Sziasztok! a visa electron jó google checkoutnál, énis fizettem már vele. egyébként akartam énis paypal miatt, sima visa-t vagy master card-ot csináltatni, be is mentem egy otp fiókba elmondtam, h miért kéne.
1, nemtudom hogy lehetséges, de lövésük nemvolt mi is az a paypal. 2, gőzerővel le akart beszélni róla és mondta, h nyissak náluk otp-s internetes fizetős számlát..
szóval nekem az volt az érzésem, h fingjuk nincs, miaz, h interneten fizetni.
Ezek az accountok pont arra valók, hogy még biztonságosabb legyen a netes vásárlás. Így csak egy szájtban kell megbíznod, és csak nekik megadni a bankkártyaadataidat, nem pedig minden egyes eladónak. Én a Paypal-t használom már több, mint 2 éve és még semmi probléma nem volt. Amikor az eladó nem megfelelően teljesít, akkor nyithatsz egy 'dispute'-ot és addig a Paypal nem utalja a lét az aladónak, míg megnyugtatóan le nem zárul az ügy. Ha az eladó mégis meglépne a pénzeddel, akkor a Paypal asszem 1000 euróig visszafizeti a pénzt.
A Paypal egyébként nem csak fizetésre való, hanem ott gyűjtheted a pénzt, onnan utalhatsz bárkinek, stb - olyan, mintha egy bankszámlád lenne. A Google checkout egyelőre még csak annyit tud, hogy a kártyás fizetéseket rajtuk keresztül lehet intézni, a nagyobb biztonság érdekében. Én is csak azért jelentkeztem be, mert fejlesztek.
Egyelőre a Paypalt javaslom - többet tud, és több helyen fogadják el, de ha belehúz a Google, akkor érdemes lehet átpártolni, mert a Paypal igen nagy sápot szed az átfolyó pénzekről.
A papírból készülttet most hagyjuk nem erről van szó, hanem a rendes maestro kártyámról. Amivel fizetek a boltban, amivel pénzt veszek ki az automatából.
Mivel elektronikus számlacsomagom van, ez tulajdonképpen 3 számlaszámot tartalmaz.
Az első az az általános számla, ide jön a fizu...stb.
A második egy megtakarítási számla, ide át tudok magamnak utalni pénzt, ami minden lekötés nélkül úgy kamatozik, mintha le lenne kötve.
A harmadik pedig a webszámla, ez arra jó, hogy ha vmit vásárolni akarok a neten, akkor ide utalok annyi pénzt, amennyi az éppen aktuális vásárlásomhoz kell, és innen tudnak levenni pénzt, így a normál számlám és a rá érkező pénz biztonságban van. Nos ehhez a 3.-hoz van az a papírból készült, de ez csak olyan kártyaimitáció, igazából nem is tudom, hogy van-e jelentősége. Leginkább csak információkat tartalmaz. A norbál számlaszámomhoz természetesen tartozik egy rendes plasztik bankkártya (Maestro), amin a kártyaszám 10 jegyű, de utánaolvastam ez nem gond, mert elé kell írni a következő számokat: 675761, így ezzel megvan a 16 számjegy. Ettől függetlenül valami nem teszik neki, mármint a Google Checkout-nak, mert amikor a végén leokézom, akkor azt írja: Enter the card number.
Hát ennyi a gondom. Esetleg lenne valakinek valami ötlete?
Vagy a PayPal jobb? Ot elfogadná a kártyámat? Mert olvastam valahol, hogy ha nem dombornyomott, és nincs CVC száma, akkor nem lehet ott sem használni :(
Biztos vagy benne, hogy ez egy működő kártya? Azon lennie kell egy 16 jegyű számnak, egy lejárati időnek és a 3 jegyű CVC kódnak. És valószínűleg nem papírból van.
Még annyit, hogy elektronikus számlacsomagom van, így járt hozzá egy webkártya is. De még sosem használtam. Ez papírból van, semmilyen szám nincs rajta.
Milyen kártyát használsz? Asszem Visa Electront nem lehet hozzáadni. Én most regisztráltam. Visa internetkártyám van, és azt gond nélkül elfogadta. Le is vont egyből 1 USD-t, hogy verifikálja.