Keresés

Részletes keresés

DJG Creative Commons License 2011.04.23 0 0 20

Csatlakozom. Asus utoljára úgy egy évtizede volt jó, azóta meredek lejtőn van.

Előzmény: Fürgeláb (18)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.04.22 0 0 19

"én eddig mindenhol ezt olvastam, hogy ez a legjobb."

Akkor ott többé ne olvass, ahol ezt írják.

"Jópár falat kell áthidalnom, így fontos a jelerősség."

TP-Link.

Előzmény: Fürgeláb (18)
Fürgeláb Creative Commons License 2011.04.22 0 0 18

Most már két év van Asus-ra, viszont én eddig mindenhol ezt olvastam, hogy ez a legjobb. Jópár falat kell áthidalnom, így fontos a jelerősség.

Előzmény: mr_ricsi (17)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.04.21 0 0 17

Fogadj szót nekik, de véletlenül se' Asust vegyél. A TP-linkre 5 év a gari, a D-Linkre 11 év.

Előzmény: Fürgeláb (16)
Fürgeláb Creative Commons License 2011.04.21 0 0 16

Fordult elő bárkinek is, hogy a routerjének wifi adója néhány óra alatt legyengül? Sajnos most már emiatt használhatatlan lett. Az 1 éven túl vagyok. ASUS ügyfélszolgálat finoman azt mondta, dobjam ki, vegyek újat. Azért én nem másfél évente vennék routert. A legújabb szoftver van rajta, és reseteltem is, az se segített.

locsemege Creative Commons License 2009.11.26 0 0 15
Szerintem az aktivitás nem nagyon értelmezhető, mert két ethernet csomag között éppen passzivitás van, s ez lehet néhány µs, ms, s, min, h, d, bármi.
Előzmény: Fürgeláb (14)
Fürgeláb Creative Commons License 2009.11.26 0 0 14
Sokáig lefagyott állapotban volt a böngésző, így kilőttem, utána beléptem, és az új verziószám jelent meg, a működés rendben van.

Azt meg tudná valaki mondani, meg lehet-e nézni, éppen ki csatlakozik a routerhez? Van DHCP Leases menüpont, de az azt mutatta, eddig ki volt csatlakozva, azt nem, hogy éppen most ki aktív.
Előzmény: locsemege (13)
locsemege Creative Commons License 2009.11.23 0 0 13
Nem hinném, hogy lefagyott, csak frissítés után újraindul a router meg a benne lévő webszerver, s nem szolgálja ki a böngészőt. Kérdezd le a firmware verzióját.
Előzmény: Fürgeláb (12)
Fürgeláb Creative Commons License 2009.11.22 0 0 12
Úgy tűnik, sikerült a frissítés, bár a Firefox lefagyott a végén.
Előzmény: locsemege (11)
locsemege Creative Commons License 2009.11.22 0 0 11
Ilyenkor általában hasznos a böngésző cache-t és a cookie-kat törölni, s újra próbálkozni.

Firmware-t érdemes frissíteni, hiszen ha van újabb, akkor nyilván találtak a programozók hibákat a korábbiban, s azokat ki is javították.

Minden megy magától általában, de előbb az aktuális firmware-t, beállításaidat mentsd el, ha van ilyen opció. Utána frissíts, majd nézd meg a setup-ot, mert lehet, hogy újra be kell állítanod mindent.
Előzmény: Fürgeláb (10)
Fürgeláb Creative Commons License 2009.11.22 0 0 10
Egyszer csak megjavult, most már bejön az adminisztrációs felület, nem értem, mi lehetett.

Viszont megnéztem, nekem a frissen vásárolt routeremen 1.9.8.9 firmware van. A honlapon látom, már van 2.0.0.1 is. Érdemes frissíteni? Van valami fontos, amire figyelni kell, vagy egyszerűen az adminisztrációs részben a fájlt megadni, és minden megy magától.
Fürgeláb Creative Commons License 2009.11.22 0 0 9
Egy furcsa probléma jött elő. Nem akar bejönni az adminisztrációs webes felület. Azután történt, hogy a wifiadás ki volt kapcsolva, aztán bekapcsoltra állítottam, mentés, be is kapcsolódott, de aztán a webes felület többé nem akar bejönni, nem találja a böngésző. Mit lehet tenni? Lehet, hogy valami központi gond, vagy nálam van a hiba?
Fürgeláb Creative Commons License 2009.11.22 0 0 8
Köszönöm, megtaláltam.
Előzmény: mr_ricsi (7)
mr_ricsi Creative Commons License 2009.11.21 0 0 7
Az Asus honlapjáról letölthető.
Előzmény: Fürgeláb (6)
Fürgeláb Creative Commons License 2009.11.21 0 0 6
Van esetleg valakinek magyar leírása a routerhez? Vásárláskor csak a gyors setup-nak volt, az meg csak töredéke annak, amit tud.
bogel Creative Commons License 2009.01.06 0 0 5
Nemtom hogy ext3-at kezeli-e a router kernele. Én arra formáztam, de a két fájlrendszer csak a naplózásban tér el, lehet (valószínű), hogy nem készül napló.
Előzmény: locsemege (3)
peu206 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 4

ok

délután megpróbálom és írok hogy mi van vele

köszi

locsemege Creative Commons License 2009.01.06 0 0 3
ext3-ra formázza, mert az naplózot filerendszer, jobban bírja az áramkimaradást az ext2-nél, nem hullik szét.
Előzmény: bogel (2)
bogel Creative Commons License 2009.01.05 0 0 2
firmware

Tetszőleges firmwaret vissza lehet rakni, de azért ha teljesen meghal az nem garanciás :) Egy próbát megér, de nehogy áramtalanítsd a firmware betöltés alatt.
Ha úgy se jó, visszarakhatod a 2.0.x.x-t.

Bár én a megosztásokat láttam 2.0 firmware alatt is.

Szerintem először formázd ext2/3-ba, hozz létre 1 mappát (csak almappákat lehet megosztani).

Még valami: a munkacsoport (workgroup) legyen ugyanaz a router virtuális gépénél, mint a számítógépednél, mert az is lehet még hiba.
Előzmény: peu206 (1)
peu206 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1

Nos

a setupba látja a winyót

vissza lehet rakni a régebbi frimware-t?

winyó saját tápos

megosztásokat tudom hogy be kell de mikor az USB-s részhez megyek ott már nem lehet látni a winót.

lehet hogy a fat32 miatt vagy az uj frimware?

1x mikor legelöször összedugtam akkor még a windózos hálóba is láttam, ez 1x fordult elő azóta soha többet.

De most azt mondod hogy nálad ez müxik ?

Előzmény: bogel (0)
bogel Creative Commons License 2009.01.05 0 0 0
Nekem is ilyen routerem van 1.5 éve. Sajnos pont ma tette tönkre a 2. tápját is, így most csak papírnehezék :)

--ext2-re vagy ext3-ra particionáld a lemezt, azzal tudsz 2 Gb nagyob fájlokat is csinálni, és a router oprendszere linux, jobban szereti

--nézd meg, látja-e a lemezt a router a setupjában (Status&Log/usb devices)

--1.9.8.2-(beta) firmwaret használok, azzal működött rendesen a megosztás. 2.0-n csak ftp-vel értem el...

--a wincheszter saját tápos-e, ha igen be kell kapcsolni :), ha nem, a router nem bírja elég árammal ellátni

--a megosztásokat be kell állítani a router setupjában, nem csak bedugod és működik!

--asus honlapján van manual (leírás)

Hirtelen ennyi jut eszembe.
Előzmény: peu206 (-)
peu206 Creative Commons License 2009.01.05 0 0 topiknyitó

Asus WL500W-s routert vettem az usb-je miatt. Erre winchestert lehet rákötni. De eddig 2 rendszergazda is volt nálam és senkinek se sikerül életre kelteni a dolgot.

Frimware 2.0-ás van már rajjta az frissítve lett. dyndns müködik rajta hibátlanul. Minden oké csak épp amiért vettem azt nem tudjuk beállítani. Az asusnak nem találtam supportot itthon ezért most nem tudom hogyan tovább.

Esetleg van valaki aki találkozott ilyen routerrel és esetleg ilyen gondal?

FAT32-re van particionálva mert ez kell neki. Már létre is hoztunk rajta mappár is. De semmi.

Előre is köszi a segítséget

Peti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!