" A bankközi hiteleket drogkereskedelemből és más törvénysértő tevékenységből származó pénzből fedezték, állítja az ENSZ drogügyi illetékese."
Na mit mondtam ? Akkora nyereséget amekkorával a bankok dolgoznak, a legális gazdaság nem tud kitermelni.
"1. Megengedheti-e magának egy bank, hogy narkópénzeket vonjon be a működésébe? Milyen hatással lesz-ez a működésére és az iránta való bizalomra?"
meg... semmilyen hatással nem lesz...
"2. Nincs kétségem afelől, hogyha legális lenne minden drog, azok az emberek akik eddig a forgalmazásából éltek, újabb könnyű pénzszerzési módokat találnának ki."
nincs? Al Capone-nak is sikerült ugye? :))
esetleg felsorolhatnál pár dolgot, ami hasonló haszonnal kecsegtet... (nekem nem jut eszembe semmi...)
Én már elbúcsúztam 1x ettől a topic-tól. Csak két megjegyzés:
1. Megengedheti-e magának egy bank, hogy narkópénzeket vonjon be a működésébe? Milyen hatással lesz-ez a működésére és az iránta való bizalomra?
2. Nincs kétségem afelől, hogyha legális lenne minden drog, azok az emberek akik eddig a forgalmazásából éltek, újabb könnyű pénzszerzési módokat találnának ki.
Én arra tippelnék, hogy valószínűleg azért mondta, mert tényleg így van. Aztán - mivel nem adatott meg az egybites együgyűek boldogsága - továbbgondolnám, hogy vajon miért volt ez lehetséges. Vajon kinek áll az érdekében, hogy az alvilágot támogassa a börtönpárti szabályozással... Mert hogy a fogyasztóknak, az átlagos adózónak és a társadalomnak nem, az biztos. Ellenben jól jött a bankoknak, jól jön a táliboknak és azoknak az embereknek, akik utálnak dolgozni, viszont kényelmesen megélnek a fekete terjesztésből.
Ha egy topic-ban megjeleni a narkó szó, megjelennek a legalizálás hívei. :)) Itt arról kéne filóznunk, hogy az ENSZ illetékes miért nyilatkozhatta azt, hogy narkópénzek mentettek meg tavaly bankokat. Pá.
Sz@rok Jungra egészen addig, amíg engem elvihet a rendőr egy szál spangliért, de ha te részegen vered az asszonyt, nem vihet el egészen addig amíg nyolc napon belüli sérülést okozol. Ez ennyire egyszerű.
Mit mondanál, hogy a svájciak megtalálták a rák ellenszerét és mi azért ne alkalmazzuk, mert ott más gazdasági környezet, más mentalitás, más szabályozás van, mint nálunk?
Nem vagy te demagóg? Még akkor is a káros propagandát fújod, mikor nyilvánvaló hogy agymosott tévedésben élsz.
Jung ezek szerint aszondja káros az idealizmus, egy ponttal lejjebb, pedig a volt rendőr 5000 prezentációt tart, tehát hisz az érdek nélküli emberi együttműködés sikerében. Most akkor nem mond ellent egymásnak Jung és a cikkbeli rendőr? :))
"Az alkeszek más téma. Egyrészt teljesen más a hatásmechanizmusa, ami miatt még csak a könnyűdrogok szintjén sincs (nemhogy crack meg hasonlók), másrészt "Mindenféle szenvedély káros, mindegy, hogy az narkotikum, alkohol, morfin vagy idealizmus." (Jung) engem erről nem kell győzködni."
Kíváncsi vagyok, hogy a sok börtönpárti vajon mit szól az alábbi cikkhez:
"Nézzünk meg más országokat, például Svájcot. Ott 1994-ben elkezdődött egy program, úgy kezelik a heroinfüggőket, hogy az államtól ingyen kapnak heroint.
- Hallottam erről. - És az eredményekről is?
- Nem. - 24 százalékuk leszokott. 12 év alatt egyetlen túladagolás sem történt. Mennyi életet mentettek meg! Az AIDS és a hepataitis-fertőzések száma alacsonyabb, mert az egész orvosi ellenőrzés alatt, tiszta tűkkel történik. Visszaesett a bűnözés, mert ha valaki úgy érzi, hogy még szüksége van a heroinra, nem kell prostituálnia magát, nem kell feltörnie valaki kocsiját, hogy mobiltelefont lopjon, mert a drog ingyenes. Nincsenek dílerek az utcákon, hiszen ki vásárolna tőlük? S mivel nincsenek az utcán, nem gyilkolják egymást, rendőröket vagy gyerekeket. Egy tavalyi brit tanulmány kimutatta, hogy 10 év alatt 82 százalékkal esett vissza Svájcban az új heroinhasználók száma. A világ többi országában emelkedett ez a szám. Tényleg működik."
Szerintem a drogokról illene minden felelős szülőnek legalább minimális ismeretekkel rendelkeznie. Ismereteket írtam, nem bulvárpropagandát. A cikkben leírt reakcióból látszik, hogy ők egész egyszerűen nem hajlandóak szembenézni a tényekkel, ragaszkodnak a démonizáláshoz és a kérdés tabuként kezeléséhez. Ez káros, primitív magatartás.
Amúgy igazad van, tényleg nem jó, ha az ember indulatosan alkot véleményt, mert ezzel a börtönpártiakkal kerül egy szintre, akik zsigerből gumibot után kiáltanak, ha valaki egy spangli után nyúl szombat esténként. (Az objektivitás kedvéért direkt nem írtam, hogy "házipálinka helyett"... :)
Vajon hány szülő lehet ennyire sötét? Tényleg elfelejtették már, milyen volt gyereknek lenni és valóban elhiszik, hogy az "agyonhallgatjuk" majd mindent megold?
Van egy rokonunk, amikor kamaszodni kezdett a lányuk, két fontos információval látták el: az egyik, hogy védekezni halálos bűn. A másik, hogy ha teherbe esik, akkor letörik a derekát. Ezzel le is tudták a gyereknevelés "Párkapcsolatok, felkészítés a kiegyensúlyozott nemi életre" fejezetét...
"Szülői tiltakozás drogprevenció ellen Kedd, 2009. január 27. 11:15 - Frissítve: Kedd, 2009. január 27. 11:29 Magyar Nemzet
Károsnak látja az egyik szülői szervezet a kábítószerekről szóló ismertető előadásokat az iskolákban. A Szülők Egyesülete a Gyermekekért nevű szervezet szerint a gyerekek a drogprevenciós foglalkozások alkalmával szereznek információkat a tiltott szerekről, és így kedvet kaphatnak kipróbálásukhoz."
Valahol érthető, ami történt. Szomorú példa arra, hogy a börtönpárti agymosáshoz képest bármilyen objektívabb tájékoztatás propagandának tűnik.
Ha azt vallod, hogy a sertéshús fogyasztása halálos bűn, akkor ehhez képest már az is vérlázító karajpropaganda, ha megemlíted, hogy egy-két helyen évezredek óta fogyasztják és köszönik szépen, megvannak.
és ezután mondja valaki, hogy a drogtilalom eredményes... :))
egyébként nagyon érdekes volt még anno a Cali kartellnél ez a pénzmosás bevezetés... egyszerűen már nem volt hely a garázsban és már a dombon is megvették az összes villát...valamit csinálni kellett a pénzzel... :))
"A pénzmosások valószinűleg kis tételben zajlanak általában"
Nem, a pénzmosások hatalmas tételben zajlanak. Olvastam, hogy egy közepesen komoly mexikói drogkartellnél az amerikai narkó exportból éves szinten 300 mill dollár körüli kp(!!!) képződhet. Nem vicc. Ezek az óriási pénzek eddig is megtalálták az utat a legális gazdaságba, közvetítőkön keresztül (gyk. pénzmosás). Ezt már nem lehet fuxra meg ferrarira elkölteni, ez nagyon sok.
Egyszerűen nem hiszem, hogy ezek a pénzek most kerültek képbe. Inkább arról van szó, hogy a drogpénzek az esetek 100%-ban kőkemény készpénz formában állnak rendelkezésre, nem mindenféle manapság semmit sem érő értékpapírokként. Ezekben a válságos időkben pedig a kp az abszolút király, megnőtt a fontossága a kp.-s forrásoknak, az értékpapírok piaca c. pilótajáték összeomlásával.
A drogháború attól még nem eredménytelen, hogy a palack a dugó mellett szelel. :)))
A svájci példa meg azért nem jó, mert ott teljesen más gazdasági környezetben, más mentalitással, más szabályozás mellett élnek. Ha átveszünk onnan néhány elemet és nem illesztünk, csak katasztrófa lesz.
Release Date: 13 February 2009 Genre: Drama | Thriller more
Tagline:They control your money. They control your government. They control your life. And everybody pays.
Plot:An Interpol agent attempts to expose a high-profile financial institution's role in an international arms dealing ring. full summary | full synopsis
1, miért nem nézzük a tényeket? hollandiában mindenki "drogos" lett? és svájcban? na látod...
kérdem én, hogy a te negatív tapasztalataidat tilalmi vagy legálisan szabályozott keretek között szerezted? hm? mert ez nem elhanyagolható kérdés... ha tilalmi keretek között, akkor ez rámutat a drogháború eredménytelenségére...
"Hány százalékuk járná végig a fenti utat?"
mármint milyen útról beszélsz?
"Azaz a 15-30 éves korosztályból legalább 15000 ember masszív, bűncselekményeket elkövető, a végén a halálba eső ember lenne. "
nézd a svájci példát... 82%-al csökkentették a heroint kipróbálók számát.. az a módszer amit ők alkalmaznak az EREDMÉNYES...
Egyébként ez a topic arról szólna, hogy narkópénzek áramlottak a bankrendszerbe, a bankcsőd elkerülése érdekében. A pénzmosások valószinűleg kis tételben zajlanak általában, de most a csőd elkerülése érdekében nagyobb volumenű mozgások is voltak.
Amikor megpróbáljuk elképzelni a jövőt, fantáziálunk, az összes körülmény hatását nem tudjuk felmérni, te se, én se. Én még emlékszem a naiv koromra, amikor furcsa kinézetű ember megkért, hogy váltsam mán ki neki ezt a gyógyszert, ha már úgyis oda megyek, aztán a gyógyszerész a receptet látva, közölte, hogy tűnjek el innen, vagy hívja a rendőrséget. Arra is emlékszem amikor egyik barátomat meglátogattam a Havannán, egy olyan "nővel" élt együtt, akit amikor megláttam azt hittem, hogyha beáll a fénybe, lehet, hogy átlátok rajta röntgen nélkül is. Azt is tudom, hogy milyen nehéz egy 18 évest eltéríteni, mennyit küszköd vele a nagymama és az anyuka. "Jó érzés" volt látni a pokol ezen bugyrait. És valszeg mindegyik eset valami ártatlan csínnyel kezdődött, egy kis gyógyszer alkohollal vagy egy füves cigi. Hányan dohányoznak? Az emberek 50 %-a? Mi lenne, ha ezek mind füveznének? Hány százalékuk járná végig a fenti utat? 2%-uk? Azaz a 15-30 éves korosztályból legalább 15000 ember masszív, bűncselekményeket elkövető, a végén a halálba eső ember lenne. Ma mennyien halnak meg évente? 50-en, 100-an? Tudom rosszak a számaim, nem jól tudom. :))) :((((