bokros Lajos és Dávid Ibolya kapcsolata miatt"

Nem! Dávid I. miatt! Bokrost ő akarta. Ő a felelős.
Előzmény: nopoliticians (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!