Egy közösségi internetes oldalra kirakott fotó buktatta le azt a fiatalembert, aki két éve ellopott egy furnérból készült rendőrbábut Dunaszegen. A bábut azért tették ki az út szélére, hogy lassításra bírja a sofőröket. A bábu 85 ezer forintot ért.
Rendelhetek tőled? Nem rendőrbábút, de hasonló cuccot már gyártattunk. Nem volt sokkal kevesebb! Vásárolt állvány nettó 15e Ft, nyomtatás 5e Ft, Kültéri hordozó 6e Ft, kültéri matt fólia 4,5e Ft. Ez 30e Ft. Ebben nincs benne a saját munkánk költsége (munkatárs bére, felhasznált energia, szemlenyomatok a megrendelőnek stb.), erre is számíthatunk lazán 10e Ft-ot. Ez eddig nettó 40e Ft. Saját gépkocsival szállítottuk ki, így ennek költsége nem sok, futárral kb. 3000 Ft lett volna. Megrendelőnek 54e Ft-ért számláztuk.
Oké, de figyelni kell ilyenkor a rangot. A kutyáknak is van rangja, ahogy én tudom. Most képzeld el, a kutya mondjuk ezredes. Mégse rakhatod az EZREDES URAT egy vacak, olcsó ólba...
A Honvédelmi Minisztérium tizennyolc millió forintért építtetett kutyaólakat a szolnoki repülőtéren, miközben a tárca, a korábban beígért honvédségi lakásokra mindössze 206 millió forintot fordít - hangzott el Simicskó István vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Ha a tizenkét kutyaóra elosztjuk az erre fordított összeget, akkor kutyánként másfél millióba került a beruházás, ami a szűkös költségvetési keretet tekintve joggal mondható pazarlásnak - jelentette ki a politikus. Hozzátette: ha a 2005-ös költségvetést nézzük és az állomány tagjaira lebontjuk a szolgálati lakások építésére szánt 206 millió forintot, úgy fejenként 410 ezer forint jut egy főre.
http://gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/105574/1
van itt péééézzzz kérlekalássan, csak el kell lopni.
pl. hivatalos személynek látszó tárgy elleni erőszak, vagy a fakabát egyenruha fénymásolatának meggyalázása ( bojtos sapkát mégsem kellett volna ráhúzni a bádogőrmesterre....).... esetleg jogellenes fogvatartás-sufniban+ilyenek....
én azt nem értem, hogy ha mondjuk ez az egész, kasirozással meg szállitással meg babámfaszával bábunként kerül tizezerbe (tippelek) akkor mi a faszért nem elég még 10k-t lopni?
Szóval, ha már annyi esze lenne, hogy most ellopok bábunént egy tizest, jövő hónapban majd a cipőkrémen fogok 40%-ot, aztán meg meglátjuk, akkor élete végéig lopkodhatna, mint egy átlagos minisztériumi osztályvezető... bár azoknak is elszáll az agya...
A funér drága dolog, tábláját tízezrekben mérik, függően az anyagától. Mindamellett nem szokták szabadtéri használatra kitenni, mert nem szereti a csapadékot. Annyi igaz, hogy a 85 rugó elég erős.
Azzal együtt a gazdáknak is ezt kellene csinálni a tolvajokkal szemben.
- Mennyit ért a tyúkja amit elloptak? - 150.000 Ft-ot, ő volt a kedvencem
És akkor a buta rendőr sem hivatkozhat a 20.000 Ft-os határra, mert az okos az tudja, hogy ha a cigány bemegy érte az udvarra, az akkor is büntetendő, ha hat Ft-ot ér.