"A fiúk öten voltak, a legidősebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendőrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát." Megoldás? Skóciai minta! Büntethetőség 8 éves kortól!
Kb ugyanazt akartam válaszolni, mint az előttem szóló:)
Magyarán hogy a szexuális erőszak elkülönítésének ez a fajta felfogása még oda datálódik, amikor ebből ugye a nő szándékai ellenére is lehetett utód, a többi formából meg nem.
A közösülés egy dolog. A nemi vágy kiélése egy másik.
Én már manapság perverz állatnak érzem magam, mert a hagyományos utat kedvelem. :-(((
Szerintem a nemi erőszak lényege a nemi vágy kielégítése erőszakos úton. Valaki számára az orális vagy anális szexre kényszerítés megalázóbb lehet, mint a vaginális.
Korábban nyilván ennek azért volt jelentősége, mert abból gyerek születhetett. Manapság a fogamzásgátlás, az abortusz lehetősége miatt ez már nem annyira meghatározó.
Apropó: Jogi értelemben ez nem nemi erőszak. Nemi szervek nem érintkeztek.
Tudom. De ez meg a magyar jog hülyesége, egyébként mindenki tudja, hogy tárgyakkal is lehet valakit erőszakolni, sőt, bizonyos szociopata elkövetők között ez elég jellemző, mert pont az impotenciájuk miatt frusztráltak...
Én nem a cigány gyerekekről beszéltem, hanem azokról akiknek, akár organikus, akár környezeti okok miatt az idegrendszeri érése megkésett, vagy eltérő fejlődésmenetű, bizonyos agyi funkcióik működése , vagy valóban különböző mértékben akadályozottságuk révén kerülnek az SNI kategóriába. (régen fogyatékosként) Ők a "hagyományos módszerekkel " és a relatíve magas létszám mellett, nem tudnak sem a tanulásban megfelelően teljesíteni, és gyakran a szociális alkalmazkodásuk is problémás.
Nyilván lehetne javítani a pedagógiai hozzáálláson is, de ezeknek a gyerekeknek a megsegítéséhez nem tűnik elegendőnek a "hozzáállás" javítása.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fábiánháza általános iskolájában történt, hogy megerőszakoltak egy 9 éves kislányt. Az áldozatot az iskola vécéjében egy 10 és egy 12 éves kislány bántalmazta, néhány hasonló korú iskolatársuk előtt. Az erőszakot egy vécékefe nyelével követték el. Az áldozat könnyebb sérüléseket szenvedett.
Most megerőszakolták, vagy könnyebb sérüléseket szenvedett?
Fábiánháza általános iskolájában egy 10 és egy 12 éves kislány vécékefével megerőszakolt egy 9 éves kislányt. Az elkövetők azt mondták, hogy csak hülyéskedtek.
figyelj, a gyerekeim osztályába Óbudán több cigánygyerek is járt. nem voltak deviánsak,nem loptak, bejártak hozzánk játszani, bár egy-kettő közülük jó tanuló sem volt. A felzárkóztatásra szükség lenne, de szvsz alkalmasabb pedagógusok kellenének a pályára.
az utolsó bekezdéseddel egyetértek: az MB "reformjában" behozott puhaság rendkívül rombolóan hatott az oktatás színvonalára.
tévedsz, akkor sem lehetett. egész iskolai tanulmányaim, sőt a gyerekeimé alatt sem találkoztam szerencsére iskolai testi fenyítéssel. nagyszüleim pedagógusok voltak, ők sem verték a más gyerekét. igazi tekintélyt másképpen szerez az ember, nem erőfölénnyel. valaki nem a testi-lelki fenyítéstől lesz rendes ember, az csak lelki sérüléseket és gyűlölködést terem.
A korrupción kívül elképesztő dilettantizmus is áll a háttérben.
Az esélyegyenlőség jegyében történő összevonások, a megemelkedett iskolai létszám, a "hideg" integráció, a tanulásbban, vagy értelmileg akadályozott, vagy "diszes" gyerekek, gyakran minden segítség, fejlesztés nélküli integrációja, sem az átlagos fejlettségű, se4m a problémás gyerekek megfelelő iskolai képzésaét nem segíti elő.
Mint ahogy az sem, hogy inkább a teszteket változtatják meg, sőt belenyúlnak a diagnoszitkai kategóriákba is, csak "ne legyen annyi "fogyatékos" gyerek. Akinek viszont nem "jár a fejlesztés" esélyt sem kap, hogy alapszinten az olvasás, írást elsajátítsa!
egész biztosan találhatnánk durva dolgokat. kb 25 évvel ezelőtt a zsigmond téri játszótérre vittem a gyerekeimet. oda jöttek a közeli Móra Ferenc nevelőotthon 8-10 éves gyerekei is, két nevelő tanárral, akik közül az egyik szinte azonnal diszkvalifikált egy gyereket (számomra érthetetlen okból) a szabad játékból, őt maga mellé ültetve. Mivel a szomszéd padon ültem, hallottam, hogyan szadizza szegény kis kölyköt szóban: én még olyan verbális agressziót nem hallottam, pedig a mostohaanyámtól nekem is volt részem ilyesmiben bőven. És ez még csak a külvilág számára is látható helyen volt, elszörnyedtem, arra gondolva, mi mehet végbe a kulisszák mögött, amikor nincs ott külső szemlélő.
az iskolabezárásokkal nem lenne semmi baj, ha nem lenne minden ilyen intézkedés mögött ott a korrupció többé-kevésbé megalapozott gyanúja. Lassan itt már minden eladó, főleg, ha az ár jó része megfelelő magánzsebekbe juthat.
azt gondolom, ebben az országban már lámpással se nagyon találni tíz igazat..... hacsak nem a legeldugottabb, és legkevésbé gondolt helyeken kutagálunk.
Valószínűbb, hogy idősebb társaiktól látták, ha nem épp rajtuk gyakorlatozott korábban vmelyik. Mondjuk ebben a korban ez elég gyakori a másik cikk az viszont tényleg durva.
most nem azért: de miért is csodálkozunk az ilyesmin, amikor egyes nightclubok kirakatában az utcán ott díszelegnek a húsbolt kirakatára emlékeztető, leszbi pózokban tetszelgő csajok képei?
Lásd Tasnádi (már nem az elhunyt polgi - nyugodjék - hanem a maffiózó)... létezik az az összeg ami felett az ember vagy nem beszámítható, vagy nem tudja követni a munkájával kapcsolatos jogszabályváltozást, vagy nem találják a rendőrök miközben előadásokat tart meghirdetve - Magyar Ildikó, Benkő Péter volt élettársa - vagy bármi egyéb...
Dehát ez érthető, a rendőrség minden idejét és energiáját lekötik a társadalomra rendkívül veszélyes játszadozó tízévesek, zeneletöltő gimnazisták, előszobaszekrényben két tő kendert tartó szmókerek... meg most már a papírgalacsinnal hajigálók is...:(
ismerős kislány egy kis zalai faluból helyben csak az alsótagozatot járta, felsőben Zalaegerszegre, ahol egész héten kollégiumban lakott, hogy ne kelljen ingáznia tízéves korában. nem biztos, hogy a szülő a hibás minden ilyen esetben