Régebben olvastam olyan oldalakról, és ki is próbáltam őket, amikkel weboldalak tartalmát lehetett kivágni a lapról, és egy saját oldalra összegyűjteni. Pl. itt a fórum főoldalon meg lehetett csinálni azt, hogy kivágom a lapból mondjuk a legfrissebb topikok dobozt, és kiteszem egy külön lapra, ahol csak azt látom (élő kivágásról van szó, vagyis frissül, ahogy az eredeti oldal frissül), és mellé kipakolhatok még más kivágásokat is más oldalakról. Most kellene egy ilyet tudó oldal valamihez, de egyszerűen képtelen vagyok találni, pedig többféleképpen is próbálkoztam angol keresésekkel. Tud valaki mondani egy ilyen oldalt fejből? Köszi.
Világos. Ehhez kellene egy olyan szolgáltatás, amivel vizuálisan egy mozdulattal ki lehet vágni a megfelelő részt az oldalból, és a különböző oldalakat egymás mellé tudom pakolni, mintha a net különböző részeiből magamnak szerkesztenék egy automatikusan frissülő újságot.
Az első felét a clipmarks megoldja, csak egyelőre azt nem látom, hogy ezeket a kivágott részeket hogyan lehetne egy oldalra, egymás mellé, újságszerűen összepakolni.
Nem RSS-ról van szó, hanem olyan dolgokról, amihez nincs feed, csak ott van mondjuk egy dobozka, információkkal valahol egy oldalon, és én csak azt a kis dobozt akarom látni az oldalból.
Megválaszolom a saját kérdésemet, mert sikerült találnom egyet: clipmarks.com
Ha valakit érdekel Itt van a példa, amit fent említettem, a friss index topikok. Ezt a kivágást, aztán be lehet tenni igoogle-re, netvibes-ra, ki mit használ: