Az jutott eszembe, mi a lóf@xomat csinált a Böszme és kormány, ha a két héttel ezelőtt összehívott parlamenti ülésen, semmi konkrét programot nem tudtak mondani, csak lózungokat. És megint kértek 2 hetet a konkrét programjukra....
Év elejét mondtam. Ergo a 2001-es adatot nézd. Egyébként valóban: 3-ból csak 2 volt meg, de a 9.1%-os infláció csökkenő tendenciát mutatott. 2006 óta lehetne €-nk.
Költségvetési hiány a GDP %-ában: -2.5% Államadósság a GDP %-ában: 53.4%
Szerintem a népet különösebben az sem zavarná ha odaszarnának a közepére ha cserébe eltűnne az államadósság, pozitív lenne az AHT és +10% fölött lenne az éves GDP növekedés a mai bázishoz képest :-)
Varga demagógia. adót csökkenteni csak akkor lehet ha máshol több lesz a bevétel/kevesebb a kiadás. Ezt ő is jól tudja. csak az IQ0 választók azt nem szeretik hallani. az ingyenebéd jobban hangzik.
Mégeccer:
Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök egy újabb, immár a sokadik Gyurcsány-csomagot jelentette be, hiszen arról beszélt, hogy ha lesz adócsökkentés, akkor milyen adóemelések történnek majd.[/ig
Vagyis Varga adóemelésre számít akkor, mikor adócsökkentésről beszél a Miniszterelnök Úr (a nap süssön rá). És igaza van, mert valszeg ezzel mindenki így van.
Én meg ezt vitatnám, ha nem baj. Az IMF hitel nem fog kitartani odáig.
Hát nem tom, pénz ugye még van, az IMF csak akkor fogja leállítani a lélegeztető gépet, ha a kormány nem teljesíti a vállalt 2,6%-os aht hiányt. Ugye már most is tisztán látható, hogy a 2009-es kvt nem tartható, a magyar GDP csökkenés nagyobb lesz a kvt-ben tervezettnél, az infla kisebb, vagyis korrekcióra szorul a 2009-es költségvetés, ez már most januárban látszik. Különben nem tartható a hiánycél, ergo leállhatnak az IMF pénzek. Azonban én ennyit még kinézek Fecóból és a szocikból, pár hiányzó százmilliárdot valahogy össze fognak hozni. Például eladják Paksot, vagy ilyesmi. De a mandátumukat kitöltik, kerül amibe kerül.
Rá kell jönnöm, hogy egyívású vagyok a mi Ferinkkel. Kocsit tisztán tartani? Frászt, az mindennapos meló. Amikor már bokáig ér a taknyos zsebkendő, a morzsa, az összegyűrt számla és a szórólap, akkor kell egy részét kidobni: és ez a részleges rendeződés boldoggá teszi a zasszonyt.
Szerintem ilyenkor érzi magát elemében a nagy válságmanager (=Feri), tutira szeret válságot megoldani. Régóta mondom, hogy kéne neki venni egy Sim City szerű játékot, had játszon örömére, az ország vezetését meg hagyja valami kevésbé dilettánsra (nem nehéz ilyet találni).
Azért mostanság mintha kicsit menne összefelé. Az arca legalábbis. Na jó, még mindig elég nagy, de most már nem kell 10 emeletes ház a megjelenítéséhez, 2-3 emelet is elég lenne.
"Mint ahogy Fletó ötletelései sem, valszeg 10-re tervez nagyarányú adó és járulékcsökkentést, természetesen érdemi kiadáscsökkentés nélkül. Amit a szadi csontra meg fog szavazni. "
Hogy fogják ezt díjazni a még munkában maradottak, és a még működő cégek...