Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2009.07.07 0 0 117
Szóval a disznók már kb. 110 kilósak. Kismalacok is lesznek ha minden igaz kb. 3 hónap múlva. Azokból lesz jövőre. Hazavittem a télire szükséges fát, már száraz. Éppen tegnap jött a szaki kemencét rakni a filagória mellé, a búza aratás előtt van, az árpa már a tárolóba. Csirkék szépen kikeltek, azokat már lehet levágni. A szőlő is ha beérik elég borom is lesz.

A vállalkozás még döcög, abból is csöppen valamennyi. Kb ennyi ami most van.
T.Howard Creative Commons License 2009.07.07 0 0 116
Hallgatok ezzel...
Előzmény: intrusion (114)
T.Howard Creative Commons License 2009.07.07 0 0 115
"Mennyiben érdekel téged a melos majdani nyugdija? A sajátodét ugy e azért fizeted?"

Ne fárassz...
Még 1x: én fizetek! Mindent!
Előzmény: horex (109)
intrusion Creative Commons License 2009.06.14 0 0 114
"Ez a kis falu arról hires, hogy sosem lakott cigány itt..."

Hol van ez a falu? Lehet én is oda megyek lakni.
Előzmény: T.Howard (17)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.14 0 0 113
Pláne ha nincs otthon a férje.
Előzmény: T.Howard (6)
horex Creative Commons License 2009.06.14 0 0 112
llalkozó
Előzmény: horex (111)
horex Creative Commons License 2009.06.14 0 0 111

Igy van , ahogy mondod. EU-val tényleg nehéz versenyezni

Viszont belföldön, ha mindneki betartja/rákényszeritik a kulonböző járulékok befizetését, nincs versenyhátrány.

Nehogymár egyetértsek olyanokkal, akik az én káromra nyelik le a pénzt.

Valaki ajánl egy meloért 100-at , a másik is 100-at de nem fizeti a járulékokat utánam, nehogymár sajnáljam.

Nézd meg az M épitésénél az eltunő tintás eseteket

4600Ft után kellene befizetnie a válalkozónk 1100Ft-ot és minden gondja le van tudva, a tb-t a melosnak kell fizetni/idáig az is benne volt ebben/

Inkább azt a keveset is elcsalja a vállalkozo a melos kárára

És itt nyomják a mantrát "csökkenteni kell az adót"

Szerinted az ilyen válalkozo, be fogja fizetni a csokkentett adót?

by horex

Előzmény: Törölt nick (110)
horex Creative Commons License 2009.06.14 0 0 109

UP és..

én is meloztam eleget feketén, mert a vállalkozonak csak a munka kellett, de a járulékok nem tetszettek, még az alkalmi könyv se, sőt mindengféle kedvezmény van nyugdijelötti aktivkoruak felvétele esetén, akkor sem jelentettek volna be.

Hát a nagy lófarkat az ilyen válalkozokba.

Ha mindegyik bejelenti a melosát, akkor nincs olyan hogy nem szerez munkát, mert a társvállalkozok sem tudnak lenyegesen eltéro árajánlatot beadni.

Mennyiben érdekel téged a melos majdani nyugdija? A sajátodét ugy e azért fizeted?

Na , nekem meg az ilyen emberekböl van elegem.

Szerencsére olyan melokat csináltam, hogy sokszor kiegyeztek az AlkalmiKönyvvel, igy most jocskán beleszámitott a nyugdijamba.

Más rovatban volt:

mégis miért várod el az állami gondoskodást, ha adot nem akarsz fizetni?

Ja, majd te fizetsz minden esetben, a rendornek, az orvosnak, a tanárnak, a gyereked után ahol kell stb.

Nincs neked fogalmad ezekröl az árakrol.

Rakd csak a pénzed élére, ne fizess semmit a közösbe, majd rájössz ha mindenért fizetned kell, mennyire semmi a pénzed

by horex

Előzmény: T.Howard (85)
T.Howard Creative Commons License 2009.02.06 0 0 108
A helyzet jelenlegi állása szerint, egyre aktuálisabb a topik...
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 107
meghozta a futár szolgálat a jövő heti munkát,megy a papír munka most,mint a rossebb.
Holnap már el is kezdem a jövő heti melót,ha jó lesz az idő,mert a határidőket szigorúan ellenőrzik,aztán ebben a melóban egy esős,viharos nap miatti kiesés is katasztrofális tud lenni.
Meg hát rövidek a nappalok is,hóviharban,-10C-ban meg nincs nagy kedvem dolgozni.
Előzmény: Dobri (106)
Dobri Creative Commons License 2009.01.30 0 0 106

Üdv Kollega!

Szerintem nem olyan rossz választás!

Nekem azért még pár dologtól függ.

Most Strasbourgban vagyok.Időjárás szempontjából ebben a szakmában az ország legszarabb helyén.Viszont gazdag régió,németeknél olcsobban be lehet vásárolni,nagyon kevés alpincéggel.

Lent délen a tengertpart is mozgatja a fantáziám.Munka szempontjából ideális időjárás.Nagyon drága az élet,k.rvasok alpincéggel.Viszont a déli mentalitás szerintem rájuk is érvényes.Nem igazán szeretnek melózni,főleg délután.:)

Tehát egy északi mentalitással nagyom pörögne a cég.Tudom,hogy mi alapján vennék fel embereket.A szakmai tudás mellett az is számítana,ha nem dohányozna és ha még elötte valami normális helyen volt katona ,az plusz előny.

Franciáknak elég sok tengeren túli területei és megyéi vannak.Oda is keresnek szinte mindig alpinistát.Sikerülne megfogni egy állást Tahitin,szerintem hamar össze tudnám pakolni a cuccaimat!:)

Előzmény: Törölt nick (103)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 105
Azé' te jól viszed amúgy... :))
Előzmény: Törölt nick (103)
rabszolga6 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 104

Ha bedurran a vakbeled, készítsél szikét és vágd ki magadnak.
Tipikus vérmagyar...

Nem tűnik fel, hogy 1990 óta szisztematikusan rothasztják az egészségügyet? Miért fizetne azért, hogy tisztes adófizetőként mehessen megdögleni vakbélműtéttel a kórházba? Akkor inkább gyűjtse a zsét, fektesse be és ha baj van menjen belőle a fizetős magánkórházba vagy a németekhez. Jobban jár nem?

Előzmény: 3x (34)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 103
Szia kollega!
Én a horvátok felé kacsingatok erősen,de csak tengerpart közelébe mennénk a kis családommal.
Tavaly már házat is néztünk kint,idén folytatjuk a keresést.
Előzmény: Dobri (102)
Dobri Creative Commons License 2009.01.30 0 0 102

:)))

Én franciában gondoltam egy ipari alpin cégre.Szeretek lógni!:)

Előzmény: T.Howard (101)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 101
"Én meg azon kezdek agyalni,hogy 1-2 éven belül céget kellene alapítani."

Te vagy az én emberem! Van nekem eladó. Árukészlettel, beszállitóval, piac, stb. ami kell.

És 0 (nulla!) tartozás!!
Lásd. lentebb.
Előzmény: Dobri (99)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 100
"Ha bedurran a vakbeled, készítsél szikét és vágd ki magadnak.
Tipikus vérmagyar..."

Még azt is kivették már...(( ))
Előzmény: 3x (34)
Dobri Creative Commons License 2009.01.30 0 0 99

Kollega!

"...Pár éve kivonultunk a fuvarozásból,mentünk építőipar felé."

.........................................

Nem akarok gonosz lenni,de hogy gondoltad,hogy "lógásból" majd megélsz?:)

Én meg azon kezdek agyalni,hogy 1-2 éven belül céget kellene alapítani.Ha maradok itt franciában.

Otthon 2001.jun-2007.szep éltem.Ezalatt csak 5 hónapot dolgoztam bejelentve.

Többi feketén,lehető legtöbb állami támogatást felmarkolva.

Adót is csak azóta fizetek,hogy ismét itt vagyok.

Előzmény: Törölt nick (90)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 98
Látom volt itt egy kis takaritás... de sebaj, igaza volt.
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 97
//Javaslom a tehenet és a birkát.//

Igen, ezek is lesznek. Csak kifelejtettem beirni. 1 tehén és 8-10 birka. Na meg egy hátasló is.
Előzmény: dpes (92)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 95
A kiküldetési rendelvények körül akadt kis gond.
Pár emberét nem számolhatjuk el(nincs jogosítvány,az autó más nevén,blabla,blabla),a lényeg,hogy a pénz papíron a házi pénztárban van.
Könyvelő szólt,hogy olyan 2-300 ezer forint büntetésre készüljek.
Hát,ezt sem látják tőlem,ennyi erővel 500 ezerre is büntethetnek.
Előzmény: rabszolga6 (94)
rabszolga6 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 94

2006 ősze óta én sem fizettem semmit. A céges számláról néha sikerült levenniük ezt - azt.

Kb akkorra gyűltek össze a dolgok, elegem lett. Ha nekem kell befizetni, add uram de máris, ha egy napot kések már ketyeg a kamat, bizonyos esetben büntetés. Ha valamit elnézek mulasztási bírság, ha vmilyen ismeretlen hülye szabálynak nem teszek eleget szankciók. Mikor meg nekem lett teljesen megalapozott igényem, akkor meg első körben úgy elhajtottak, mint macskát sz.rni. Akkor úgy döntöttem nyomtassanak pénzt ha kell nekik.

Amit lehet kimentettem, közöm jogilag nincs a céghez, adósság gyűlik, ezeknek a férgeknek én többet nem adok semmit.

panerai88 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 93
Korrekt!
dpes Creative Commons License 2009.01.30 0 0 92

"Vásároltam négy malacot és néhágy apró jószágot."

Üdv! Nekem teccik :)

Javaslom a tehenet és a birkát. a tehén tejéből jó sok mindent készíthetsz.

a gyapjúból meleg takarót.

és nem mellesleg a fentiek szárított trágyája kiváló tüzelőanyag!

Előzmény: T.Howard (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 91
Én feleségül veszem a Szeteyt.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 90
15 évvel ezelőtt indítottam a cégemet,addig jó kis állami munkahelyem volt.
Egész nap kávézgattunk,trécseltünk,munkaidőben jártunk a kollegákkal kocsmázni.
Gondoltam,ennél azért többet szeretnék.
Aztán minden félretett pénz ment a cégbe.
Kezdtük két szakadt IFA-val a fuvarozást,azok többet voltak javítás alatt majdnem,mint fuvarban.Másfél nap alatt sikerült megfordulni átlagban az ország másik feléről.
Aztán teljeskörű engedélyes kamionra váltottunk,kezdődött az őrület második része.
Hetente 2x a fővárosba TIR papírért,mert egyszerre csak 3 lehetett kint.Az meg ugye egy oda-vissza fuvar,meg egy odautra volt elég a külföldi fuvaroknál.
Már akkor ment a rohadt maszek,meg az adócsalós megbélyegzés.
Néha azért láttam a családomat is.
Szét aggódtam az agyamat,fizettem a kenőpénzeket a fuvarokért,gyorsított ügyintézésekért,vámosoknak,határőröknek,rendőrnek,szervizeknek,alkatrész szállítóknak,meg a rossebb emlékszik rá még kinek.
Pár éve kivonultunk a fuvarozásból,mentünk építőipar felé.
na,mondanom sem kell,jöttek a körbe tartozások,ki nem fizetett munkák,nyöszörgő,hetente előlegért rimánkodó,állandóan táppénzre vonuló dolgozók,de volt olyan alkalmazott,aki a második nap már részegen jött dolgozni.
Őszinte leszek,meguntam.
meguntam azt is,hogy mint maszek,ki lettem kiáltva az ország tönkre tevőjének,csak az irigységet láttam,megbecsülést elvétve.
Ha bajom volt valami miatt,akkor jött a szöveg,hulljon ki a férgese,pusztuljon az a cég,amelyik nem bírja a versenyt.
Csak ez a verseny nem tisztességes,ez az egész egy korrupt szar valamire épül,a kenőpénz mennyisége az,ami versenyt jelent,a többinek nem sok köze van hozzá.
Na,ezek miatt is gondoltam úgy,hogy befejeztem,innentől nem fizetek adót,cég megy a szemét dombra,az alkalmazottak meg keressenek maguknak más munkát,ha találnak.
Nem sok rá az esélyük,de legalább ők is érzik,mit vesztettek azzal,hogy nem becsülték meg az eddigi munkahelyüket.
Aztán most ráérek a segélyen netezni,csavarogni a családdal,vasárnap nem nélkülem ülnek az asztalhoz,látogatom a szüleimet,és a kutyám sem akarja szétkapni rajtam a nadrágot.

Előzmény: T.Howard (83)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 89
Az emlitett szigeten nem a magyarokra gondoltam. Gondolkozz!
Előzmény: NIL (87)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 88
Hoppá! Egy jó ötlet!

Négylovas hintóval foglak meglátogatni...)))

Kösz!

Előzmény: Álmos user (82)
NIL Creative Commons License 2009.01.30 0 0 87
A magyarok mindent eltűrnek - nem lesz itt semmilyen tömeg, csak lassú punnyadás.
Előzmény: T.Howard (84)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.30 0 0 86
Tökéletes megfogalmazás!
Előzmény: Törölt nick (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!