Mindig felkapom a fejem, ha valami érdekesebb fényképező jelenik meg egy filmben. Pl Woody Allen új filmjében a Vicky Cristina Barcelona-ban Leica:
http://www.cineimage.ch/film/vickycristinabarcelona/51282.html
Gondoltam van más is annyira "szakbarbár", hogy észreveszi az ilyesmit...
van még két másik, ha esetleg valaki ismerné. az egyik hhollandiában játszódik, egy csajról szól, aki egy lakóhajón él asszem Amsterdamban és magát fotózza. f/f aktokat csinál amikkel végül nagy sikere lesz egy kiállításon. valamikor a 90-es évek elején-közepén láttam.
a másik a halál palermóban, ehhez csak feliratot vagy esetleg szinkronos változatot keresek. ebben a filmben egy profi fotós véletlenül lefotózza a halált és ez megváltoztatja az életét:
Most megy a moziban az új Silvester Stallone film (The Expendables), az egyik kommandós nyakában egy Canon EOS 5D Mark II lóg egy L-es obival (a nyakpánt is a gyári), azzal rögziti a rosszfiúkat.
Így jártam anyátokkal. A lakásban amiben laknak Marsalék. Az ablak felöli oldalon a sarokban fényképező gépek vannak a polcon. Az egyik egy Kodak Brownie.
A Darma és Gregben pedig egy családi fotózáskor a fotósnak Hasselbladdal fotóz.
Sorozatok: Dallas - Amikor Szamanta fehérneműs cége, egyik fotózásán van. A fotós 1 Hasselbladdal fényképez.
Jó barátok - Bing esküvőjén a fotós Hasselbladot használ.
Rajzfilmek: Shaun the Sheep - Az állatok megszereznek egy Polaroid Spectrát. És azzal fotóznak. :)
Simspson csalás - Az egyik részben a gyerekek előkapják a család régi fényképezőgépét. Ami egy Kodak Brownie.
Film: Szerelem sokadik látásra - A főhős nő a film közepe felé egy Hasselblad géppel fotóz. Később láthatjuk az általa készített képeket is, egy kiállításon. Nem mindegyik négyzet. :)
A pokol (L' enfer - Danis Tanovic 2005) Sophie férje fotós, és Canon slr-rel fotóz az egyik jelenetben a stúdiójában egy párt, és a vőlegényt a derekánál fogva forgatják. Nagyon érdekes koncepció. :-)
Az utolsó szabadtéri mozielőadás (Meng ying tong nian - Jiang Xiao 2004)
Feladhatnám találós kérdésnek, de inkább elárulom: a film vége felé a lány szobájában pásztáz a kamera, és az egyik polcon van egy barna tokos fém fényképezőgép, egy pillanatra mutatják csak, felismerni se lehet. A tok nyitva van.
Tűz esetén (Was tun, wenn's brennt? - Gregor Schnitzler 2001) Egy kb. filmes slr-rel és nagy bumszli telével fényképezi Tim a laktanyát kívülről (töröékes keresős), Terror meg valami kis kompakttal bentről. Egyikről se derül ki, hogy milyen márka. Viszont sokat (mozgó)filmeznek benne valami keskeny filmre, meg maguk is hívják, csak kifogy a Tetenal. Többször is mutatnak ilyen flakonokat, meg lop is ilyet Tim a boltból. A film végén a szponzorok közt fel is van tüntetve.
Sötétkékmajdnemfekete (Azuloscurocasinegro - Daniel Sánchez Arévalo 2006) Nikon slr-rel fotózza a srác állványról a szembe házban dolgozó masszőrt a tetőről, aki egyéb szolgáltatásokat is nyújt.
Nem film. Video-klipp. De mivel nem komolyabb a felszerelés ezért megemlíteném: Sylver-forgiven Az elején egy villanásnyi időig jól látható egy nagyformátumú (szerintem sinar) és egy középformátumú gép. Aztán lehet, hogy később is felbukkanank.....