Keresés

Részletes keresés

Ulrika2 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 45
Az már milyen vicc, hogy mióta elfogták Sztojkát, azóta már csak Sz. Iván egy fekete kockával a fején. A szerencsétlenül járt francia lány portréját pedig azóta is mindenki mutogatja.
Előzmény: nagi1969 (40)
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.17 0 0 43
Sajnos ez a politikai individualizmusra is igaz...

Pl itt Magyarországon egy kis 6%-os (most 2%-os) párt a kormányzati mérleg nyelve, és gyakorlatilag azt zsarol ki a többségből ami akar.

Gondoljunk csak bele: a választók 6% mondja meg a maradék 94%-nak, hogy mit kell tenni, hogyan kell tenni, ki náci és ki rasszista...stb.

Ez nem demokrácia, ez anarchia!

----------
sajnos - pont ahogy írod - a bűnüldözésben is pont ez a helyzet: több joga van a bűnelkövetőnek, mint az áldozatnak.
Előzmény: nagi1969 (40)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 42

"megtámadott egy helybélit. Az elkövető 200 forintot követelt, majd erőszakkal elvette a sértett nyakláncát is."

Szerintem már magát a zaklatást is büntetni kellene, tök mindegy, hogy 200 Ft-o 1 Ft-ot vagy százezer forintot vesz el.

Hozzám szól, molesztál, zaklat: irány a hűvős. Igaz nehezebb bizonyítani, de nem lehetetlen. A kétszáz forintos sorszámát sem jegyzi meg senki.

Előzmény: LebegőpontosÁllndó (-)
pert1 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 41
Baromság, ha 200 forintot adott volna a megtámadott áldozatnak akko ris 2 évet kapott volna.
nagi1969 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 40

"Sajnos az egyéni jogok előbbre vannak mint a közösség jogai."

Sarkalatos igazságot fogalmaztál meg! Annyit tennék még hozzá, hogy ez sztem világméretű gond, rengeteg problémának a gyökere. 

Az ember az egyik legszociálisabb állatfaj (legfeljebb az államalkotó fajoknál magasabb a szocializáció mértéke). Ennek a biológiai ténynek az egyik következménye, hogy "normálisan" (vagy mondjam azt, hogy "egészségesen"?) csak úgy működhet egy közösség, egy társadalom, ha egyén és közösség érdekei, jogai, kötelességei egyensúlyban vannak. Korunk individualista világában nagyon komolyan megborult ez az egyensúly.

Előzmény: Ulrika2 (38)
Ulrika2 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 39
Valaki bodzaszörpöt?
Ulrika2 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 38
Olaszliszka más eset. Ott be kell bizonyítani, hogy ki mekkorát hova rúgott, ütött, stb..
Ezt nehéz olyan esetben, ahol a közösség aki tette összenéz és röhög, bizonyíték, szemtanú nuku.

Szar a jog Magyarországon. Sajnos az egyéni jogok előbbre vannak mint a közösség jogai. Ezért tudják oly sokan kimagyarázni a bűnösöket és ezért nem védheted meg magad a betörőkkel szemben.
A veszprémi esettel kapcsolatban egyet kell értenem Bayer Zsolttal. Aki ott volt mindenki életfogytiglan. Mert így senkiről nem fogják bebizonyítani, konkrétan ki, mikor szúrt, ütött,stb. Olaszliszka lesz ebból is. Sok év szarkenegetés várható. Aztán a külfödiek meg néznek miért nem tudunk lesittelni valakit, akiről még videófelvétel is készült. AKi nem tett semmit és a galeriba tartozott, az meg tanulja meg egy életre ,hogy ne keveredjen a korpa közé, és legyen példa a hasonló esetek elkerülése érdekében. Itt a lehetőség ,hogy precedenst csináljanak. Meg van a társadalmi támogatottsága.

Én konkrétan három éve várok olyan ítéletre, ahol kamera rögzítette hogy eltulajdonítják a bringámat. A bíróság és a rendőrség tehetetlen egy olyan ügyben, ahol meg van az elkövető és a bizonyíték is adott. Öt percet kellene foglalkozni az üggyel. Öt percet.

Hányok attól, hogy elmegyünk egy tárgyalásra és annyi joga van a bűnösnek, hogy a bíró már udvarol neki.
Előzmény: Törölt nick (21)
Simply_Buffalo Creative Commons License 2009.02.17 0 0 37
Nagyon helyes!
==T== Creative Commons License 2009.02.17 0 0 36

Bocs, de szvsz egy rablásért (ami nem = a lopással) 2 év lófütty...

(+ a 200 Ft meleltt ott volt a lánc is).

LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.17 0 0 35
Így igaz!

Én bizony nem csak a brutalitást büntetném kiemelten, hanem a sima lopást is.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 33

Van egy naaagy észak-amerikai ország,ahol nem az összeget büntetik,hanem a bűnt.

A rablás az nálunk is rablás,mégha egy szál gyufa is. A többi demagóg sallang!

Előzmény: LebegőpontosÁllndó (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 32
Bizony, ha belegondulunk, mai áron, összesítve Prinzék kb. 120 milliárd forint kárt okoztak hazánknak. Ez kb:

400.000 tonna uborka
30 millió tanyasi tyúk
1.5 millió bicikli

De az igaz, hogy valahol el kell kezdeni. Hátha egyszer még Princz Gábort, és tettestársait is felakasztják!
Előzmény: geszthi (7)
Péter az állat Creative Commons License 2009.02.17 0 0 31
Ha nem akarod, hogy megtudják? Nem akarod, hogy elitéljenek? Akkor ne tedd!
Nagyon helyes a két év. Ha mindenkinél következetesen így kezdenék (a legritkább esetben kezdik a bűnöző karriert a legsúlyosabb tettel) valszeg csökkenne a súlyosabb cselekmények száma. És igen, aki sokat rabol, vagy olyat tesz, annak igenis 300 év. Aztán azt harmadolhatják nyugodtan, akkor is biztonságban vagyunk tőlük.
Előzmény: zi_laj (2)
DMA Creative Commons License 2009.02.17 0 0 30
Ezen a gyakorlaton kéne változtatni, Piszkos Tizenkettő módra: kihajtották őket egy tisztásra, kaptak baltát, szöget, fűrészt és házat építettek. Minél gyorsabban dolgoznak, annál hamarabb alszanak fedett helyen. Kaja detto. Föld megművel, állattenyészt és meg van oldva. Tán még eladni is lehetne belőle...
Előzmény: KTTech_ (11)
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 27
azt nem értem(jük?), hogy min gúnyolódsz itt...

ha nincs mit mondanod, akkor húzz innen!
Előzmény: bogel (25)
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 26
szóval azt mondod, hogy aki éhezik az nyugodtan lopjon?

jó------kitől fog lopni? Attól, akinek 4 kutyája, 2 őre és riasztója van?

nem...hanem a másik szegénytől...

ez kell neked?
Előzmény: bogel (18)
bogel Creative Commons License 2009.02.16 0 0 25
Ez van. Toppantsál nagyokat a bíróság előtt, és skandáld: olaszliszka -olaszliszka
Előzmény: Törölt nick (21)
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 24
És az elszaporodott rablások okozta kár mekkora? Hány turista mondta le emiatt mo-i útját? Hányan élnek rettegésben?

A biztonságnak ára van! És én - az egészség után - ezt tartom a legfontosabbnak, ez az a terület, ahová nyomnám a pénzt...
Der Beste Creative Commons License 2009.02.16 0 0 23
Szerintem a rablás miatt kapott két évet, s nem a kétszáz forint miatt, de a lényeg, hogy pár hónapig nem rontja kinnt a levegőt.
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.02.16 0 0 22
Azért, hogy a mobilodat ne lophassák el, te is elég sokat tehetsz. Rablás esetén sokkal kevesebbet. (Nem ott lenni rossz helyen és időben. )
Előzmény: Z757 (19)
Z757 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 19
Nem indult semmi, sehová. Ha nem rabolnak, "csak" lopnak, akkor 20k
alatt a pofádba röhög, és elsétál.
Előzmény: LebegőpontosÁllndó (13)
bogel Creative Commons License 2009.02.16 0 0 18
Így van! Amíg az emberek nem éheznek, nem lesz itt rend :)
Előzmény: LebegőpontosÁllndó (4)
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 17
Igen, érthetetlen, hogy miért nem büntetik a tartozókat soron kívül...mit kell ezen tökölni 5 évet?

Itt kezdődne a gazdaság élénkítése...kiszorulnának a korrupt csaló cégek
Előzmény: zi_laj (12)
bogel Creative Commons License 2009.02.16 0 0 16
Nem mindegy? Lényeg, hogy mindig tele legyenek a börtönök. Onnantól kezdve minden elítélt ugyanannyiba kerül. xD
zi_laj Creative Commons License 2009.02.16 0 0 15

Nem azzal van bajom!

Csak kíváncsi vagyok, hogy ez folytatódik-e!

Előzmény: Z757 (5)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 14
Aha, vagyis büntetés nélkül maradna, hisz semmije nincs. Bravo!
LebegőpontosÁllndó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 13
Nos nekem mindegy, hogy etnikum vagy többség az aki lenyúlja a mobilomat...egyaránt sitten a helye. Szerintem ebben a nagy többség egyetért.

A lényeg, hogy elindult valami a jó irányba.
Előzmény: Z757 (8)
zi_laj Creative Commons License 2009.02.16 0 0 12

Most is be lehetne, ha akarnák!

Csak az a gyanúm, hogy ez egy egyedi eset, semmi több!

Előzmény: LebegőpontosÁllndó (4)
KTTech_ Creative Commons License 2009.02.16 0 0 11
2 év börtönbüntetés költsége mennyi amit mi fizetünk? Praktikusabb lenne 2 milliós pénzbüntetésre ítélni.
zi_laj Creative Commons License 2009.02.16 0 0 10

Értem én, csak az arányokkal van bajom!

Majd ha egyszer arányos lesz a bűnnnel a büntetés!

Előzmény: Unerwünschter Gast (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!