http://zoom.hu/cikk.php?cikk=32992 szélsőbaloldali tüntetők utcakövekkel támadtak a rendőrökre, akik megpróbálták őket távol tartani egy szélsőjobboldali megmozdulástól. Négy embert hatóság elleni erőszak tervének gyanúja miatt letartóztattak, további 52-et pedig azért vettek őrizetbe, hogy elkerüljék a további erőszakos cselekményeket. Az összecsapásnak nem voltak sérültjei, de több rendőrautót megrongáltak. A szélsőjobb országos megemlékezés-sorozatot tart XII.Károly 18. századi svéd király halálának évfordulója alkalmából.
Végül is tökmindegy az oldal. A csürhe attól csürhe, hogy tüntetés ürügyén utcakövet dobál és autót gyújt fel. Nálunk ezeket jobboldaliaknak nevezzük, máshol esetleg baloldaliaknak. Az én megítélésem szempontjából mindegy.
Pontosítok: 1986 március 15-én délben ültem Polme dedikált (!) fényképe alatt abban a rózsadombi étteremben, ahova külföldi politikusokat szoktak vinni. ÉS a fényképe alatt világosott meg a gyilkosság háttere. Azóta hallgatok, mint a sír.
1938 bytte partiet namn från Allmänna Valmansförbundet till Högerns Riksorganisation och använde från 1952 beteckningen Högerpartiet. Sedan 1969 heter vi Moderata Samlingspartiet.
Amúgy a többi is stimmel mára nézve, legföbbképen a liberális megjelölés.
A jobboldalt nem éppen moderátoroknak hanem moderat-nak híjják, ami mérsékeltet jelent. Egy neokonzervatív gyűjtőpárt, a vezetőjük a homoparádéra jár ha kell..
Üdv. Olaf Polme meggyilkolásának rejtély szóbajött? Én halála napján (1982 ???) márciusában épp a fényképe alatt ültem - amikor még senki nem tudta. - És 25 év mulva rájöttem a titok nyitjára. De nem mondom el.
Miért csak ,,emlékeztet"? A randalírozó szélbalos csürhének igen jelentős részét teszik ki a magukat ,,anarchistának", esetenként ,,szindikalistának" vagy ,,kommuno-anarchistának" vallók. Zavaros és igen blőd elméleteikkel szinte semmiben sem különböznek a széljobbos ,,társaiktól". De ez így van rendjén - a szélsőséges irányzatok (bármely tábor is legyen) nagyon távol állnak a ,,normális" jobb- vagy baloldali mainstreamtől.
Kicsit bonyolultabb a dolog. Mert az, hogy a svéd miniszterek felbéreltek egy tisztet, hogy ölje meg, még a leglightosabb verzió. Jóval érdekesebb fordulatot vesz az összeeskűvés-elmélet, ha elővesszük azt a verziót, hogy a merénylet mögött akár az angol kereskedelmi társaságok és bankházak álltak. Mindenesetre ezt az elméletet semmi sem bizonyítja, de egyben semmi sem cáfolja. Akár igaz is lehet, akár hamisnak is bizonyulhat. Ezt már nem tudjuk meg. Mindenesetre a svéd jobboldalnak akár igaza is lehet a merénylet kapcsán. Sem cáfolni, sem bizonyítani nem lehet.
Miért csak ők? A többiek valahogy sz@rnak a múltra? .......................
Svédországnak a történelem során két olyan uralkodója volt, amely totális csődbe, romlásba és vereségbe taszította az országot - XII.Károly és IV.Gusztáv-Adolf... Ha IV.Gusztáv-Adolfról semmi jót sem mondanak a történészek, akkor XII.Károly legalább azzalbüszkélkedhet, hogy ,,jó hadvezérnek, de rendkívülrossz királynak" tartják(Lásd: Bengtsson ,,The Life of Charles XII" Stockholm, 1960.). A halálának körülményei miatt rendkívül népszrű a svéd jobboldal körében, ugyanis a mai napig nem tisztázott, hogy egy gellert (gurulatot) kapott puskagolyó (más verzió szerint zubbonygomb), vagy merénylet végzett vele. Mindenesetre a radikálisok összeeskűvést vélnek felfedezni halála mögött.
....................... (Megj: mivel az MTI-től vették át a hírt, könnyen meglehet, hogy a "szélsőjobboldal" csak simán jobboldal valójában...) ....................... Abszolute elképzelhetőnek tartom, ugyanis az MTI a sorozatos bakijaival már rég kiesik nálam a hiteles forrás kategóriából.:(((
http://zoom.hu/cikk.php?cikk=32992 szélsőbaloldali tüntetők utcakövekkel támadtak a rendőrökre, akik megpróbálták őket távol tartani egy szélsőjobboldali megmozdulástól. Négy embert hatóság elleni erőszak tervének gyanúja miatt letartóztattak, további 52-et pedig azért vettek őrizetbe, hogy elkerüljék a további erőszakos cselekményeket. Az összecsapásnak nem voltak sérültjei, de több rendőrautót megrongáltak. A szélsőjobb országos megemlékezés-sorozatot tart XII.Károly 18. századi svéd király halálának évfordulója alkalmából.