Sajnos nem Gary nyerte a BAFTA-t... hanem a francia... :S Pedig Gary érdemelte volna, de hiába, már a BAFTA is csak birka és az amcsi díjazási hullámot követi...
Bizony, már régen kijárt volna Neki! De azért gratulálok és örülök, hogy egy tőle megszokottól ennyire eltérő és visszafogott alakításért kapott jelölést :)
Az Oscar-jelölés megvan, bár egy lyukas garasban sem fogadtam volna rá, ismerve az Akadémia "remek" ízlését! Jöhetett volna már sokkal korábban is... de annál jobban örülök neki. Remélem díj lesz belőle!!
A Tinker Tailor Soldier Spy versenyben van a Velencei Filmfesztiválon az Arany Oroszlánért (22 film között...), az Empire magazin 5/5 csillagot adott, rá és nagy esélye lehet Oscarra több kategóriában is (film, rendező, forgatókönyv, fényképezés, főszereplő - Gary). Remélem - meglátjuk :)
Nem tudom, szerintem az 53 éves korához képest nagyon jól néz ki, ez a fizimiska egyértelműen öregíti (ez volt a cél, a karaktere öregedő, nyugdíjas kém). Itt már "levedlette" a Smiley külsőt (épp gengszeter szerepre készült) kb. két hónapos interjú. Persze kinek mi számít öregnek :) 30 éves már nem lesz, az biztos.
Már láttam a trailert pár napja, akkor még azt hittem, ez a fizimiska a karakter része. Aztán megnéztem egy nemrég készült interjút, és egyszerűen nem akartam hinni a szememnek. Ennyire megöregedett?! Kérem vissza Drakula-Garyt..