Kábítószerrel való visszaélés miatt őrizetbe vették a rendőrök Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének fiát – írja a Baon. A portál információi szerint a rendőrök egy autó ellenőrzése során bukkantak rá a drogra.
A hivatalos rendőrségi közlemény szerint szerdán, a kora esti órákban Kiskunmajsán egy személygépkocsi utasait ellenőrizték a kiskunhalasi rendőrök. Ennek során a járműből összesen 10 gramm cannabisszármazék került elő. Az autóban utazók közül egy 24 éves keceli, valamint egy 24 és egy 27 éves kiskunmajsai férfit őrizetbe vettek. A kiskunhalasi rendőrkapitányság kábítószer forgalomba hozatalával elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A Bács-Kiskun megyei internetes oldal információi szerint a 24 éves kiskunmajsai férfi vezetékneve és lakcíme azonos Kolompár Orbánéval.
Mint ismert, Kolompár Orbánt és feleségét decemberben jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolta meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádirat szerint három társukkal együtt állami támogatásokat használtak fel jogosulatlanul.
(Baon)
"a pár hete nem fogyasztó füves például egy csomószor marihuána szagot érez, miközben az nincs ott"
Es csak hazudsz, csak hazudsz, baromsagokat osszehordasz, te, miert nem csinalsz valami mast inkabb? Akkora szar vagy, hogy az hihetelen. De tenyleg. Ennyit senki nem hazudik itt, pedig nalad szarabb alakok is vannak itt, sokan.
Fizikait nem, de lelkit olyan szinten is, hogy a pár hete nem fogyasztó füves például egy csomószor marihuána szagot érez, miközben az nincs ott. A fórumozás sem okoz fizikai függőséget, és mégis lehet függőség...
"mint bármilyen olyan dolog, ami "kényelmes" az adott embernek..."
Ez nem igaz, pl. nagyon sok számítógépes játékfüggő haverom volt, mindnek eljött a pillanat 18-22 éves kora körül mikor úgy döntött hogy ez így nem mehet tovább és abbahagyta, utána legalább fél évig semmi, azóta mértékkel, és nem jelent nekik már problémát. A füvesek is lehet egyszer abbahagyják, de az elveszített barátságokat már nem lesz olyan könnyű pótolniuk.
"ja...elkezd drogozni... :))))"
Jó, tudom poénnak szántad, de szerintem ez a tiltáspárti propaganda legnagyobb hazugsága, ami most ezzel előkerült, hogy abból indulnak ki, azért kezdenek az emberek drogozni, mert szarul megy az életük. Pedig statisztikákból kiderül, hogy az első számú ok a kíváncsiság, második a csoportnak megfelelés. Igen, olyan is van aki szarban van és azért, de ők már előtte is fogyasztották, ezért van az hogy mivel az alkohol a legelterjedtebb, ezért legtöbben alkoholba fojtják a bánatukat.
"az, hogy mi lényeges, az mindig viszonyítás kérdése...pl nem lényegesebb, mint az, ha csalod a feleséged...(a titkolózás és a kettős élet sokkal hamarabb vezethet skizofrénia kialakulásához)"
Ezt honnan veszed? Remélem tudod, hogy közhiedelemmel ellentétben a skizofrénia nem kettős ént jelent, a többes én az egy másik pszichiátriai eset.
"ez még mindig tény és nem hazugság... szerintem te kicsit megkevered a dolgokat...ha valaki egész nap szív az egész nap tompa... és ha ezt sokáig csinálja és leáll pár napra, akkor is "tompa" marad még kicsit, de pár nap esetleg 1-2 hét és utánna visszaáll a rend..."
Csakhogy aki rendszeresen szív(és nem kell egész nap, elég ha hetente párszor teszi), az nem fog csak úgy 1-2 hétre leállni, ha mégis akkor csak kényszerből és az első lehetséges alkalomkor újra kezdi. Valóban, ebből a szempontból az alkohol veszélyesebb, hiszen ott abbahagyás után jóval később is jelentkeznek a problémák.
"na ha valami, akkor ez aztán tényleg nem a fűről szól... :))) ismerek olyan srácot, aki életébe nem fogyasztana drogokat(se alkohol se koffein se thc se semmi), de mégis 3 évet ült otthon és semittevéssel töltötte az idejét..."
Talán nem netezett? :-)))
És a 3 év után mit csinált? Mert az egyik srác akiről én beszélek, nála egy folyamat volt a lustulás, mindig egyre lazább célokat tűzött maga elé, majd mindig feladta azokat. Most a pszichiátrián ápolják, nem a fű miatt, hanem mert a hóban fetrengve találtak rá, úgy hogy nem emlékezett hogy került oda(nem, ez nem valamiféle drog hatása volt). A srác bátyja is pár évig semmittevéssel töltötte az idejét egy időben, (a különbség hogy ő alapból butább gyerek volt és sokkal rosszabb tanuló, így esélye se lett volna továbbtanulni) ma meg stabil állása van, igen szép barátnője, normális élete. Pedig egy időben ő volt az akire mutogatott, hogy micsoda senki.
"és az, ha bizonyos esetekben van, akkor az azt jelenti, hogy általában van? án elhiszem, hogy bizonyos esetekben előjön az amotivációs szindróma(nemhiszem, hogy a thc, mint hatóanyag miatt), és azok, akik hajlamosak az amotiváltságra, azoknak egy tökéletes szer a marijuana, mert betépnek és "leszarnak midnent, nem fognak bespurizni vagy kólázni, mert az nem a számukra megfelelő szer... de, ettől még nem a thc okozza a motiválatlanságot..."
Nem a thc okozza a motiválatlanságot, de az segít fenntartani ezt e helyzetet. Ha valaki nem tesz semmit, de nem drogozik, egy idő után megunja hogy értéktelennek érzi magát, és belekezd valamibe. Akinek viszont ott van a thc, az legfeljebb néha gondolja azt, hogy valamit tennie is kéne az életében, de akkor is inkább elszív egy spanglit, és elmúlik.
"figyelj, ha állandóan tépnek, akkor ne csodálkozzanak, hogy állandóan "tompák"..."
Az említett példámban hétköznap 1 tépés volt, meg hétvégén néhány, ez volt a jellemző rájuk középiskola végén. Utána már nem kötődött annyira a hétvégéhez, meg néha előfordul hogy valóban egész nap tépnek hetekig, de ennyi pénzük azért nincsen.
"tuti, hogy a fűnemszívás miatt kattant be...és a kirúgásnak és az élete szétpergésének nincs köze a bekattansának..."
Igazából fingom nincsen miért kattant be, a tippem az lehet hogy nem csak sikertelen volt, hanem mivel mindenkit le akart húzni, az összes haverja összeveszett vele, a munkahelyén nem csinált semmit ezért kirúgták, ezért aztán nem maradt neki senki és semmi.
Nézz körül egy átlagos lakótelep fiataljai körül, és ugyanezt fogod látni. Nem csak az én ismerőseim ilyenek ott, hanem nagyon sok fiatalról ugyanezt mondják, akiket sosem láttam, csak szóba kerültek. Nem a füvezés az amitől láblógatók lesznek, az inkább azért felelős, hogy nehezebben változtatnak az életükön.
"Én nem is azt állítottam, hogy a kanabisztól skizofrén lesz valaki"
te nem, de a tiltáspárti propagandában gyakran előjön ez...
"De akkor mégis csak lényeges ebben a fű szerepe,"
az, hogy mi lényeges, az mindig viszonyítás kérdése...pl nem lényegesebb, mint az, ha csalod a feleséged...(a titkolózás és a kettős élet sokkal hamarabb vezethet skizofrénia kialakulásához)
"Igen, például azt hazudják azok a cikkek is, hogy csak a betépve leszel a fűtől tompa."
ez még mindig tény és nem hazugság... szerintem te kicsit megkevered a dolgokat...ha valaki egész nap szív az egész nap tompa... és ha ezt sokáig csinálja és leáll pár napra, akkor is "tompa" marad még kicsit, de pár nap esetleg 1-2 hét és utánna visszaáll a rend...
"akik már rég befejezték/félbehagyták az iskolát, de még mindig semmittevéssel töltik az életüket."
na ha valami, akkor ez aztán tényleg nem a fűről szól... :))) ismerek olyan srácot, aki életébe nem fogyasztana drogokat(se alkohol se koffein se thc se semmi), de mégis 3 évet ült otthon és semittevéssel töltötte az idejét...
"Az hogy bizonyos esetekben nincsen amotivációs szindróma, nem jelenti azt, hogy általában nincsen."
és az, ha bizonyos esetekben van, akkor az azt jelenti, hogy általában van? án elhiszem, hogy bizonyos esetekben előjön az amotivációs szindróma(nemhiszem, hogy a thc, mint hatóanyag miatt), és azok, akik hajlamosak az amotiváltságra, azoknak egy tökéletes szer a marijuana, mert betépnek és "leszarnak midnent, nem fognak bespurizni vagy kólázni, mert az nem a számukra megfelelő szer... de, ettől még nem a thc okozza a motiválatlanságot...
"Igen, pár napig, az azt jelenti, hogy a srácok hétvégén betéptek, szerdáig tompák voltak, de akkor megint betéptek, aztán jött a hétvége. "
figyelj, ha állandóan tépnek, akkor ne csodálkozzanak, hogy állandóan "tompák"...
"azóta a pszichiátrián kezelik."
tuti, hogy a fűnemszívás miatt kattant be...és a kirúgásnak és az élete szétpergésének nincs köze a bekattansának...
"nem, nem azt mondom, hogy a fű juttatta idáig, de annak is volt szerepe benne"
ja volt...statiszta volt...maximum...
"13 évesek voltak, azt mondták nekik hogy a marihuána az valami sátáni dolog, így aztán mikor először betéptek, és úgy érezték ez nem igaz, egyből átestek a ló túloldalára, és azt hitték a fű maga a mennyországot hozza el nekik."
Nem azért, szerintem Hwang komád kínlódik, mikor látom hogy ezer olyan topicba próbál beletenni drogos szálat, amelyiknek köze nincs hozzá. Meg már alig várom hogy leessen neki, hogy eléggé régóta a legalizálás mellett vagyok, mert én megértettem, hogy csak úgy kezelhető a probléma. Ő meg még azt sem értette meg, hogy én egyszer sem állítottam hogy minden füves ilyen meg olyan lesz tőle, hanem én leírtam a környezetem füvezési szokásait, hogy lássa ilyen is van, nem csak amit ti ultraliberálisok terjesztetek.
"igen...ahogy pl a titkolózás és a rejtőzködő "életmód" is... de az, hogy " akannabisztől skizo leszel"....na az nem igaz... érted a különöbséget?"
Én nem is azt állítottam, hogy a kanabisztól skizofrén lesz valaki, hanem hogy növeli az esélyét hogy az lesz, ha hajlamos rá. De akkor mégis csak lényeges ebben a fű szerepe, mert az sem lesz biztosan tüdőrákos, aki dohányzik, csak nagyobb rá az esélye, és mellesleg a tüdőráknál is számít a genetikai hajlam, ahogy a skizofréniánál i.
"nézd meg, az általam linkelt cikkekbe, mindig felhívják kockázatokra a figyelmet... sőt..."
Igen, például azt hazudják azok a cikkek is, hogy csak a betépve leszel a fűtől tompa. Ezt magyarázd meg sok ezer lakótelepi gyereknek, akik már rég befejezték/félbehagyták az iskolát, de még mindig semmittevéssel töltik az életüket.
"ja...lásd Phelps...annyiar amotivált, hogy nyert 14 olimpiai aranyat...
1+1..."
Az hogy bizonyos esetekben nincsen amotivációs szindróma, nem jelenti azt, hogy általában nincsen. Te magyaráztad egyszer, hogy végletekben gondolkodok, miközben ez tipikus esete annak, hogy te gondolkodsz végletekben. Phelps-t én azokhoz a menedzserekhez hasonlítanám, akik munkájukhoz stimulánsokat szednek, utána lazításként pedig sört isznak vagy füveznek. De ha már itt tartunk, Phelps, de akár Cseh Laci teljesítményét lehetetlen elérni dopping nélkül, tehát biztosan nem a marihuána az egyetlen drog amit használt, hanem az az egyetlen amit hobbiból.
"ezt mondom én is...pár napig... de nem örökre..."
Igen, pár napig, az azt jelenti, hogy a srácok hétvégén betéptek, szerdáig tompák voltak, de akkor megint betéptek, aztán jött a hétvége. Mikor meg nem volt 2 hétig, akkor nem tudtak mit kezdeni magukkal, és a végén könyörögtek annak akivel korábban összevesztek, de aki az egyetlen volt aki abban az időszakban a környezetükben tudott eladni füvet (elment nyaralni az akitől venni szokták amúgy). Az a srác aki a legdurvább eset volt, miután kirúgták a munkahelyéről, nem volt már pénze a fűre, szóval már nem szívott, annyira bekattant, hogy azóta a pszichiátrián kezelik. Nem, nem azt mondom, hogy a fű juttatta idáig, de annak is volt szerepe benne. És valóban nem jó a mostani szabályozás, mert mikor ők 13 évesek voltak, azt mondták nekik hogy a marihuána az valami sátáni dolog, így aztán mikor először betéptek, és úgy érezték ez nem igaz, egyből átestek a ló túloldalára, és azt hitték a fű maga a mennyországot hozza el nekik.
Remélem az utcán netezel laptoppal, mert különben óriási veszélyben vagy...
"mi? ki mondta? ha cigibe tekered és elszívod, az igenis károsítja a tüdőt..."
Még ezt is letagadtátok mindenféle kamu kutatásokra hivatkozva, hogy ha az illető cigizik is, akkor csökkenti a tüdőrák esélyét a fű.
"(az amotivációs szindróma és a viszafordíthatatlan agykárosodás meg a skizofrén leszel ha belepippantassz, pedig tényleg nincs bizonyítva)"
A skizofrénia például bizonyítva van, ezt megbeszéltük, ha hajlamos valaki rá, növeli az esélyét a kialakulásának. Nem érinti az emberek nagy részét, de akkor sem ártana figyelmeztetni a gyerekeket erre, hogy ilyen veszélye is lehet. Az amotivációs szindrómát szerintem inkább cáfolnod kéne, mert annyira nyilvánvaló, mint hogy 1+1=2.
"azt pedig, hogy tompul az ember, az pedig csak az intoxikáció alatt igaz...(amennyiben a e haverjaid napi 4-5 cigit tekernek, akkor egész nap be vannak szíva és azért tompák egész nap...ha abbahagynák akkor pár nap után már nem sok minden látszana rajtuk)"
Ez is óriási hazugság, te is tudod valószínű, hacsak nem hazugság minden amit mondasz, és még sosem szívtál füvet, és élő füvessel sem találkoztál. Aki rendszeresen szív az egy idő után akkor is tompa lesz, mikor épp nem tudja beszerezni pár napig.
"szerintem olvasd végig a legalizáljuk a marijuanat topikot..."
Épp eleget olvastam a szar topicotokat. Óriási ostobaságotokat írtatok mindig is.
1, semmit nem idealizálok.... 2, senki sem halt "belém"...a kriminalizálásba már sokan...
"mert azt hazudjátok a fű nem káros,"
mi? ki mondta? ha cigibe tekered és elszívod, az igenis károsítja a tüdőt... (az amotivációs szindróma és a viszafordíthatatlan agykárosodás meg a skizofrén leszel ha belepippantassz, pedig tényleg nincs bizonyítva) azt pedig, hogy tompul az ember, az pedig csak az intoxikáció alatt igaz...(amennyiben a e haverjaid napi 4-5 cigit tekernek, akkor egész nap be vannak szíva és azért tompák egész nap...ha abbahagynák akkor pár nap után már nem sok minden látszana rajtuk)
"Pedig ezer érv van a legalizálás mellett, amit felhozhatnátok, de mivel nem azzal foglalkoztok, hanem hazudoztok tovább"
szerintem olvasd végig a legalizáljuk a marijuanat topikot...
"szerintem a fűnek is meg kell legyen az "ártatlanság vélelme" :))) maradjunk annyiban, ha nincs bizonyítva a károsság, az bizonyíték a nem károsságra..."
Hozhatok én akármit, te előhozod a drogriporteres cikkeidet, amiben ott az ellenkezője, a TV2 magellán című műsorában mutatottakhoz hasonló színvonalú áltudósok kutatásaival...
"egyébként a marijuana káros hatásai elenyészőek a kriminalizálás káros hatásaival szemben..."
Szerintem a kriminalizálás káros hatásai elenyészőek a hozzád hasonló idióták marihuána idealizálása mellett. Arról nem beszélve, hogy részben nektek köszönhető(nem csak a fórumon írogatókról beszélek, hanem az egész bagázsról), hogy a kriminalizálás fennmarad, mert azt hazudjátok a fű nem káros, és ezt az emberek nem így látják akiknek a környezetében füvesek élnek, ezért azt gondolják nem szabad legalizálni. Pedig ezer érv van a legalizálás mellett, amit felhozhatnátok, de mivel nem azzal foglalkoztok, hanem hazudoztok tovább(el tudom képzelni hogy te nem hazudsz, csak elhiszed a sok zöldséget), ezért azt gondolom hogy igazából a tiltásnak örültök.
"szerintem a fűnek is meg kell legyen az "ártatlanság vélelme" :))) maradjunk annyiban, ha nincs bizonyítva a károsság, az bizonyíték a nem károsságra..."
Ok, értettem, hazudsz tovább.
"figyu az a te problémád, ha rosszul értelmezed azokat, amiket leírunk..."
Az meg hogy az enyémet ti, az legyen a te bajotok...
szerintem a fűnek is meg kell legyen az "ártatlanság vélelme" :))) maradjunk annyiban, ha nincs bizonyítva a károsság, az bizonyíték a nem károsságra...
"Pontosan, ez ellen harcoltok a sok hazugsággal, hogy nehogy véletlenül helyén lehessen kezelni a dolgokat."
figyu az a te problémád, ha rosszul értelmezed azokat, amiket leírunk...