Az már simán vitamintúladagolás lenne, ami erős hasmenéssel, majd elhullás a vége. Az én tapasztalatom az hogy jobb ha nem visszük túlzásba a vitaminokat, inkább próbálkozz szerintem a jó vegyes kajáztatással
Sziasztok csak kérdezni szeretném.hogy vettem jolovitot a gerlének azt adom neki 5 napig utána 10 napig nem.de van vitaminom nekik azt szeretném kérdezni hogy azt lehet adni nekik a 2-tőt egyszere.
Sziasztok! Most találtam ezt a topicot, gondoltam megpróbálom. Kacagó gerléimnek keresek új otthont, ahol nagy helyük lenne, jól éreznék magukat. Ingyen adnám őket, de csak jó helyre. Van köztük vadas, ezüst, egy fehér is. Bács-Kiskun megyében vannak. Szeretném ha együtt maradnának, hiszen az évek alatt összeszoktak. Van esélyük?
Tanácsot szeretnék kérni. Volt egy pár kacagógerlém (két hím). 9 éve együtt voltak és az egyik elpusztult pár napja. Szerintetek hagyjam egyedül ami megmaradt, vagy hozzak neki társat?
szia nyugodtan pároztathatod vad gerlével a tojás ki fog kelni csak így félvérben nem tud majd kacagni csak elkezdi a kukurut de nem tudja végig kimondani,a színe meg szürke lesz
Szia! Gratulálok hozzájuk. Tetszik nekik a lágy eleség is úgy látom. :))
Nem igazán tudom, hogy milyen az időjárás most otthon. Mik az előrejelzések a következő 1 hónapra?
Ha most ülnek már, még jó az idő, és pont elromlik mire a kicsik 7-10 naposak lesznek, az nagyon nem jó. Akkoriban ugyanis a szülők nem ülnek rajtuk mindig, de a növekvő tollak még nem nyújtanak elég védelmet. Ilyenkor szokott általában probléma lenni.
Ha a helyük eléggé védett, és gondosak a szülők, és nem mondanak nagyon hideget, akkor beleférhet még ez a kör. De Neked kell mérlegelni.
spring dale érdekel a dolog mert én szeretnék ilyen szép és kedves galambokat régebben nekem volt lány és fiú szobámban voltak szabadon repültek kalitkájuk is volt neked hol vannak a galambjaid pesten belül?
Lakásban tartásra, kedvencnek keresek kézszelíd, fiatal kacagógerlét. Ha lehet, akkor Budapesten vagy a közelében. Tudtok esetleg segíteni vagy ajánlani megbízható, jó helyet, akitől vehetném a madárkát? Köszönöm.
Szia! A könnyebb kérdéssel kezdem. A gerléket a lábukra helyezett műanyag vagy fém gyűrűvel különböztetjük meg egymástól. Ez lehet lehet jelző gyűrű vagy hivatalos díszmadár gyűrű. A jelző gyűrű nyitott, ezt akármikor fel lehet helyezni a gerle lábára, többféle színben lehet kapni, így meg tudod őket jelölni. A zárt fém gyűrűt a fióka lábára kell felhúzni 7-10 napos korában, ez egy életen át rajta marad. Az ilyen gyűrűn szerepelhet a tenyésztő neve, az egyesület, a születési év és egy sorszám. A kacagó gyűrűmérete: 6,5 - 7 mm
A fejen lévő toll hiányt okozhatja, (ha több ivarérett egyed van együtt), a fészkelő helyért folytatott harc. Ha nincsenek megfelelően párba állítva, és a párok nem tudják, hogy melyik fészek az övék, általában mind ugyanazt a fészket akarja. Ebből eredendően csipkedik egymást, el akarják zavarni, stb. Ez csak az egyik lehetséges ok, a másik lehet az is pl., hogy valamilyen élősködő (atka) van jelen rajtuk. (Egy Ivermectines kezelés nem árthat.)
A nemek megállapítása nehéz. Külsőleg szinte teljesen egyformák. A csoportosan tartott gerléknél a legnehezebb a nemeket megfigyelni. De általában az a gerle, ami sokat udvarol, hajlong, turbékol szinte mindennek, ami mozog az hím. A tojók csendesebbek, ők is tudnak kacagni és turbékolni is, de nem gyakran. A tojók hangja másabb is, mint a hímeké, sokkal szaggatottabban turbékolnak, magasabb hangszínen. Sajnos a csapatban néha vannak halk hímek, amiket elnyomnak a dominánsok, ezeket sokan tojónak azonosítják. Majd amikor más környezetbe kerülnek, megjön a hangjuk. :) A nemeket biztosan csak 5 hónapos kor körül lehet megmondani, előbb nem.
sziasztok.mibol tudom megallapitani hogy fiu e vagy lany a kacagogerle? akinek sok van mivel jeloli meg oket? a fejuk mitol kopaszodhat meg? valaszotokat elore is koszonom.