Ezzel azt hiszem csak a telet úsztad meg, esetleg még a tavaszt...................azonban a nyárra már most kezdj el spekulálni, már ami az élelmiszercserét illeti, és addigra már a vonatokra ne is gondolj.
Nem baj, én azért örülök, hogy kölcsönt kaptunk és nem kell vinnem a ruháimat a nem járó vonatok tetején utazva vidékre, becserélendő élelmiszerre. De ha gondolod, Te ne örülj.....
//"..De az nem is az IMF dolga, hogy részleteket írjon elő, .."//
Dolga, vagy nem dolga, de az IMF (és csatolt szervei) dirigálja a világot a saját törvényei szerint.
Mostanra csődbe is vitte.
De a háttérhatalma töretlen. Üres, azaz értéknélküli valutájáért ma is lefekszenek neki a világ politikusai, pedig az már csupán annyit ért, mint a "vatikáni valuta".
Nem, "dezorientáltság"-ról nincs szó, hiszen az SZDSZ frakciója, és benne HG képviselő formálisan ma már "ellenzéki"-nek minősül, bárhogyan is viselkednek!
Az "ostobaság" észrevétele ügyében viszont nem tévedsz.
De legyünk jóindulatúak: kedves olvtársunk bizonyára csak tréfálkozott.
Így van, na de kell ezen csodálkozni? Hát még az SZDSZ sem ismerte ki a koala-társa, ill. annak vezetője szavahihetőségét? A 2009-es költségvetéshez (benne a tekintélyes "ktv.-tartalékhoz) nagy "nemzeti elkötelezettségük" okán lelkesen adták az összes szavazatukat, GYF-nek meg csupán ez volt a lényeg!
A Szadesz mostani sivalkodása annyit ér, mint Horn Gábor március 9. esti szavai!
Valóban, ezzel a lépéssel a kormány már előre - életbelépése előtt - megsérti az SZDSZ hathatós segedelmével az OGY-n keresztül vert 2009. évi költségvetési törvényt.
"de azt nem hiszem, hogy olyan piti dolgokra is kitértek volna"
Az imf-ről régóta az a pletyka járja, hogy konkrét feltételeket szab az ügyfeleknek (valuta-vevalválás stb). Hogy ez igaz-e, azt nem tudom, mindenesetre el tudom képzelni, hiszen a hitelért folyamodó országok nem véletlenül folyamodnak hitelért. Ezek jellemzően kurvaországok szoktak lenni.
Inkább kiálltak volna (a liberálisok) azért, hogy az egészségügyből és a rendvédelemből ne vegyék el a 13. havit. Összevissza volt a kommunikációjuk ezúttal is - kusza politikának milyen is lehetne? - mondtak valamit a fűnyíróelv helytelenségéről, de hogy ezen mit kell érteni, azt nem mondták el...
Ha pedig az említett két területen meghagyták volna a 13. havit, máshonnan aligha lehetett volna elvonni.
Azt meg nem is tudom, van-e olyan gyorsan visszatérülő kiadás, mint a 13. havi...
Én bizony úgy emlékezem, hogy "felelős politikusok2 azt állították, feltételek nélkül jutottunk hozzá a hitelhez...
:-)
:-(
Biztosan voltak kemény föltételek, megtakarításról stb., de azt nem hiszem, hogy olyan piti dolgokra is kitértek volna, mint ami tényleges megtakarítás várható a 13. havi elvételétől.
"Valojaban a kormany ezzel mar az eletbelepese elott megserti a koltsegvetesi torvenyt"
Megsérti, de ennek a költségvetésnek nulla az alapja, hiszen mínusz 1 % gdp-csökkenésre tervezték, holott mindenki előtt nyilvánvaló, hogy közelebb lesz a -10%-hoz, mint a -5%-hoz a végeredmény. Ha valami csoda folytán -5% körül alakul, akkor az annak lesz köszönhető, hogy egy szó sem igaz a jelenlegi világválságból, spekuláció az egész.
A gdp túltervezése 1000-2000 mrd ft-os hiánynövekedéshez vezet, úgyhogy ezen már semmit nem szoroz a közalkalmazottak 100 milliárdja. Itt nagy bazmeg van a köbön, azért is dobta el magát a kormány a bértárgyalásokon.
Pláne, hogy könnyű Katát táncba vinni... Majd 2010-ben lehet panaszkodni, hogy "mi nem gondoltuk, hogy az MSZP ennyire...", aztán lehet begyűjteni a részvétszavazatokat meg a protest szavazatokat.
Márcsak ilyen a kettejük viszonya. Hol a szadesz veri át az MSZP-t, hol a maszop az SZDSZ-t. Aztán közösen, kart, karba öltve az ellenzéket és az országot.