Az un. tározókat a MOL már a 80-as években megépítette, illetőleg a kimerült lelőhelyek némelyikét ellátták olyan berendezésekkel amelyekkel az üres tárolórétegbe vissza lehet pumpálni a gázt.
Buzgóbb topik társaink valamelyike visszakereshetné, mekkora kapacitású az akkori beruházás,a pénzt ugyanis bizonyosan megkapta akkor a MOL, dicsőítő cikkek jelentek meg róla.
Csodálkoztam is amikor megint bedobták a tároló létesítés ötletét. Azt sem értem, ha minden gázellátó rendszer MOL érdekeltségű, akkor miért emlegeti most a félcédulásunk az ellenzéket ez ürügyben is? Nem a tulaj a beruházó most már?
Akkor senki ne akarjon trükkök százaival 2010-ben választást nyerni? Egyébként Feriből a tapasztalat beszél, hiszen ő 2006-ban megtette. Nem is értem. Miért nem azt mondja, hogy: "aki csak választást akar nyerni, az elveszíti Magyarországot. Én már csak tudom."
A kisköcsög megint másra akarja hárítani a felelősségét, amiért 6 év alatt elődjével együtt tönkrekúrta az országot. A totális alkalmatlanságát bizonyítja az ilyen megnyilvánulás, már szájáig ér a szar, ami az mszp-szdsz ánuszából dől ki folyamatosan és ellepte az egész országot. Ne aggódjatok, a nyuggerek megint megszavazzák ferit 2010-ben.
Mindenképpen várom már az "erről is a fidesz tehet"komunikációját a kormánynak.Nagyon-nagyon vad képzelő erő kell hogy legyen abban aki fletóban látja a kiutat,a megoldások kulcsát.Sok-sok alternatíva nincs persze,mert a másik oldal is valószínűleg alkalmatlan lenne sokunknak.
A Gyurcsány-féle politikai és gazdasági édekeltségbe tartozókkal semmiféle megállapodást nem kell, és nem mellékes módon nem is szabad kötni, ugyanis minden ilyenféle megállapodás előnytelen Magarország magyar nemzeti jövője szempontjából.
2006. január. "Ha megnövelik a tározó-rendszer kapacitását, akkor is csak egy néhány hetes gázimport-kiesést lehetne kezelni – jelentette ki Varró László, a MOL Rt. vezető közgazdásza azt követően, hogy Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön gáztározók építését szorgalmazta. " .. "Deák András fideszes képviselő is kétségeit fogalmazta meg a miniszter által közölt becslésre vonatkozóan, amelyekről az ellenzéki képviselő szerint nem áll rendelkezésre nyilvános tanulmány. A fideszes politikus számítása alapján a biztonsági tároló megépítése miatt 5-7 forinttal is emelkedhet a gáz fogyasztói ára. "
Ferid hazudott, senki nem akályozta meg.Ehhez nem is kell ellenzéki támogatás.
Gyurcsány szerdai blogbejegyzésében is a gázvitával foglalkozott. Felidézte, hogy évekkel ezelőtt a politikai szereplők sokat vitatkoztak arról, kell-e ennyi tartaléktároló. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi ellenzék nem támogatta a kormányt, hogy tározókat építsen, és annak költségeit megjelenítse az árakban is. Ma már világos, hogy miért kellett tározókat építeni - írta blogjában a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott: "aki csak rövid távra gondol, az nem egyszer árt hazájának, és ami ma népszerű, az holnap önveszélyes lehet".
Gyurcsány Ferenc szerdai blogbejegyzésében is a gázvitával foglalkozott.
Felidézte, hogy évekkel ezelőtt a politikai szereplők sokat vitatkoztak arról, kell-e ennyi tartaléktároló. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi ellenzék nem támogatta a kormányt, hogy tározókat építsen, és annak költségeit megjelenítse az árakban is. Ma már világos, hogy miért kellett tározókat építeni - írta blogjában a miniszterelnök, aki úgy fogalmazott: "aki csak rövid távra gondol, az nem egyszer árt hazájának, és ami ma népszerű, az holnap önveszélyes lehet".
Gyurcsány Ferenc véleménye szerint az európai együttműködés a jóhiszemű partnerségre épül, amelybe nehezen fér bele, hogy több ország polgárai attól félnek, mikor hűl ki lakásuk, mikor áll le a vállalat, ahol dolgoznak. Mi közük van nekik Moszkva és Kijev vitájához? - tette fel a kérdést.
A kormányfő úgy látja, mindegy, hogy Oroszországnak, vagy Ukrajnának van igaza, elfogadhatatlan, hogy a vitájuk ennyi országra kihat.