nem csak engem sért. de ti mindenkit leszartok. nektek olyan jelkép KELL ami másokat sért. egy ilyen jelkép nem az egységet és a magyarságot jelképezi.
"Az "árpádsávos zászló alatt masírozó szélsőségesek" Gyurcsány szerint vajon mit nem értenek azon, hogy külföldiek magyar sikerekért harcolnak? Csak nem azt, hogy ezek a szélsőségesek ab start idegengyűlölők, akik ezért nem érthetik meg, hogy a nem-magyarok ugyanúgy küzdhetnek Magyarországért, mint a magukat magyarnak valló emberek?!"
jól látod. már csak ezért se fognék árpádsávost a kezembe.
Ha egy jobboldali csoport a sok történelmi zászló és szimbólum közül pont azt veszi elő, amit Szálasi is, aki szélsőjobboldali volt, csak a hülyeségig naiv ember hiszi el, hogy nem Szálasira gondolnak.
Valamikor régen ennek lehetett alapja, de ma már amikor boldog-boldogtalan megkapja ezt a jelzőt "lekopott" ez a jelentés.
A jobbikot is Genycsany fegyenc ugynokei krealtak azert ,hogy fidesztol elvonjanak 5- 6%-t, nehogy elerje a ketharmados tobbseget.
Még nagyon sokat kellene az MSZP-nek "dolgoznia" azon, hogy reális lehetőség legyen egy Fidesz 2/3-os választási eredmény. Ettől nagyon messze vagyunk.
Ha valaki azt mondaná, hogy "vajon alátámasztják-e a genetikai kutatások azt,hogy az afrikai népesség átlagban gyorsabban fut, mint az europid, de kevésbé tud sakkozni?"
Akkor én nem állítanám,hogy ez "mocskolódás". Ha mégis, kérlek, figyelmeztess a hibámra. Egyébként rasszistának se rasszista az ilyesmi.
Hogy te ezt érted a kérdésbe bele, az a te magánügyed. Hogy ezért ekézed, az is.
Azt viszont nyugodtan elismerhetnéd, hogy az egy normális stílusban megfogalmazott kérdés. Lehet, hogy fölösleges ebben a helyzetben. Lehet,hogy hülyeség. Lehet,hogy rosszindulatú. De nem "mocskolódás". Hacsak nem használod ezt a szót teljesen más értelemben,mint amit magyarul jelent.
Egyébként Gyurcsány nyilatkozatainak tartalmáról én azt gondolom, hogy sokkal kevésbé kellene foglalkoznia az állítólagos veszélyes, rasszista társadalmi reakciókkal,és sokkal többet a cigányok ismétlődő bűncselekményeinek megakadályozásával és általában a biztonság megerősítésével. És jól tenné, ha hamar menesztené Draskovitsot, és egy szimbolikusan is erős, hiteles minisztert kineveznie. Mondjuk Pásztor Albertet.
Nem hazudom annak, mert Gyurcsány megjegyzése a megemlékezésen résztvevők egy csoportjáról valóban egy mocskos inszinuáció. De külön neked, elmagyarázom:
A következőket írja a miniszterelnök a blogjában:
"És van még valami: egy szerb, egy horvát és egy román játékos küzdött egy magyar város, Veszprém sikeréért. Természetes volt számukra, hogy szerbként, horvátként, románként nem egyszerűen itt élnek, hanem egy magyar közösség sikereit gazdagítják, identitását erősítik. Becsülöm őket ezért és köszönöm nekik. Bár most nem ez a legfontosabb, nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: vajon az árpádsávos zászló alatt masírozó szélsőségesek ezt is értik-e?"
Az "árpádsávos zászló alatt masírozó szélsőségesek" Gyurcsány szerint vajon mit nem értenek azon, hogy külföldiek magyar sikerekért harcolnak? Csak nem azt, hogy ezek a szélsőségesek ab start idegengyűlölők, akik ezért nem érthetik meg, hogy a nem-magyarok ugyanúgy küzdhetnek Magyarországért, mint a magukat magyarnak valló emberek?!
Ez az ember csodálatos. A követői szintén. A Kapcsolatok.hu egyik szellemi arisztokratája a köztársasági elnök és az egyházak felelősségét boncolgatja a veszprémi eset kapcsán. Azt hiszem, ez már a vég kezdete.
Egyelőre te csinálod alacsony színvonalon. Semmit nem válaszolsz arra,hogy miért hazudod "mocskolódásnak" Gyurcsány megjegyzését, ellenben személyeskedésbe fogsz. Miért?
Olyan nehéz volna elismerni, hogy hülyeséget írtál?
Ennek semmi köze a te állítólagos "nagy kérdésedhez". Ahhoz sem,hogy én mit gondolok Gyurcsány szövegének tartalmáról.
Ez úgy nagyjából rendben is van, de azt nem értem, hogy Geyza nyilasozása hogy maradhatott megtorlatlanul, mikor lényegében ugyanazt csinálta, mint a most büntit kapott.
aki cigányozik, zsidózik, gyűlölködik az nekem mind szélsőséges.
Nekem nincs okom arra, hogy ezt ne higgyem el, biztos így érzed, és így is van. Az én problémám ezzel az értékrenddel ott kezdődik, hogy nincs ott ebben a felsorolásban a magyarozás, mint az előbbiekhez szorosan illeszkedő gyűlölködési szinoníma, amelyet elutasítasz. Mert nyilván eszedbe sem jutott, ha meg igen, szándékosan hagytad ki.
Abban az esetben, ha a magyargyűlöletről történő vízionálás valóban létezik a jelenkori magyar társadalom egy részében, intéződjön az a cigány etnikai kisebbség, vagy bármely politikai csoportosulás felől, az legalább akkora probléma, mint annak létezésének valósága, amire rezonálnak, még akkor is, ha ezt a rezonanciát csak a puszta látszat váltja ki, mert ha látszat is, igen jól illeszkedő mintázatba rendeződik. Mindezzel viszont nem jutottunk közelebb a probléma lényegéhez, amely a feszültségeket okozza...
...magyargyűlöletről vizionálók pont olyan hülyék, mint akikről vizionálnak.
...ami lényegében egy antagonosztikus szembenállás, akár hülyeség akár nem, és egyre valószínűbb, hogy egy ponton túl eszkalálódni fog. Minden súlyos konfliktusnak az ilyen szembenállás az alapja, és a lényege.