Még nem vettem meg az autót. Tegnap Bcsabán a Nissan Hoványnál néztem egy 0 km-es X-trailt, de már lefoglalózták. 2005 -ös szalon autó volt , 4.8MFt-ért. 3 éves, o km, jó ár volt. Álllítólag a Nissan magyarországi készleteit a magyarok kipucolták a 30%-os leértékelés hatására. Ma hívott a nissan.hu-tól egy értékesítő ,és ő mondta, hogy az új készletes 30%-os autókat úgy vitték,mint a cukrot. A közel 300 Ft/EUR árfolyam nem tesz jót az újautó áraknak. Mibel én nem ragaszkodom az új autóhoz, hanem jó nekem egy 2-3 éves Nissan X Trail is, kevés kilóméterrel , visszavett autóként. Most próbálok ehhez kapcsolatot keresni. A tavaszra, illetve a nyár elejére szerintem rogyásig lesz vele az ország. Mivel az autót az utcán vagyok kénytelen tartani, jó nekem az alig használt is. Újat csak igen nagy kedvezménnyel veszek. Üdv: Zsolt
Valószínüleg a Nissan készlete nem elérhető számunkra a neten, azt csak a kereskedők láthatják. Szerintem lehet olyan kapcsolatba kerülni velük, hogy belenézzél. Folyamatosan jelezd vételi szándékodat, sokat megtesznek Neked. Ha aláírtad a szerződést, már érdektelen leszel számukra...
Közben menj be több kereskedésbe, így lehet néhány összehasonlítható ajánlatod. Esetleg néhány perces munkával küldj többnek is érdeklődő e-mailt. Hidd el: égeti őket a tavalyi készlet. Éreztesd, hogy mással is tárgyalásban vagy. Másrészt el ne taktikázd a dolgot, figyeld a forint árfolyamát. Ha leszerződsz, fix árra szerződjél. Ne menj bele az átvételkori euro/$ árfolyamon történő árkalkulációba.
Köszi, szerintem is jó tipust és márkát néztem ki. Mindenképpen 4x4-t szeretnék, mert van egy kis kabinos hajóm , aminek a folyóból való kihúzásánál égettem már el kuplungot. Itt jól jön a bekapcsolható összkerek. Na meg télen stb. Igazi terepjárásra nem alkalmas, de nekem nem is kell arra. Szerintem is várni kell még egy kicsit. Szerintetek a Nissan készletét hol lehetne megnézni. Üdv: Zsolt
Először is az általad kinézett X-Trail egy nagyon jó autó, szerintem megfontolt, alapos döntés eredménye. Ha megteheted, újat vegyél ne egy ismeretlen előéletű használtat, de mindenképp garanciálist.
Szerintem a tendenciákat senki sem tudja, csak találgatni lehet. Én úgy gondolom, hogy most az év elején jó áron lehet (majd) autókat venni, mert az összes kereskedő (gyár) meg akar szabadulni a készleteitől, amiket még aránylag alacsony árfolyamon szerzett be. Várj egy picit, szerintem a kereskedők tovább fognak puhulni, és figyeld a készleteiket. A Citroen pl feltette az egész készletét a netre. Ha alapból adnak ekkora kedvezményeket később talán még többet lehet majd alkudni.
Hidd el olyan áron tudják árulni a termékeket, amilyen áron akarják. Az is lehet, hogy az új széria mégolcsóbb lesz és az is lehet, hogy jobb minőségű. A hazai használt kínálat árai, egyátalán nem tükrözi a válságot. A visszavett kocsik egy két évig simán parkoltatható a károsúlt további megnyomorítása terhére, uis a költségek és az árkülömbség ugyan úgy behajtható a tulajon. Aki tönkrement a hátralék törlesztése miatt, az új helyzetben fizetőképes lesz, mert a maradvány összeg és a költségek kisebbek lesznek mint a hátralék volt eredetileg. És a kocsit se kell tankolni itt is spórol az illető. Az így kialakúlt új tartozás, új hátraléák vállalható lesz az illető számára. Nincs eladási kényszere a lizingcégnek, mert mindent az adósra tud terhelni. Ezért hiszem, hogy azok a kocsik amit most vettek el, egy év késéssel érkeznek a piacra.
Amit tanácsolnék még, hogyha arra hajtasz, hogy olcsó likvidált kocsit vegyél, akkor mondjál le a konkrét márka és tipus igényedről. Olyan sose lesz, hogy pont azt találod meg egy tönkrement illető elvett kocsiját, ami nelked pont kell.
Ha akcióznak a tipusok és kialakul egy nagyobb áresés az új autóknál, ez a használt autóknál nem fog jelentkezni.
ha használtat veszel, vedd meg a legdrágábbat egy tulajtól és nála alkudj, ne a legolcsóbbat válaszd és ha abból még engednek is akkor jártál a legroszabbúl
* a készelt erejéig, azaz a lelkesedés előtt pontosan meg kell nézni, hogy van-e készleten a kívánt típus, szín, felszereltség, extrák. Megrendeltekre ez nem szokott vonatkozni, de lehet.
Ez engem is érdekelne, de szerintem senki nem tudja igazán, hogy mi várható ezügyben. Valószinüleg nem lesz sok vevő, tehát tovább kéne akciózni, de kérdés mi lesz a forintal, gyengül-e tovább, mennyi lesz egy euro tavasszal. Mi a feleségemnek szeretnénk egy új autót, de én sem tudom mi lenne a jobb, várni, vagy venni.
Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket. Autó vásárlása előtt állok, vagy egy új kis SUV lenne jó / a kinézett tipus a Nissan X-trail / , vagy egy hasonló 2-4 éves jó állapotú használt. A dillema: A válság hatására mennek-e még lejjebb az árak, mikor érdemes vásárolni? A Nissan december közepén 30 %-os akciót hírdetett január 5-ig, amit már kitoltak jan. 31-ig. Itt a kiválasztott autónál az árkengedmény már 2.000.000 Ft új autónál. A válság hatására várható, hogy tavaszra még többen lesznek kénytelenek visszaadni hitelezett autóikat, ami szerintem - az új autó akciókkal együtt - a használtautó árak esését kell, hogy okozza. Jól gondolom a várható tendenciákat. A véleménytekre lennék kiváncsi ez ügyben. Válaszotokra várva, Üdv: Zsolt