Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kutya56 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 9
Szevasz !

Még nem vettem meg az autót.
Tegnap Bcsabán a Nissan Hoványnál néztem egy 0 km-es X-trailt, de már lefoglalózták.
2005 -ös szalon autó volt , 4.8MFt-ért.
3 éves, o km, jó ár volt.
Álllítólag a Nissan magyarországi készleteit a magyarok kipucolták a 30%-os leértékelés hatására. Ma hívott a nissan.hu-tól egy értékesítő ,és ő mondta, hogy az új készletes 30%-os autókat úgy vitték,mint a cukrot.
A közel 300 Ft/EUR árfolyam nem tesz jót az újautó áraknak.
Mibel én nem ragaszkodom az új autóhoz, hanem jó nekem egy 2-3 éves Nissan X Trail is, kevés kilóméterrel , visszavett autóként.
Most próbálok ehhez kapcsolatot keresni.
A tavaszra, illetve a nyár elejére szerintem rogyásig lesz vele az ország.
Mivel az autót az utcán vagyok kénytelen tartani, jó nekem az alig használt is.
Újat csak igen nagy kedvezménnyel veszek.
Üdv: Zsolt
Előzmény: stary112 (8)
stary112 Creative Commons License 2009.01.22 0 0 8

Ezt nézd meg:

http://www.autoblog.hu/?r=12496

Ha még nem vetted meg, érdemes várni. Állítólag fontolgatják a regadó eltörlését. Ez pedig 1m körül van.

Hol tartasz?

Előzmény: kutya56 (7)
kutya56 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 7
Köszi a választ.
Előzmény: stary112 (6)
stary112 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 6

Valószínüleg a Nissan készlete nem elérhető számunkra a neten, azt csak a kereskedők láthatják. Szerintem lehet olyan kapcsolatba kerülni velük, hogy belenézzél. Folyamatosan jelezd vételi szándékodat, sokat megtesznek Neked. Ha aláírtad a szerződést, már érdektelen leszel számukra...

Közben menj be több kereskedésbe, így lehet néhány összehasonlítható ajánlatod. Esetleg néhány perces munkával küldj többnek is érdeklődő e-mailt. Hidd el: égeti őket a tavalyi készlet. Éreztesd, hogy mással is tárgyalásban vagy. Másrészt el ne taktikázd a dolgot, figyeld a forint árfolyamát. Ha leszerződsz, fix árra szerződjél. Ne menj bele az átvételkori euro/$ árfolyamon történő árkalkulációba.

Hajrá!

Előzmény: kutya56 (5)
kutya56 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 5
Köszi, szerintem is jó tipust és márkát néztem ki.
Mindenképpen 4x4-t szeretnék, mert van egy kis kabinos hajóm , aminek a folyóból való kihúzásánál égettem már el kuplungot. Itt jól jön a bekapcsolható összkerek.
Na meg télen stb.
Igazi terepjárásra nem alkalmas, de nekem nem is kell arra.
Szerintem is várni kell még egy kicsit.
Szerintetek a Nissan készletét hol lehetne megnézni.
Üdv: Zsolt
Előzmény: stary112 (4)
stary112 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 4

Először is az általad kinézett X-Trail egy nagyon jó autó, szerintem megfontolt, alapos döntés eredménye. Ha megteheted, újat vegyél ne egy ismeretlen előéletű használtat, de mindenképp garanciálist. 

Szerintem a tendenciákat senki sem tudja, csak találgatni lehet. Én úgy gondolom, hogy most az év elején jó áron lehet (majd) autókat venni, mert az összes kereskedő (gyár) meg akar szabadulni a készleteitől, amiket még aránylag alacsony árfolyamon szerzett be. Várj egy picit, szerintem a kereskedők tovább fognak puhulni, és figyeld a készleteiket. A Citroen pl feltette az egész készletét a netre. Ha alapból  adnak ekkora kedvezményeket később talán még többet lehet majd alkudni.

Sok szerencsét, és várom a tapasztalataidat. 

Előzmény: kutya56 (-)
binlaci88 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 3

Hidd el olyan áron tudják árulni a termékeket, amilyen áron akarják. Az is lehet, hogy az új széria mégolcsóbb lesz és az is lehet, hogy jobb minőségű. A hazai használt kínálat árai, egyátalán nem tükrözi a válságot. A visszavett kocsik egy két évig simán parkoltatható a károsúlt további megnyomorítása terhére, uis a költségek és az árkülömbség ugyan úgy behajtható a tulajon. Aki tönkrement a hátralék törlesztése miatt, az új helyzetben fizetőképes lesz, mert a maradvány összeg és a költségek kisebbek lesznek mint a hátralék volt eredetileg. És a kocsit se kell tankolni itt is spórol az illető. Az így kialakúlt új tartozás, új hátraléák vállalható lesz az illető számára. Nincs eladási kényszere a lizingcégnek, mert mindent az adósra tud terhelni. Ezért hiszem, hogy azok a kocsik amit most vettek el, egy év késéssel érkeznek a piacra.

Amit tanácsolnék még, hogyha arra hajtasz, hogy olcsó likvidált kocsit vegyél, akkor mondjál le a konkrét márka és tipus igényedről. Olyan sose lesz, hogy pont azt találod meg egy tönkrement illető elvett kocsiját, ami nelked pont kell.

Ha akcióznak a tipusok és kialakul egy nagyobb áresés az új autóknál, ez a használt autóknál nem fog jelentkezni.

ha használtat veszel, vedd meg a legdrágábbat egy tulajtól és nála alkudj, ne a legolcsóbbat válaszd és ha abból még engednek is akkor jártál a legroszabbúl

Előzmény: KTTech_ (2)
KTTech_ Creative Commons License 2009.01.11 0 0 2
* a készelt erejéig, azaz a lelkesedés előtt pontosan meg kell nézni, hogy van-e készleten a kívánt típus, szín, felszereltség, extrák. Megrendeltekre ez nem szokott vonatkozni, de lehet.
Előzmény: kutya56 (-)
jancsika35 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1
Ez engem is érdekelne, de szerintem senki nem tudja igazán, hogy mi várható ezügyben. Valószinüleg nem lesz sok vevő, tehát tovább kéne akciózni, de kérdés mi lesz a forintal, gyengül-e tovább, mennyi lesz egy euro tavasszal. Mi a feleségemnek szeretnénk egy új autót, de én sem tudom mi lenne a jobb, várni, vagy venni.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 0
0
kutya56 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 topiknyitó
Tiszteletem !

Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket.
Autó vásárlása előtt állok, vagy egy új kis SUV lenne jó / a kinézett tipus a Nissan X-trail / , vagy egy hasonló 2-4 éves jó állapotú használt.
A dillema: A válság hatására mennek-e még lejjebb az árak, mikor érdemes vásárolni?
A Nissan december közepén 30 %-os akciót hírdetett január 5-ig, amit már kitoltak jan. 31-ig. Itt a kiválasztott autónál az árkengedmény már 2.000.000 Ft új autónál.
A válság hatására várható, hogy tavaszra még többen lesznek kénytelenek visszaadni hitelezett autóikat, ami szerintem - az új autó akciókkal együtt - a használtautó árak esését kell, hogy okozza.
Jól gondolom a várható tendenciákat.
A véleménytekre lennék kiváncsi ez ügyben.
Válaszotokra várva, Üdv: Zsolt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!