Keresés

Részletes keresés

telefani Creative Commons License 2008.11.08 0 0 63
Biztos, hogy akik 1 dübörgő gyár, 1 füstös gyárkémény mellett éltek, ami megszűnt azoknak az életminősége sokat javult. Igaz viszont ha emiatt messzebb kell járni dolgozni, akkor el is veszítik a pozitívumot.
Előzmény: Törölt nick (61)
telefani Creative Commons License 2008.11.08 0 0 62
Nem baj, ha pontos az idézet, és igaz benne az állítás.
Én is kíváncsi lennék, hogy milyen alapon jár ennyi támogatás valakinek.
Kérdés, hogy az újságíró utána járt -e, csak te nem idézted, vagy ő is csak hallott róla valakitől, aki esetleg túlzott.
Előzmény: ninive_8 (54)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 60
A bal oldalt látható Vágó István politikusi pályára készül és indul az EP választáson az SZDSZ színeiben. Blikk Rulez. A zsidók élnek és virulnak.
Előzmény: Fine Tune (59)
Fine Tune Creative Commons License 2008.11.08 0 0 59
50 évig nem lesz SZDSZ a parlamentben.
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 57

az ne zavarjon, hogy most max. 75e forint körül lehet az álláskersési támogatás...

és akinek jól fizető bejelentett állása volt/van, annak van bankszámlája is ahová lehet utalni...

nagyon félreérted a helyzetet... és szándékosan...

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 56
Én rengeteget kerestem havonta (több százezret), de felmondtak és nincs kedvem többet dolgozni multinál, mert rájöttem minden időmet elvette az a munka. Élni akarok és inkább kivárok egy jóval kevesebbet fizető, de sokkal nyugisabb álláshoz. Mindig azon vettem észre magam, hogy az egyetlen örömöt a havi megtakarított pénzem elköltése jelentette. Drága ruhák, kaják. Se barátnő, se barátok. Ebből elég volt már akkor is és megváltásnak érzem, hogy a multi az utcára tett. Van akit érdekel a sok pénz, engem nem még ha hülyének néznek akkor sem.
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.08 0 0 55
Többször írtam már hogy aki irígyli, próbálja ki. Mondjon fel legyen munkanélküli, addig is a helyén valaki más juthat melóhoz. Minden állásra tucatnyian várnak.
Lehet hogy aki korábban jól fizetett volt annak ennyi az álláskereő támogatása.
Vagy többek járandóságát vette föl.
Előzmény: ninive_8 (52)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 54

hm...

idéztem egy cikkből? baj?

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 53
Ennyi segély egy emberre nincs. Csak csináld a fesztivált!
Előzmény: ninive_8 (52)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 52

a lényeget ismét kerülöd és ismét személyeskedéssel...

ma egy nagyigmándi cég elküldött 800 embert... őket nagyon sajnálom

mennyit kereshettek?

és mennyit lehet segéllyel?

http://www.zoom.hu/cikk.php?cikk=30902

"Tegnap délelőtt egy hencidai férfi tett bejelentés, hogy a posta előtt bántalmazták és elvették tőle a postán kézhez kapott százezer forintját....

....A bejelentőtől a kölcsöntartozás megadását követelték, majd erőszakkal a sértett zsebéből kivették az előzőleg a postahivatalban felvett segélyét."

100e forint segély...

a versenyszéfra nettó átlagkeresete!!!!!!!!

szerintem nincs miről tovább vitázni...

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.06 0 0 51
Hogy 1 könnyű és kényelmes, jól fizető munkához való viszony mindenkinek más, mint a 12 órai trógeroláshoz.
Beleszületik valaki 1 kényelmes helyzetbe, jó génekkel, és azt hiszi amit elért az csak az ő érdeme, a másik aki szerencsétlen családba születik, és hátránnyal indul azt lehet gúnyolni.

De azt hiszem a topik nem egészen erről akart szólni.
Előzmény: ninive_8 (50)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.06 0 0 50

amit leírtál, annak mi köze is van egyes társadalmi réteg  munkához való viszonyához?

én tényeket írok...tudom azokkal nehéz vitatkozni.........

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.05 0 0 49
A helyzet világos: az agresszivek, rámenősek, okosak, gazdagok, stb alakítanak 1 helyzetet és alkalmazkodjanak hozzá a kevésbé agresszívek, szerények, buták, és szegények stb.
Mert annyira okosak nincsenek, hogy a szerencsétlenebbeknek is kedvező helyzetet legyenek képesek létrehozni. Ehelyett örökké cikizik , gúnyolják őket, és persze ezt profin teszik, netán még élvezik is.

Jön még kutyára dér! MIndenki kerülhet a szerencsétlenebb oldalra.
Előzmény: ninive_8 (48)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 48

1. fehérvári multik, nem minimálbéren vették fel az embereket. plusz az alapbérhez jöttek a műszakpótlékok, ilyen-olyan pótlékok, túlórák...

2. ha egy multi lemegy falura, az ilyenek odamennének dolgozni? szerintem akkor sem...

3. sok multi megoldja maga a dolgozók utaztatását...

4. ha ezek most már akarnának sem tudnának dolgozni, mert leépítések vannak szinte mindenhol...

5. az új munkanélküliekkel maximálisan szolidáris vagyok, akik elvesztették a munkájukat és jelen helyzetben nem találnak újat. őket támogatni kell

6. a cikkben szereplőkhöz hasonlók szvsz továbbra is élősködők és nem járna nekik sem, max heti 2 kiló krumpli...

Előzmény: Törölt nick (45)
IDKFA Creative Commons License 2008.11.05 0 0 47
Ha azonos bérrel dolgozna csökkentett  munkaidőben akkor azt béremelésnek hívnák.
Előzmény: telefani (46)
telefani Creative Commons License 2008.11.05 0 0 46
Úgy látom nem nagyon vannak a lassulásnak pozitívumai...

És a több szabadidő? Ha a kényszerű bérbefagyasztás munkaidő csökkenéssel járna?
A mostani dolgozó 6 órás lenne 2 évig változatlan bérrel, és mellé alkalmaznának egy 2 órás kisegítőt, aki a segélyt, szoc támot dolgozná le.
Persze praktikusan, 3 hete az egyik, 1 hete a másik, mert különben a megnyert idő elveszne a munkába járással.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.04 0 0 45
Ha kérdezek valamit az nem hinném, hogy bármiféle szájbarágás lenne.
Miért csak minimálbért ajánlanak? Miért ragaszkodnak a munkahely teremtők a városokhoz? Miért nincs munkahely falun?
A vállalkozók állandóan felhánytorgatják hogy mennyit von el tőlük az állam, és nem veszik figyelembe, hogy ezért mennyi mindent várnak és kapnak.
Pl a melósok utaztatását, vagy a városok és falvak működtetését.
Ha olyan nagyon önállóak lennének akkor nem várnák el hogy a helyükbe (a kiépített városba ) jöjjön a melós is meg a fogyasztó is.

Előzmény: ninive_8 (44)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 44

1, mondtam én, hogy rossz dolog a meló?

2. mondtam én, hogy nyűg volt a suli, a tanulás?

ne írjál le olyat,és úgy, mintha én az mondtam volna...

http://nol.hu/archivum/archiv-484257

a kedven cikkem ezen témában...

- A sárkeresztúri roma gyerekeknek 5-10 százaléka szerez szakmát, ők a tehetősebb családokból kerülnek ki - mondja Virág Miklós. - A többire is igyekszem hatni, arra biztatom a roma szülőket, hogy próbáljanak munkát keresni, de gyakran azt a választ kapom, hogy nem fognak bejárni 25 kilométerre Székesfehérvárra, minimálbérért dolgozni. Maradnak a különböző segélyek. Kifizetéskor 350 ember áll sorba a polgármesteri hivatal előtt.

no comment...

Előzmény: Törölt nick (41)
zabfaló Creative Commons License 2008.11.04 0 0 43
Naná. Boldogok a szegények, mert övék a mennyek országa...:)
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 42
Szted van olyan aki erkölcsösen gazdagodott meg? Vagy ezután csak szegényet választunk a Házba?
Előzmény: Darwin (40)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 41
Nem könnyű eldönteni, hogy ki a naplopó és ingyenélő.
Olykor aki sokat tesz a több kárt okoz, mint a naplopó. És többe is kerül.
Mi az amit annyira sajnáltok a létminimum alatt tengődőktől, akik ezer olyan dolgot ami nektek természetes soha nem láthatnak, nem élvezhetnek?
A nem dolgozás szabadságát? Annyira rossz dolog a meló?
A tanulás lehetőségét, az eszességet, az alkalmat hogy tudást birtokoljatok rettenetes nyűgként éltétek meg?
Nincs olyan a pénzen kívül ami elégedetté, netán boldoggá tenne annyira, hogy ne irígykedj 1 nyomorgó alkeszra?
Előzmény: ninive_8 (39)
Darwin Creative Commons License 2008.11.03 0 0 40
Na igen, legfőbb érték az ember, mondja majd a vállalkozásait az államtól lenyúló milliárdos kormányfő, aki az öregecsekdő feleségek fiatalabbra cserélését ajánlja. Dumából jeles, cselekvésből elégtelen.
Előzmény: Törölt nick (35)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 39

szerintem először mindenki próbálja meg tisztességesen eltartani a családját(gyerekek, idősek)

és ha ez önerőből nem megy, segítünk...

de a naplopókból, élősködökből nem kérek...

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 38
Te nem akarsz JÓ lenni?
Előzmény: ninive_8 (37)
ninive_8 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 37
pls ne az én adómból...
zabfaló Creative Commons License 2008.11.03 0 0 36
Ühüm.Ahogy a diló Ferkó előadja az ő mentálisan lassú híveinek.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 35
Mi leszünk az éllovasok, akik megmutatják a világnak, hogy mit lehet kihozni 1 negatívnak tartott dologból.
Kádár is képes volt a legvidámabb barakkot csinálni, és lehet, hogy ettől lesz nálunk élhetőbb az élet, ha nem az anyagiakra, hanem a szolidaritásra, a szegények segítésére összpontosítunk.
Mindig negatívan emelik ki hogy nálunk a legnagyobb a szociális háló, a leellátottabbak az idősek, ahelyett, hogy ezekre büszkék lennénk.
Mint a legkisebb fiú, aki az ucsó pogácsáját is megosztja a szegénnyel, és elnyeri jutalmát.
Az ország is kicsi, elég szegény de gondoskodó. Legfőbb érték az ember.
Előzmény: zabfaló (34)
zabfaló Creative Commons License 2008.11.03 0 0 34
Minket más nem fog elérni 10-15 esztendeig úgysem, csak a lassulás. Főleg, ha marad ez a fosztogató banda kormányon.
Előzmény: neménvagyok (33)
neménvagyok Creative Commons License 2008.11.02 0 0 33
az egyéni sorsok rosszabra fordulásán túl mentálhigiénés szempontból sokkal jobb lenne, ha némileg belassulna a világ

ez az ezoterikus túlfogyasztásra kattant idióta gazdasági lufi maximum a pszichiátereknek kedvez

de szerintem nem lesz itt nagy lassulás, csuklik egyet majd továbbmegy
Előzmény: telefani (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.02 0 0 32
Engem sem zavar (egyelőre), de talán hallottál róla, az egész világon kisebb károsanyagkibocsájtású kocsikat szorgalmaznak, az EU-ban rövid határidős követelmények is vannak.
Előzmény: Törölt nick (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!