Ja, és még annyit, hogy azért nem érzem szopatásnak a felvázolt, általam ügyfél-baszogtatásnak titulált eseményeket, mert nincs mögötte szándékos szivatási szándék, másrészt végső soron az ügyfélből élek (vö. közszolgálatiság).
Nos, ilyen értelemben a rám kirótt, alant felvázolt minden előzmény nélküli illetéket ilyen értelemben néha hajlamos vagyok szopatásnak érezni (és ugyanilyen okokból a fideszeseké is lehet szopatás, de alapvetően nem is erre ment a post-om a (96) után, csupán nem értem ezt a felháborodást).
Nem, nem irtam, hogy én szopok, igy azt sem irtam, hogy más is szopjon, bocsika. A munkám részének tekintem, hogy mások által feltett (sokszor idióta) kérdésekre válaszoljak, hiszen ezért is fizetnek. Jobb lenne, ha nem lennének farok kérdések? Igen, jobb lenne, nem is állitottam ellenkezőjét.
tapasztalatom szerint a közsszolgák igen jelentös része (leszámítva a pártkatonákat, akiket pártszimpátia alapján neveztek ki egy egy helyre , mert van ilyen nem kevés.....föleg vezető pozicióban) igenis tisztességesen dolgozik........
hogy aztán egy egy ilyen pártkatona mennyi kárt okozik a munkahelyén az már más kérdés.....(talán emlékszel még a fideszt által kinevezett fötisztviselői karra...)
Leírtad, hogy téged is szopatnak és ezen tény miatt jogosnak érzed, ha mást is. Te írtad, nem én. Én csak megállapítottam, hogy ez mennyire tipikusan magyaros, hogy még említés szintjén sem jutna eszedbe egy másik lehetséges alternatíva, miszerint mégiscsak jobb lenne, ha senki nem szopatna senkit.
Amúgy meg igen, a munkát biza sokszor érzem szopatásnak. Leginkább olyankor, amikor más hülyesége miatt olyasmit kell csináljak, aminek teljesen egyértelműen semmi haszna. Van ilyen, én így szocializálódtam, utálom a pazarlást, a mi családunkban péládul ételt sem dobunk ki soha, így megértheted, ha az erőforrásokkal való pazarlást biza én szopásnak élem meg. Sőt, az a vicc, hogy még akkor is annak érzem, ha megfizetnek érte, bár ez nem annyira jellemző, sőt.
Hahaha. A munkát szopásnak érzed? Nekem a munka tevékenység, amiért fizetést kapok, ha hülyeség, ha nem, elvégzem, amit rámszabtak. Amennyiben szopás, akkor keresek másikat, oszt jónapot. Ettől még mehet kavicsot kapálni a fideszes kérdezőcsapat, ne érts félre.
engem is baszogatnak az ügyfelek, ha kell, ha nem (vannak kollégák karácsonyi, szilveszteri ügyeletben is) Na, ez az igazi hungarikum, ezt kéne levédetni: én is szopok, tehát szopjon más is!
Elnézést, én elvárom a közszolgálati dolgozóktól, hogy rendesen dolgozzanak, engem is baszogatnak az ügyfelek, ha kell, ha nem (vannak kollégák karácsonyi, szilveszteri ügyeletben is), ennél idiótább kérdésekkel is (jó attól ezek a kérdésfeltevők mehetnek a picsába). Nálam pl. egy tévesen kiküldött illeték miatt kért állásfoglalásomra 2 hónap alatt annyit sikerült kiizzadnia a hivatalnak, hogy megkapták a kérdésemet, iktatták, majd válaszolnak, azóta eltelt még 1 hónap.
Az államigazgatásban dolgozó köztisztviselök, (meg közalkalmazottak) baszogatását meg majd akkor érdemes elővenni ha a parlament (ami/aki) az államigazgatás legnagyobb megrendelöje tisztességesen dolgozik akkó majd el lehet várni, hogy a közszolgák is tiszteségesen dolgozzanak......
csak úgy megjegyzem, hogy azt a bizonyos jogi végzettséget még abba a rohadt kádári diktaturába szerezték ugye milen rohadt diktatura volt hogy ilen hüle seggfejek is jogi végzettséget szerezhettek....
1, seggfej fideszfannoknak lehet örülni ugyan hogy "milyen ügyesek a fijuk ezzel az kb 1300 seggfej kérdéssel, "
2, aztán 2010-ben lehet sirni hogy a köztisztviselői, közalkalkalmazotti réteg NEM fog rájuk szavazni és lehet sirogatni vekker mihálynak meg a fanjainak hogy kevesen szavaznak rájuk.....(vigyenek egy vekkert magukkal.....)
3, mert ugye ismerni kellene az államigazgatást ahhoz, hogy értelmes kérdéseket értelmes módon tegyenek fel, de ez az a húzásuk nem tartozik ezek közé.....de hát mit is várjunk ilyen jogott végzett személyektől, azt ne hogy ismerjék az államgépezet müködését... de hát ök csak kormányozni szeretnének, meg az állami pénzeket lenyulni......
Én is azért dolgoztam, mert volt qncsaft, aki ( minden évben, hogy a bele hűljön ki) Karácsonykor ébred rá, hogy kell neki valami.
De én ugrok, és még sosem mondtam, még tavaly , Szenteste 5-kor se, mikor lebaszott, hol voltam egész nap, mert neki kell valami. Azért akkor mondtam, hogy bocs, de nálunk az a menetrend, hogy rokonoknál járunk délután...:}})
Én is dolgoztam, de tévedtem, mert az ipari kereskedők kivétel nélkül zárva voltak. Reggel 8-kor ( amikor itt se lehet általában közlekedni) üresek voltak az utcák, a boltok zárva. Úgy 10 óra felé aztán tele lett az utca, mentek a népek vásárolni.
Az a magáncég, amelyiknek nincs dolga, az hülye, ha ott tartja a dolgozót , veszteséget termelni.
Dolgoztam én nagyvállalatnál szenteste 5-ig ( a munkaidő 1/2 3-ig tartott volna), a leltár meg mindig Szilveszterkor volt...
Csak aztán ezt a ~10 napot, ha kivonjuk az összes munkanapból, rögvest lesz gazdasági visszaesés.