Biztos, hogy akik 1 dübörgő gyár, 1 füstös gyárkémény mellett éltek, ami megszűnt azoknak az életminősége sokat javult. Igaz viszont ha emiatt messzebb kell járni dolgozni, akkor el is veszítik a pozitívumot.
Nem baj, ha pontos az idézet, és igaz benne az állítás. Én is kíváncsi lennék, hogy milyen alapon jár ennyi támogatás valakinek. Kérdés, hogy az újságíró utána járt -e, csak te nem idézted, vagy ő is csak hallott róla valakitől, aki esetleg túlzott.
Én rengeteget kerestem havonta (több százezret), de felmondtak és nincs kedvem többet dolgozni multinál, mert rájöttem minden időmet elvette az a munka. Élni akarok és inkább kivárok egy jóval kevesebbet fizető, de sokkal nyugisabb álláshoz. Mindig azon vettem észre magam, hogy az egyetlen örömöt a havi megtakarított pénzem elköltése jelentette. Drága ruhák, kaják. Se barátnő, se barátok. Ebből elég volt már akkor is és megváltásnak érzem, hogy a multi az utcára tett. Van akit érdekel a sok pénz, engem nem még ha hülyének néznek akkor sem.
Többször írtam már hogy aki irígyli, próbálja ki. Mondjon fel legyen munkanélküli, addig is a helyén valaki más juthat melóhoz. Minden állásra tucatnyian várnak. Lehet hogy aki korábban jól fizetett volt annak ennyi az álláskereő támogatása. Vagy többek járandóságát vette föl.
"Tegnap délelőtt egy hencidai férfi tett bejelentés, hogy a posta előtt bántalmazták és elvették tőle a postán kézhez kapott százezer forintját....
....A bejelentőtől a kölcsöntartozás megadását követelték, majd erőszakkal a sértett zsebéből kivették az előzőleg a postahivatalban felvett segélyét."
Hogy 1 könnyű és kényelmes, jól fizető munkához való viszony mindenkinek más, mint a 12 órai trógeroláshoz. Beleszületik valaki 1 kényelmes helyzetbe, jó génekkel, és azt hiszi amit elért az csak az ő érdeme, a másik aki szerencsétlen családba születik, és hátránnyal indul azt lehet gúnyolni.
De azt hiszem a topik nem egészen erről akart szólni.
A helyzet világos: az agresszivek, rámenősek, okosak, gazdagok, stb alakítanak 1 helyzetet és alkalmazkodjanak hozzá a kevésbé agresszívek, szerények, buták, és szegények stb. Mert annyira okosak nincsenek, hogy a szerencsétlenebbeknek is kedvező helyzetet legyenek képesek létrehozni. Ehelyett örökké cikizik , gúnyolják őket, és persze ezt profin teszik, netán még élvezik is.
Jön még kutyára dér! MIndenki kerülhet a szerencsétlenebb oldalra.
Úgy látom nem nagyon vannak a lassulásnak pozitívumai...
És a több szabadidő? Ha a kényszerű bérbefagyasztás munkaidő csökkenéssel járna? A mostani dolgozó 6 órás lenne 2 évig változatlan bérrel, és mellé alkalmaznának egy 2 órás kisegítőt, aki a segélyt, szoc támot dolgozná le. Persze praktikusan, 3 hete az egyik, 1 hete a másik, mert különben a megnyert idő elveszne a munkába járással.
Ha kérdezek valamit az nem hinném, hogy bármiféle szájbarágás lenne. Miért csak minimálbért ajánlanak? Miért ragaszkodnak a munkahely teremtők a városokhoz? Miért nincs munkahely falun? A vállalkozók állandóan felhánytorgatják hogy mennyit von el tőlük az állam, és nem veszik figyelembe, hogy ezért mennyi mindent várnak és kapnak. Pl a melósok utaztatását, vagy a városok és falvak működtetését. Ha olyan nagyon önállóak lennének akkor nem várnák el hogy a helyükbe (a kiépített városba ) jöjjön a melós is meg a fogyasztó is.
- A sárkeresztúri roma gyerekeknek 5-10 százaléka szerez szakmát, ők a tehetősebb családokból kerülnek ki - mondja Virág Miklós. - A többire is igyekszem hatni, arra biztatom a roma szülőket, hogy próbáljanak munkát keresni, de gyakran azt a választ kapom, hogy nem fognak bejárni 25 kilométerre Székesfehérvárra, minimálbérért dolgozni. Maradnak a különböző segélyek. Kifizetéskor 350 ember áll sorba a polgármesteri hivatal előtt.
Nem könnyű eldönteni, hogy ki a naplopó és ingyenélő. Olykor aki sokat tesz a több kárt okoz, mint a naplopó. És többe is kerül. Mi az amit annyira sajnáltok a létminimum alatt tengődőktől, akik ezer olyan dolgot ami nektek természetes soha nem láthatnak, nem élvezhetnek? A nem dolgozás szabadságát? Annyira rossz dolog a meló? A tanulás lehetőségét, az eszességet, az alkalmat hogy tudást birtokoljatok rettenetes nyűgként éltétek meg? Nincs olyan a pénzen kívül ami elégedetté, netán boldoggá tenne annyira, hogy ne irígykedj 1 nyomorgó alkeszra?
Na igen, legfőbb érték az ember, mondja majd a vállalkozásait az államtól lenyúló milliárdos kormányfő, aki az öregecsekdő feleségek fiatalabbra cserélését ajánlja. Dumából jeles, cselekvésből elégtelen.
Mi leszünk az éllovasok, akik megmutatják a világnak, hogy mit lehet kihozni 1 negatívnak tartott dologból. Kádár is képes volt a legvidámabb barakkot csinálni, és lehet, hogy ettől lesz nálunk élhetőbb az élet, ha nem az anyagiakra, hanem a szolidaritásra, a szegények segítésére összpontosítunk. Mindig negatívan emelik ki hogy nálunk a legnagyobb a szociális háló, a leellátottabbak az idősek, ahelyett, hogy ezekre büszkék lennénk. Mint a legkisebb fiú, aki az ucsó pogácsáját is megosztja a szegénnyel, és elnyeri jutalmát. Az ország is kicsi, elég szegény de gondoskodó. Legfőbb érték az ember.
Engem sem zavar (egyelőre), de talán hallottál róla, az egész világon kisebb károsanyagkibocsájtású kocsikat szorgalmaznak, az EU-ban rövid határidős követelmények is vannak.