Amit a kirekesztő média eltitkolt: http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/cigany-vezetokkel-ult-asztalhoz-vona-gabor/cn/news-20081208-12394124
Egyrészt ki az, aki ezt végigolvassa... Én nem tettem, csak szemezgettem belőle. (Az is elég volt.)
Másrészt. A szerző (Frigyes?) az elején kijelenti, hogy szerinte a Gárda egy náci szervezet. Ezzel rögtön kivégzi a pártatlanságnak vagy objektivitásnak még a látszatát is. Innentől kezdve várható, és a kommentekből is teljesen világos, hogy minden bötű, szó, vagy mondat át van itatva az ő politikai meggyőződésével, és meg sem próbál teret engedni más elképzeléseknek. A Jobbik "programpontjainak" a kormány és a ballib média által sulykolt, minél jobban eltorzított értelmezését veszi alapul, és azt kritizálja, illetve ugyanazokkal a riogatós "érvekkel" jön. Ez így nem sokban különbözik az ATV-s sajtóklubtól.
Konklúzió: Ezt a hsz-t csak az fogja értékelni, aki egyébként is kormány irányába elfogult, aki megélhetési rettegő, stb. Vitára szerintem alkalmatlan.
Nem csupán eltitkolják a két "ellenséges tábor" közeledését, hanem kézzel-lábbal harcolnak ellene.
Lám, lám, a lóláb mindig kilóg a zsákból.
Végre van két értelmes csoport, amelyik belátta, hogy nem egymásnak ellenségei, az országban élő cigányok, magyarok, hanem közös ellenségük a problémameglodásra képtelen és uszító hatalom. Máris ordas támadásba lendültek a béke ellenzői.
Nagyon félnek az összefogástól, mert jól tudják, hogy akkor nekik annyi.
miért, szerinted az a vélemény, hogy a cigányok mind dologtalan munkakerülők, alkalmatlanok az emberi együttélésre, mind bűnözk, megélhetési szaporodók, nem képesek még írni-olvasni megtanulni sem, nem ezt jelzik?
igazad van, vannak ilyenek, csak éppen ezek ellen nemigen mernek kiállni, a mezei cigány ellen viszont örömmel vezetik le a bandák által bennük ébresztett tehetetlen gyűlöletet.
Én elismerem, hogy pl. a Jobbik az kidomborítja a sztereotípiákat, viszont a main stream-média meg a másik végletbe csúszott bele. Ugyanis azért erős túlzásnak tartom azt, hogy a cigányságot kizárólag az atrocitásokat elviselni kénytelen, szerencsétlen kisebbségnek mutassák be, akiket csak úgy lart pour lart támadnak a csúnya rasszisták. Érdekes, hogy a többi hazai kisebbséget (szerb, rutén, sváb, örmény stb.) nem bántja senki.
Amúgy olvassátok el ezt a higgadt, ám nagyon tisztánlátó írást: