Örülök, hogy örülsz. Minden esetre ettől a súlytalantól is fél Gyurcsány, hiszen kétszer annyi rendőrt küldött az amerikai nagykövetség elé, mint ahányan a cipőheggyel a kommunisták voltak. együtt
Plusz: cigány, meleg, elmebeteg (közülük mintegy 300 ezret öltek meg, németet!), valamint olyan tudós, művész, író, újságíró (további százezrek vagy milliók), aki nem passzolt bele a náci "értékvilágba"'. A nők jogainak messzemenő korlátozása.
És mi volt az övék ebből a fene nagy micsodából? A bérharc és a sztrájk tilalma, részvényt senki nem vehetett, a legsúlyosbb földforgalmi, devizaforgalmi korlátozások. A külföldi utazások korlátozás, tilalma. Külföldi rádiók, újságok, könyvek korlátozása, betiltása. "Vaj helyett ágyú..."
A horogkereszt annak a kornak a jelképe, mikor a német kisember érezhette, hogy övé is az ország. Megtisztulni látszott az ország az uzsorakamattól, a vérszívóktól. Ellenben a kommunizmus 100 millió embert végeztetett ki pártállása, nézetei, vagy a lenini osztályokban elfoglalt helye szerint. A berlini egyetemisták el tudnák mesélni, milyen hülye volt Vajnai a 80-as évek elején. Tehát akkor is.
Esetleg ha olvasni is próbálnál, sokat segítene. Nem volt véletlen, hogy a saját, szűkös tapasztalataim alapján általánosítottam. De ezt elegánsan ignoráltad. Igen, igen: a cigányozós hozzászólásra reagáltam némileg ironikus formában. Más kérdés, hogy igazat írtam: valóban ismertem két piti tolvajt, mindkettő magyar volt és az egyik - nevéből következtetve - valami nemesi család maradéka lehetett.
hogy Strassburgban mivel értenek egyet, az akkor lesz mérvadó, ha majd ott is lesz 40 évnyi kommenizmus...mikor majd azért nem mehetnek egyetemre/főiskolára, mert nem értenek egyet a PÁRT alapértékeivel....addig magasról le lehet szarni a strassburgi véleményt...
persze, a Heinekken betiltását továbbra is izgatottan várom, érdekes lesz látni ahogy a rendőrök az útszéli zabrálgatás helyett a boltok polcairól takarítják a Heinekkent.
Én nem vagyok szocializmuspárti. Úgy vélem, ellenkezik az emberi alaptermészettel. Szar ügy ez a monetárdiktatúra is, de közelebb állónak érzem a természet törvényeihez.
Amíg az ember nem tud kiemelkedni az állatvilágból, addig az állatvilág törvényeit kell követnie.