"a híres hitelminősítők semmit nem szóltak előre a bekövetkező válságról,"
Rosszul tudod. Már augusztusban voltak hitelminősítői vélemények arról, hogy Magyarország várhatóan a válság által legsúlyosabban érintett országok között van.
Azóta, hogy ezek a híres hitelminősítők semmit nem szóltak előre a bekövetkező válságról, ugyanúgy nem látták előre, mint senki más (kivéve talán Sorost) ne vedd kötekedésnek, ha enyhe bizalmatlansággal figyelem jóslataikat.
Ettől függetlenül, biztos, hogy a magyar gazdaság nem fog hatalmas növekedést produkálni, de ennek kijelentéséhez ma nem kell hitelminősítő intézetnek lenni.
Ahogy hallom Anglia királynője kissé lebarmolta hazájának közgazdászguruit, és feltette nekik a kérdést, hogy valóban semmit nem láttak ebből előre?
Én folytatnám a kérdést: ha semmit nem láttak előre, megérdemli-e a közgazdaságtudomány a "tudomány" elnevezést?
Honnét tudjam, ha el se ment? Ez az idolotok annyira fél a párbeszédtől, hogy azt el se tudom mondani. Tulajdonképpen most van a legboldogabb időszakában, mert imádják sokan, legyezik a hiúságát stb... szerintem sokkal jobban fél ő attól, hogy min.eln. legyen ujra, mint én tőle (pedig engem a hideg kiráz elhiheted).
De jó móka lesz az biztos. Hű de élvezem majd a két év utáni beírásokat meg topiccímeket, már előre dörzsölöm a tenyerem. Meg a közvéleménykutatásokat... nem adok fél évet, és sokkal többen fogják őt utálni, mint most Gyurcsányt, ne feledd a szavam. (Mint mondtam: ő nem ért semmihez, ami meg a tanácsadóit illeti... hagyjuk, szóra sem érdemes, Varga Misi mint pénzügyi fenomén, MIkola mint egészségügyi guru, és most nem si beszéltem a nagy arcokról, mint Répa Robi, Szájjártó, meg az az új kis csóka Palkovics vagy ki?)
Vissza fogják még sírni nagyon hamar a böszme Gyurcsányt én aszondom. (Mert amúgy Orbán nem ért SEMMIHEZ. Így ahogy mondom, semmihez. Csakis a focihoz. )
"Orbán első reagálása a politikusé volt, aki megérezte, hogy választói, szimpatizánsai is valószínűleg ezt várják el tőle, mert az ország helyzete nehéz, és talán, ha a kormány és az ellenzék összefog, közösen könnyebben megtalálják a kilábalás útját. Valami azt súgta neki, hogy megbékélési készséget, az ország sorsa feletti aggodalmat mutatva (színlelve) újabb támogatókat szerez. A politikusi gondolkodást azonban hamar elnyomta a privát megfontolás. "
A lófaszt.
Orbán majdnem megint elbaszta, de éppen a saját táborának reakciója miatt nem ment el.
Mi a fenének ülne le egy hamiskártyással játszani, gondolván hátha most nem fog csalni? :DD
Nem a HUSZ-ban kéne inkább ezeket az elmenős topikokat nyitni? Remélem még időben szólok és a "Gyurcsány és Orbán a hétvégén egyszerre megy el" topik már a megfelelő helyen fog nyílni.