Amerikai Akitát szeretnék vásárolni a régi gazdájának utazás miatt meg kell válni a kutyustól törzskönyve nincs így nem tudom biztosan hogy fajtiszta e akik értenek hozzá kérem írjanak.
Ha valaki még olvassa a fórumot, szeretnék segítséget kérni.
Még csak tervezem akita vásárlását de szeretnék belőle felkészülni, amennyire csak lehet és ehhez kellene pár infó, esetleg egy olyan kutyasuli, ahol a gazdikat tanítják, készítik fel!
szia Péter!az akitás Gábor vagyok!valamiért nem tudok a régi nevemmel hozzászólni!neharagudj,de ha megkérlek küldesz még egy levelet, mert nem találom az előzőt (lehet véletlenül kitöröltem)
szia!most látom a felhívásodat!nekem van egy fajtatiszta akita kanom (a törzskönyve nem lett kikérve de leinformálható neves szülőktől származik) a 16.kerületben!a következő tüzelésnél a Maya rendelkezésére tudunk állni, ha gondolod!üdv Gábor!
Sziasztok! Az én akitám most lesz 7hónapos. Az enyém nagyon domináns, se a kisfiammal, se a másik kutyánkkal nem lehet felügyelet nélkül hagyni. Aki kérdezte,h mit vegyen figyelembe akita vásárlásakor és még esetleg aktuális, akkor én javasolnám, hogy szukát válasszon első akitának, főleg, ha másik kutya mellé veszi. :) Nagyon értelmes kutya, de meg kell találni vele a közös nyelvet. Németjuhász után furcsa lesz,hogy hiába tanítassz meg neki mindent, egy idő után nem fogja megcsinálni. Én járok vele rendszeresen kutyasuliba és minden nap sétálunk, de néha nem akarom elhinni, hogy ennyire nehéz kezelni. De csodálatos kutyák, az biztos!
Sziasztok!Az én kisfiam 2 éves az Amerikai akitám 15 hetes!Annyira imádja a kutya a gyerekeket,h hihetetlen.Nagyon el van a kicsivel sokat nevetek,mert látványosan egy szinten vannak a két kisgyerek:-)
Teszek fel képet a kutyusomról annyira kis különleges mivel szivecske van a hátán:-)
A gyerek még csak egy hónapos, a kutya pedig 3 éves kan, domináns jellem. Belegondolok, hogy miket csináltam gyerekként apám Schanuzer kanjával, ültem a hátán, kapszkodtam a fülébe, húztam a szőrét és nem történt semmi. De egy Akita már más, ezért foglalkozok már ezzel a gondolattal.
...vigyázni kell a gyerekekkel, mert szeretik megdögönyözni a kutyákat. Átölelik, rámásznak a hátára. Maguknak akarják. Ezen a szülők csak mosolyogni szoktak és néhány kutyafajta ezt békésen tűri. Sajnos az Akita egy domináns fajta, azért könnyen oda kaphat, hogy blokkolja a gyerek viselkedését. Kutya nyelvre lefordítva a gyerek dominálni próbál felette. Ezt csak akkor tűri el, ha a rangsor a falkában (családban) kialakult. Sajnos szemem láttára történt, több ízben is hasonló eset. Az öreg kan tűrte, tűrte, hogy ugrálnak a hátán, de aztán húsz perc elteltével odakapot. Aztán visszafeküdt a békésen a vérzö gyerek mellé.
Kutya függő a dolog. Semmiképpen nem hagynám őket kettesben. Amikor játszol a kutyával, vagy simogatod legyen gyerek szagod, hogy a jó dolgok a gyerek szagával párosuljanak. Ha, már nagyobb a gyerek, az elmosott kutyatálból egyen a kicsi, a kutya elött, jól láthatóan, hogy megértse a kutya, hogy rangsorban a gyerek alatt van. Esetleg a karodban fogva a gyereket, úgy, hogy a kutya felett tartod adj paracsot, ül, áll, fekszik, lábhoz....késöbb, ha már beszél a gyerek, ő adja ki a parancsot, a kis cinci hangján, de te fogd a porázt és képviseled az erőt. Szóval a lefontosabb a rangsor kialakítása...
A chows topicból érdeklődnék, hogy szerintetek egy felnőtt amerikai akita kan mellé választhatnak-e chow lányt második kutyaként, ez volt a kérdése egy érdeklődőnek, de mivel nekünk sosem volt akitánk, így nem igazán tudok neki erre válaszolni. A chow kölyökként játékos, 1 éves kora után kezd komolyodni, egyébként nem egy egész nap tombolós fajta, inkább szeret nyugalomban sokat pihenni felnőttként.
köszönöm a gyors reagélást a tünet a következő 2 éves a kutyus fél éve a bal szeme napról napra lejebb fordult anyira hogy aszem golyó már nem is látszik akkor azt hittük hogy mehanikai sérülés (elszakadt a szemmozgató izom)belenyugodtunk hogy kedvencünk kis szépség hibával de vigan éli életét de sajnos 3hete a másik szeme is ugyan ugy járt a doki felvette a kapcsolatot amerikáig mindenkivel 600 reagálás volt tünetre nálunk csak egy ijen esetet jeleztek vissze más országokból sajnos többet egy gyors lefojású szem izom sorvadásról van szó ami álítólag nem gyógyitható genetikai hiba
üdv az elöbbi válaszomhoz még annyit ha küldenél egy imelcimet küldenék képeket a kutyáról és a szeméről ugy jobban látnád miről is van szó 30/3851353 köszönöm
üdv mindenkinek látom ritkán ír ide valaki de azért én megpróbálom .találkozott e valaki amerikai akitánál szem problémával? az enyém sajnos valamijen genetikai hiba miatt 2hónap alatt megvakolt az álatorvosomszerint gyógyithatatlan öszerinte tenyésztési hiba és nagyon ritka ha valaki hallott már ijenről legyenszives irjameg neagyisten egy tenyésztőtől vannak a kutyák
* Név: Tama * Fajta: Akita Inu * Születési dátum: 2009.09.10. * Nem: fiú * Ivartalanítva: nem * Tartózkodás helye: az Északbalatoni Ebmentő Egyesület gondozóhelye Tama (japánul: drágakő) nagyon kedves és társaságkedvelő kutyafiú, más kutyákkal, gyerekekkel és még macskákkal is jól jön ki. Séta közben barátságosnak és kezelhetőnek mutatkozik.
Szeretnék szeptember elején egy amerikai akita kis kölyök kutyát vásárolni a barátomnak, jó lenne 6-8 hetes kis kutyust találni tudnátok nekem segíteni ebben?40000 ft körül gondolkodom talán anniyért már lehet kapni fajtatiszta kellene a törszkönyv nem lényeges.KÉrlek segítsetek ebben Tolna megyei vagyok az utazás nem gond de jó lenne a legközelebb hol taálok ilyen kutyust?Köszönöm a segítséget