Akkor még jó idő volt, és a szobában is csinálja. Ha óvatosan zoomolgatok, akkor csak néha-néha, de ha hirtelen ráközelítek valamire, akkor már ki is kapcsol. Most már biztos vagyok benne, hogy átvertek...
Múlt héten vettem egy ilyen gépet használtan. Gyönyörű képeket csinál, ezzel nincs is gond. De néha zoom közben kiírja, hogy "obj. hiba, indítsa újra a gépet". Az eladó állítja, hogy ilyen hibája nem volt a gépnek, biztos az akkuk gyengék. Az akkuk néhány hónaposak, másik gépben jól működnek, és ezt leszámítva minden működik, lemerülést nem jelez. 1-2 újraindítás után megint működik minden, akár 20-30 képet is lehet csinálni, aztán megint kezdi. Másnak is van ilyen tapasztalata? Vagy átvertek és kérjem vissza a pénzem?
Korábbi hozzászólásban kértek tippeket beltéri fotózásra.
Ez illetve, a beltéri Full HD videó beállítások engem is érdekelnének. Beltéri full Hd ügyben én már a Canonnal is beszéltem, de nem lett jobb a helyzet. Kint valóban gyöngyörű videót csinál a masina, de bent ez már nem mondható el.
Illetve a képekkel is ez a problémám, hogy a beltériek nem a legélesebbek és most majd bent szeretném inkább használni a gépet.
A külső vaku mennyit segítene ezeken a problémákon? Nem érdemes rá annyit beruházni, amennyibe kerül? Vagy klasszikusokkal jobbak lesznek tőle a benti képek?
Vagy kisebb kategóriás géppel ez kiváltható? Ha igen, melyik az az olcsó kategóriás gép, ami beltérben tűéles, elmosódásmentes képet tud készíteni?
Pár hónapja vagyok (boldognak nem nevezhető) tulajdonosa egy SX1 IS típusú gépnek.
A problémám a következő. Kültéri fényképezésre bevált a gép, de beltérre már nem. Tudom, hogy elküldötök a sunnyogóba, de a beltéri képek egyenesen csapnivalóak. Életlenek, zajosak, stb, automata beállításon is. Egy sima, "hóttegyszerű" kompakt géppel sokkal szebb képeket lehet készíteni beltéren. Persze, mondhatjátok azt, hogy akkor használjam a kis gépet, de az ember nem azért ad ki 100.000 Ft feletti összeget egy fényképezőgépre, hogy meg kelljen alkudnia. Úgy gondoltam, hogy ha egy 30-40.000 Ft-os gép képes jó minőségű képeket készíteni, akkor ez is.
Na elég a panaszokból!
Szóval! Van valakinek valami jól bevált trükkje a beltéri fotózásra? Alacsony ISO-val használom, 4:3-as arányban, finom felbontás, M1 (6M) mérettel. És egyszerűen nem akarnak jól sikerülni a képek.
Több mint egy éve van SX10-es gépem, amit nagyon szeretek. Múlt héten vettem észre egy jelenséget amit eddig nem tapasztaltam, és egy kissé nyugtalanít. Megtenné valaki, hogy megnézi a saját gépén? Amikor a gép teljesen ki van kapcsolva, tehát az objektív teljesen bent van, a gép előre-hátra billegtetése közben belülről, ~a gép közepétől "klattyanás" hallható. Olyan mint ha lötyögne valami a gép belsejében. Amikor az objektív nem a behúzott helyzetében van, akkor a jelenség megszűnik. Bosszant a dolog, bár a gép tökéletesen működik.
Üdv! Nem talátam jobb topikot a problémámra. Az a gondom hogy 1hete vettem egy Canon sx20-ast. Eddig minden jól müködött de ma fényképezni akartam vele és nem müködik rajta a zoom. Hiába próbáltam bármilyen beállítással egyiknél sem müködik.Csináltam gyári beállítosák visszaállítását de az sem segített. Mostmár azt nem tudom hogy én állítottam-e el rajta valamit vagy tényleg elromlott
SDHC Class6-ost vagy jobbat.... Bár azt vettem észre, hogy a Canon gépek a legkevébé érzékenyek a kártyákra. Noname SCHC káryta, amivel egy Fuji vagy egy Pana el sem indul, vagyis elindul káryta hibával, a Canonok simán megeszik. És jól is müködnek vele, akár videó, akár fotó módban.
Méretben meg legalább 4gb-t vagy nagyobbat, bár ez függ attól is, hogy mennyit akarsz videózni, mivel ha jól rémlik mnax 4gb-os lehet egy videó file. ami talán 29 perc, pesrze ha nem használsz CHDK-t.
A fórumot olvasgatva szinte minden kérdésemre kaptam választ, csupán egyre nem. (lehet nem olvastam vissza eléggé...) Milyen memória kártyát szerezzek a gépbe, hogy a későbbiekben ne legyen gondom a videózással? Típus: Gyorsaság: Köszönöm!
Érdeklödnék, hátha van már valami infó? Lesz SX1IS utód? És ha igen, van róla már esetleg valami? POnt vásásrlás elött állok... Másik CHDK-val mit lehet kihozni az SX1-ből?
Sziasztok! Én is szemezgetek a canon powershot sx1 is kompakttal. Viszont azt olvastam róla egy tesztben idézem: "Az SX1 IS a gyors üzemre termett, azonban van olyan fotós körülmény, ahol jelentősen alulmarad az SX10 IS-hez képest. Az SX1 IS leghoszabb zárideje mindössze 1 másodperc, míg az SX10 IS akár 15 másodpercig is szabadon tarthatja a fény útját a szenzor előtt. Éjszakai felvételek készítéséhez ezért kétséget kizáróan az utóbbi gép az alkalmasabb" http://www.hwsw.hu/hirek/37552/canon_powershot_sx1_is_sx10_ultrazoom_kompakt_fenykepezogep.html
Tehát az lenne a kérdésem,hogy a gépen tényleg nem lehet a záridőt 1s-nél hosszabbra állítani??? -nem akarom elhinni!- Holott bármilyen specifikációt elolvasok ott azt írják,hogy 15s-1/3200s-ig állítható. Köszi a válaszokat!
Üdv mindenkinek! Nemrég vettem az SX1 et, és egy oldalon láttam vele készült videókat. Ott láttam, hogy videózás közben állította a mélységélességet. Valaki tudna segíteni, hogy ezt hogy lehet véghezvinni ? Köszi !