A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Rns510 es fejegység van az autómban, ha frissitem a fw-t akkor megmarad a magyar menü? Mert nem szeretném a magyar menüt ujra feltetetni rá, már akkoriban is egy vagyont fizettem érte és azért kellene másik firmware mert lehet az akkumulátort meríti a mostani. 😠
2017-es Golf 7-es navigáció nem érzékeli a pozíciót. a térképen van Magyarország de a navi azt mutatja mintha az autó Németországban lenne. Van valami lehetőség , hogy ezt otthon beállítással megoldjam vagy inkább ez olyan probléma ami csak szervízben orvosolható?
A tükrözés működik a Waze és googlemaps fut normálisan tehát nem egetrengető a probléma inkább csak zavaró
Üdvözlet! Tud-e valaki segiteni ,adott egy külföldről behozott skoda karoq 2019-es évjaratú,de a navigáció csak angolul beszél,lehetséges-e valamilyen módon megválltoztatni,esetleg másik sd kártyával?
Szeretnék kérdezni, hogy sikerült e 32 GB-os 5NA 919 866 EE Volkswagen SD-kártyát szerezned, mert ugyanaz a problémám van a Touránommal, és sajnos formatáltam a 16 gb-s kártyát és így nincs NAVI. Hogyan sikerült neked szerezned és honnan. Kérlek ha tudsz, segíts.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Térképet frissítettem 2018-as Touranon, és sajnos nem magyarul beszél a navigáció. Mit tudnék tenni, hogy újra magyarul beszéljen?
Kérdezni szeretném, hogy ha frissítettem a térképet Audin 6.36.0-ra 8R0051884KL verzióra, letöltöttem a hozzá való aktivátort, de sehogy sem sikerül aktiválni.
Mi a pontos menete neki? A kártyára rámásoltam, de se nem indul el automatikusan, se nem lehet indítani a mérnöki menüből, mert ott meg nem olvassa be a tartalmát.
Egy darabig látom a térképet, majd egy kis idő elteltével "Navigációs adat nincs engedélyezve" kerül a képernyőre, onnantól fogva semmi.
A kártyaolvasó pedig a mérnöki menüben "The medium is currently unavailable"
Előbb elfelejtettem ha MIB2 delphi fejegységed van és nincs androidauto, carplay, mirrorlink abban tudok segíteni az enyémen sem volt.
Az, hogy milyen a fejegység úgy lehet megnézni ha a menü gombot nyomva tartod amíg megjelenik a service mode a szoftver verzió fülre nyomj és kiadja jelenlegi firmwaret Pl. MST2_EU_VW_P0628D az utolsó betű jelenti azt, hogy delphi ha T betű van akkor technisat
A D betű előtti számok (628)a firmware verziója ezt lehet frissíteni, de ha rendesen működik a fej akkor nem szükséges.
Sziasztok! Ha működik a fejegységeden az androidauto és szeretnél videót nézni vagy youtube-ot akkor ezekkel az alkalmazásokkal okosíthatod a rendszert.
Először is a chrome-nak (ha azt használsz) jogosultságot kell adni ismeretlen alkalmazások telepítésére utána letöltöd az AAAD alkalmazást https://github.com/shmykelsa/AAAD/releases ennek is engedélyt adsz ism.alk.tel.
Megnyitod az aaad-t katt Fermata auto alkalmazásra letöltöd közben megkérdezi a Fermata Controlt is kéred-e igen kéred. Tehát telepít bezár, telepít bezár.
Autót összedugod a telóval androidautohoz csatlakozás és meg fog jelenni az alkalmazások között a fermata. A fermatanak engedélyt kell adni, hogy hozzáférjen a zenékhez videókhoz amit lejátszhatsz.
A fermataba van youtube lejátszó telón netet be kell kapcsolni és már használható is.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy 2006-os Skoda Octavia II -esem. Vettem a napokban egy Bolero fejegységet, amit egy sima Stream helyére raktam be! Kérdésem a következő: Kell ilyenkor még csinálni valamit vagy kész, megvagyunk? Annyi változás van az előzőhöz képest, hogy a tolatóradart nem mutatja. Nem tudom hogy kell valamit ilyenkor beállítani, meg hallottam hogy Gateway csere meg ilyesmi.... Válaszokat előre is köszönöm szépen!
2018-as gyártású Passatom van. Ez a kocsi még memoriakártyáról használja a navigációt, gyárilag egy 16 GB-s kártyát kaptunk hozzá, amire annak idején még a teljes Europa-térkép ráfért.
A legújabb változata ennek már a gyár szerint sem fér rá a 16 GB-s kártyára.
* Az „Európai országok” komplett csomaghoz egy 32 GB-os eredeti Volkswagen SD-kártyára van szüksége. Ha az SD-kártyája csak 16 GB-os, kérjük, akkor az európai országok térképeinek hat további változata közül választhat. Alternatívaként rendelhet eredeti, 32 GB-os Volkswagen SD-kártyát előre telepített térképadatok nélkül, 5NA 919 866 EE cikkszámmal a márkakereskedőjétől.
Sajnos még akkor sem fér rá, ha a nélkülözhető részeket letörlöm, amik a 00/sds mappából a HU és a meta_info.db kivételével minden, továbbá a 00/cfg/mapcfg mappában is csak a szükséges VW nevű mappa és a vw_default.cfg nevű állomány maradt meg. Még mindig kellene kb. 107 MB-t törölni, hogy rámenjen a gyári 16 GB-s kártyára.
Eléggé etikátlan, hogy a 16 GB-s kártyát akár egy jelképes ár ellenében nem cserélik nagyobbra, hanem vegyem meg a fenti cikkszámú gyári 32 GB-s kártyát írd és mondd: 170 USD-nak megfelelő forintért.
Persze van az Aliexpressen és máshol is mindenféle eredetinek tűnő másolat, amiket kérdéses, hogy a kocsi programja elfogadja-e, vagy nem.
Esetleg van bárkinek ötlete, hogy a letöltött maps mappa tartalmából még mit lehet letörölni, amire nincs szükség? Vagy esetleg hol és kitől lehet beszerezni elfogadható áron egy működőképes 32 GB-s kártyát?
Nézz körül Ebayen. Ha lekérhető hozzá a kód és találsz eladót a konkrét rádióhoz, akkor megveheted nyugodtan, el fogja küldeni. Ha átverne, visszakapod az árát. A gyári szám kell hozzá. 1500-4000 forint körül van, általában UK eladó.