Életfogytig tartó fegyházra ítélték a gadnai gyilkosság vádlottját "A büntetőtanács elnöke az ítélet indokolásában kifejtette: a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyát és brutalitását, valamint a vádlott társadalomra való veszélyességét tekintve az ítélet még így is inkább enyhe, mint súlyos, de a másodfokú bíróságokat kötő súlyosítási tilalom miatt, ügyészi fellebbezés híján a bíróság nem súlyosíthatja a kiszabott büntetést. Így az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét annak érdemi részét tekintve helybenhagyta."
"mészáros ... Ezzel a szóhasználattal feltehetően valamilyen alantas hátsó szándékból kifolyólag fel próbálsz nagyítani egy gyilkosságot"
Na, elmondom, nekem milyen "alantas" gondolataim vannak. Ezek az emberek azért nevezhetők mészárosnak, mert annyira primitívek, hogy egyrészt minden érdek nélkül ölnek, még saját érdekeik felfogására se képesek, másrészt, és főleg ezért mészárosok, mert annyira primitívek, valszleg az új-guineai elzárt területeken élő, nemrég még emberevő törzsek szintjén vannak, akiknél szintén nem számít a másik törzsbeli embernek, ahogy cigányaink ezen részének sem ember a gádzsó, a paraszt, pusztán egy útjukban álló, agyonrugdosandó, eltarkarítandó állatszerű lény. Míg saját fajtájukkal szemben, ugyanúgy ahogy az állatoknak és a primitív törzseknek, kialakult gátló rendszerük van, addig a fajtájuktól eltérőkkel szemben nincs. Na most akkor lenne ez a gondolat alantas, ha ebből azt a következtetést vonnám le, hogy cigányainkat ki kéne irtani. De ezt természtesen nem mondom, mert én, velük ellentétben, tudom róluk, hogy emberek.
Azt viszont határozottan állítom, hogy radikálisan fel kell lépni civilizálásuk, majd kulturálódásuk érdekében. Ez a radikalizmus természetesen a PC lépések mellett és azonnal fel kell hogy ölelje az idomítás eszközeit, tehát a jogrendszer ehhez való igazítását, szigorúbb büntetések, több börtön, a leghatározottab rendőrségi fellépés jogi lehetőségét és elvárását, a nem bűnöző nép önvédelmi lehetőségeinek fokozását, a szociális segélyen alapuló szaporodásuk azonnali megszüntetést, munkavégzés, tanulás kikényszerítését, sőt még talán a Gyurcsány által felvetett negatív generációs láncolati hatások igen gondosan megtervezett, emberséges megszakítását is, (bár ebben vagyok a legbizonytalanabb), stb., stb.
Harminc évig fogjuk etetni-itatni, jár a wellness-szalonba a sitten és lesz vasággyal negyvenkilós girhesből száztízkilós izomkolosszus; kedvezményeket kap és cigány börtönkiképzést. Aztán harminc év múlva ránk szabadítják újra, ő pedig bosszút áll: akkor nem a nagymamánkat, hanem az anyánkat fogja kirabolni, megerőszakolni, megkínozni, feldarabolni és megölni.
Remek. Nem lenne egyszerűbb visszaállítani a halálbüntetést?
De egyszerűbb lenne. Egyszerűbb, igazságosabb, biztonságosabb és mennyivel olcsóbb...
Életfogytiglan a gadnai gyilkosságért "Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a 2007-ben Gadnán történt gyilkosság vádlottját a Borsod megyei bíróság csütörtökön első fokon - mondta az intézmény sajtóreferense.
FN.hu, MTI 2009. november 26. 14:12 Szabó József közölte: a két évvel ezelőtti bűncselekmény vádlottja legkorábban - az elsőfokú döntés szerint - 30 év múlva szabadulhat. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadnán 2007 novemberében otthonában holttan találtak egy idős asszonyt. A 88 éves nőt bántalmazták. Az akkor 21 éves elkövetőt - egy helyi férfit - alig huszonnégy óra alatt elfogta a rendőrség."
Nagyon előreszaladtál. Nem tudom, hogy jön ide a termálvíz, főleg Gadnán, de sejteni azért sejtem :-)
Amennyiben tényleg úgy van, hogy lökött ez a brutális, senkiházi gyilkos, akkor szerintem ez az irányadó: "A kényszergyógykezelés
74. § (1) Személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetőjének kényszergyógykezelését kell elrendelni, ha elmeműködésének kóros állapota miatt nem büntethető, és tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, feltéve, hogy büntethetősége esetén egyévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetést kellene kiszabni.
(2) A kényszergyógykezelést az erre kijelölt, zárt intézetben hajtják végre.
(3) A kényszergyógykezelést meg kell szüntetni, ha szükségessége már nem áll fenn."
Majd hülyék lesznek nagydobra verni. Viszont mindenki tudja, hogy nem szokták elítélni őket, vagy ha igen, diszkréten és gyorsan újra ránkengedik őket.
Hiába, no. Kell a termálvíz és a föld, csak előbb ki kell űzetni a bennszülötteket.
Szvsz 5000 forint segélyt az önkormányzattól, mert az egyik cigányvezető szerint, ha kapott volna a gyilkosság előtt, akkor ez az éhező áldozat nem ölte, erőszakolta volna meg a 88 éves asszonyt.
Szerintem ez teljesen logikus, humánus és előremutató volna.
Valahogy így kéne átírni a büntető törvénykönyvet, nem?
Az ál' a Tacepaóban, hogy amelyik témának polityikai vetülete is van, azt a Polidiliben kell megvitatni. És némely széljobberek már előre feltételezik, hogy a gadnai gyilkos majd valami enyhe büntetést kap, hogy a kormány ezzel is a cigányoknak kedvezzen. Ez pedig politikai kérdés.