Keresés

Részletes keresés

limojoe Creative Commons License 2010.12.31 0 0 103

A hétköznapok szentjei az egyszerű emberek, akik teszik a dolgukat. A szentek reményt adnak. A remény embere a jövő embere. Örüljünk, hogy küszködhetünk nap mint nap a szenttéválás útján. Örüljünk, hogy van lehetőségünk jót tenni. Mert sajnos vannak emberek, akiknek nem nyújtanak kezet, akikre nem mosolyognak, akikhez nem szólnak és akiknek nincsen lehetőségük, hogy jót tegyenek, mert egyedül vannak. Nincs emberük. Nagyon fontosak a személyes kapcsolatok, hogy vagyunk egymásnak, vagyunk egymásért.

Előzmény: harmatcseppke (102)
harmatcseppke Creative Commons License 2009.01.29 0 0 102
   Roger testvér, Taizé
Előzmény: Virágzó Magyarország (101)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 101
Akik Istent szeretik, minden javukra van, még a tépés, még a szaggatás is. Finommá, lággyá teszik az elkérgesedett emberi lelket, a szeretetnek olyan mélységét és erejét hozzák felszínre, amelyet e nélkül el sem lehet képzelni.   Gyökössy Endre
Előzmény: KrumpiLee (100)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 100
Tőlem még olyan szellemes válasz sem telik, mint Newtontól, a nagy tudóstól, aki mélyen hívő ember volt. Valaki gúnyosan kérdezte tőle: "Aztán hogyan szedi össze életre az Isten egyszer a halottakat?" A nagy tudós benyúlt egy fiókba, kivett egy dobozt, abból egy marék vasreszeléket és szétszórta az asztalon.
- Szedje össze - mondta az idegennek.
- Nem tudom - felelte az. Erre a tudós kivett a zsebéből egy mágnest, és a vasreszelék fölé tartotta. Mind hozzácsapódott. Egy szempillantás alatt, az utolsó szemig.
- Nos, valahogy így! - felelte szerényen a tudós.
- Engem máris magához vonzott.   Gyökössy Endre
Előzmény: Virágzó Magyarország (99)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 99
Hadd fejezzem be egy vallomással: hónapok óta van egy egészen rövid, reggeli imádságom: "Add, Uram, hogy jobban szerethessek, mint tegnap!" Ennyi az egész. Szívesen átadom, mert ebben minden benne van.   Gyökössy Endre
Előzmény: KrumpiLee (98)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 98
Isten azonban soha nem késik, ő mindig pontos, mindig időben jelen van az élet minden útkereszteződésénél; elég, ha egy kicsit magunkba mélyedünk, vagy odafigyelünk másokra, s máris találkoztunk vele, s együtt folytathatjuk utunkat.   Gilbert le Mouel
Előzmény: Virágzó Magyarország (97)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 97
Vissza kell térni a hithez, kezdetnek azokkal, akikben nincs zsigeri ellenérzés az Isten-gondolattal szemben. Össze kell gyűjtenünk azokat az embereket, akik épülni és építeni akarnak. Tömegből közösséggé kell válni, ehhez pedig hit kell.
Előzmény: KrumpiLee (96)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 96
Ismeretlen, szép szerelmem, még várnunk kell, s milyen gyötrelmes a szerelmesek várakozása, akik nem látják egymás arcát! Tudom azonban, hogy életünk keresi, hívja egymást. S már tudom, hogy éjszakai vágyaink mélyén, a Világosságban Isten vágya énekel. Mennyei Atyánk néz minket, szerelmem, öröktől fogva, s hiszem, szeret minket és ezt suttogja: "Ha akarják, holnap egy lesznek."
Előzmény: Virágzó Magyarország (95)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 95

Nem elsősorban a hited
és látványos jócselekedeteid
üdvözítenek,
hanem a szereteted,
amellyel ezeket valóra váltod.   Simon András

Előzmény: KrumpiLee (94)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 94
A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal.
Előzmény: Virágzó Magyarország (93)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 93
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
Előzmény: KrumpiLee (92)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 92
Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja.
Előzmény: Virágzó Magyarország (91)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 91
A ki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok; És a ki közületek első akar lenni, mindenkinek szolgája legyen: Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.
Előzmény: KrumpiLee (90)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 90
Jobb a paréjnak étele, a hol szeretet van, mint a hízlalt ökör, a hol van gyűlölség.
Előzmény: Virágzó Magyarország (89)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 89
Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.
Előzmény: KrumpiLee (88)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 88
Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.
Előzmény: Virágzó Magyarország (87)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 87
A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod, honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született.
Előzmény: KrumpiLee (86)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 86
Ne szeresd az álmot, hogy ne légy szegény; nyisd fel a te szemeidet, és megelégszel kenyérrel.
Előzmény: Virágzó Magyarország (85)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.29 0 0 85
Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem.
Előzmény: KrumpiLee (84)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.29 0 0 84
Vígy el engem innen a sziklára, a hova én nem jutok. Mert te vagy az én menedékem, s erős tornyom az ellenség ellen. Hadd lakozzam a te sátorodban mindörökké; hadd meneküljek a te szárnyaid árnyéka alá!
Előzmény: Virágzó Magyarország (83)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.28 0 0 83
Hadd vigyem a hitet,
hogy szétoszlassam a sötétséget,
s az örömöt vigyem oda,
ahol szenvedés az élet.   Assisi Szent Ferenc
Előzmény: Virágzó Magyarország (82)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.28 0 0 82
A ki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok; És a ki közületek első akar lenni, mindenkinek szolgája legyen: Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.   Biblia
Előzmény: Virágzó Magyarország (81)
Virágzó Magyarország Creative Commons License 2009.01.28 0 0 81
Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.   Biblia
Előzmény: KrumpiLee (80)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.28 0 0 80
Fűben, virágban, dalban, fában,
születésben és elmúlásban,
mosolyban, könnyben, porban, kincsben,
ahol sötét van, ahol fény ég,
nincs oly magasság, nincs oly mélység,
amiben Ő benne nincsen.   Wass Albert
Előzmény: világfaluépítő (79)
világfaluépítő Creative Commons License 2009.01.28 0 0 79
Egy csodálatos zsidó példabeszéd szerint mielőtt egy gyermek a világra jön, Isten minden tudást és bölcsességet belétölt, amire élete során szüksége lesz. Aztán Isten a gyermek ajkára szorítja az ujját, és azt mondja neki: "pssszt", és abban a pillanatban létrejön köztük egy titkos egyezség. A történet szerint ezért van kicsipkézve az emberek felső ajka. Az Isten ujjlenyomata. De az idők során ez a tisztaság és bölcsesség valahogy megkopik. A gyerekek beilleszkednek a társadalomba, tapasztalataik alakítják őket. Az élet mássá teszik őket. (...) A te feladatod tehát egyszerűen csak ennyi: bízzál az ösztöneidben, emlékezz a titkos egyezségre, és szerezd vissza a bölcsességet, amely amúgy is a tiéd volt.   Daniel Gottlieb
Előzmény: KrumpiLee (78)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.28 0 0 78
Krisztus keresztje és a bitófa oly` rokon! És az isteni áldozat mellett oly` törpe az én áldozatom!   Láhner György
Előzmény: világfaluépítő (77)
világfaluépítő Creative Commons License 2009.01.28 0 0 77
Nemsokára Isten legmagasabb ítélőszéke elé állok. Életem parányi súly csupán, de tudom, hogy mindig csak Őt szolgáltam.   Török Ignác
Előzmény: KrumpiLee (76)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.28 0 0 76
Isten adta a szívet, lelket nekem, amely népem és hazám szolgálatáért lángolt.   Vécsey Károly
Előzmény: világfaluépítő (75)
világfaluépítő Creative Commons License 2009.01.28 0 0 75
Hontalan vagyok
mert hiszek a jóban, igazban, szépben.
Minden vallásban és minden népben
és Istenben, kié a diadal.   Wass Albert
Előzmény: KrumpiLee (74)
KrumpiLee Creative Commons License 2009.01.28 0 0 74
A betlehemi istállóban történt események óta az ember a maga múlandó földi óráját az Istenhez igazította. Az ő emberi földre jövetelétől számítjuk az időt.   Keszei István
Előzmény: világfaluépítő (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!