Csehországban már nem lesz büntetendő, ha valaki saját használatra termeszt vagy birtokol egy kis marihuánát. A cseh parlamentben alkotmányos többséggel ment át az a törvény, amely különbséget tesz könnyű és kemény drog között.
Egyszer vittem gyerekeket kirándulni Torockóra és szóba elegyedtek egy ottani nénivel. De jó a néninek, hogy itt lakik, hiszen bármikor láthatja a Székelykőt, lelkednezett az egyik kölök. Mire fel a néniből nem győzött előtörni a káromkodás, hogy a mijét rakja ő a hegybe, hogy akkor lássa, amikor a háta közepit, mert egész élete arról szólt, hogy napjában kétszer fel a hegyre, le a hegyről a jószágok miatt.
Tehát egy, a kérdést helyesen szabályozó ország szívja meg azt, hogy más országok hülyén szabályoznak. Tessék a környező országokban is legalizálni és már meg is szűnik a drogturizmus okozta probléma. Ilyen egyszerű ez.
Cseppet se zavarjon az, hogy a liberális holland politika hatására olyan mértéket ért el a határmenti drogturizmus, hogy a helyi törvényhozók a coffee shopok (milyen szép eufemizáló kifejezés a drogbarlang szóra) radikális visszavágását kívánják elérni.
Mélyen igazad van. Sőt! Továbbmegyünk egy lépéssel. Lehessen a boltokban a cigaretta és az alkohol példájából kiindulva szabadon vásárolni a legtöbb drogot, hiszen az is bizonyított, hogy a cigarretta és az alkohol a legtöbb tiltott drognál sokkal ártalmasabb egészségi hatásokkal bír, ennélfogva teljesen egyértelmű a haladó népesség számára, hogy a fű, az ecstasy és társaik megérdemlik, hogy teszkógazdaságos kiszerelésben is kaphatók és bárki számára hozzáférhetők legyenek.
"De ha lehet vedelni a szeszt, akkor miért ne lehetne szjvni a füvet? - Ezt nem tudom megérteni."
Ezt én sem értem. A börtönpártiak azt mondják, ha a fű is olyan megítélés alá esne Mo-n mint az alkohol, akkor a fű ugyanolyan problémákat is okozna. Persze nem zavarja őket az a tény, hogy a nemzetközi példák nem az ő teóriájukat támasztja alá. Pl. Hollandiában a népesség arányaihoz képest kevesebben füveznek, mint a szomszédos Németországban.