Ajándékba kaptad, vagy most nem tudsz utazni? Hátha másnak jól jön...
Figyelem!Az üdülési csekk felhasználására kizárólag a Felhasználó jogosult, más személyre át nem ruházható.
http://www.udulesicsekk.hu/pdf/felhasznalas_feltetelei.pdf
Az MNÜA kapta meg a SZOT üdülővagyont. Sok százmilliárd forint értékben. Vicces azt mondani, hogy nem kapott állami támogatást. Mellesleg nem csak ezt kapta, hanem rendszeresen kapott szociális üdültetésre fordított állami támogatást is. Ezt egészítik ki a NÜSZ jutalékaiból. Mármint ami nem megy el a Hattyúházi vízfej üzemeltetésére.
Hidd el, nincs állami támogatás. Az üdülési szolgálat ugyanúgy befizeti a pénzeklet az államnak, ahogy bármelyik más kft.
Az alapítvány a saját vagyonából gazdálkodik, ami a szolgálat által befolyt vagyon. Azaz amit a szolgálat "termel" az kerül át az alapítványhoz és abból tud ő pályázatot kiírni. NINCS állami támogatása a cégnek!
Igen, köszönöm, jobban átolvasva tényleg a munkáltatónak kerül pénzébe. Most már csak az a kérdés, ha a dolgozó nem pluszpénzként kapja, hanem annyival kevesebb fizetést kap, mint amennyibe kerül a munkáltatónak (akkor az is pénzénél van) és az adókedvezmények miatt a dolgozó csak több pénzért nyaralhat, mintha a munkáltató széttárja a karját, hogy nincs miből támogatni.
Azzal nem értek egyet, hogy nincs állami támogatás. Mi az, ha nem támogatás, ha az állam adóbevételről lemond?
A másik eset az alapítvány, aki támogathatja a rászorultakat. Az ő vagyona, amiből támogatja is állami pénz, a volt szakszervezeti üdülők ára, tehát ha valakit az támogat, az is állami pénz, nem?
Félreértések vannak itt.. a munkáltató adhat, ő nem kap semmilyen állami támogatást. Neki azért éri meg, mert adóból levonható, jóváírható, stb.. de neki a teljes összeget ki kell fizetnie plusz a költségeket is.
Állami támogatás egyáltalán nincs, az emberek ezt nagyon rosszul értelmezik. Van az üdülési alapítvány, és ő a saját vagyonából a szociálisan rászorultakat támogatja, pályázat formájában. Minden évben kiírja a pályázatot általában kisnyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek és családosoknak. A feltételek mindig változnak. Na, ott van önrész és így az alapítvány támogatja a rászorulókat!!! NEM az állam!!!!!
A pályázatok viszont mindig év elején vannak, idén febr.1-től április 15-ig tartott.
> A munkáltatónak nem kötelezettsége adni, csak adhat!!!!
Igen, én is úgy olvastam, hogy tételesen fel van sorolva ki adhat. Kérdés az, hogy ha a munáltató nem akar adni, akkor valamilyen szövetkezet, vagy alapítvány miért adna, főleg, ha valaki ott nem munkavállaló.
Ha viszont az arra jogosultak nem akarnak adni, akkor ami jár az üdülési csekkekre eső támogatás hogyan kapható meg?
> Neki nem önrészt kell fizetnie, hanem a csekkek teljes összegét plusz ...
Igen? Én úgy olvastam ki, hogy valamennyi, kb 25eFt/fő-be kerül kb 80 eFt értékű üdülési csekk (+ gyerekeknek valamennyi). Ezt a bekerülési összeget neveztem én önrésznek. Ha mind a 80 ezret kell fizetnie, akkor mondhatná, hogy nincs neki, de akkor hol lenne az állami támogatás?
Állítólag tényleg azt próbálják sugalmazni a jogalkotók, hogy valemennyi támogatásért a munkáltató IS járuljon hozzá az üdülési csekkhez, de abban az esetben, amikor a munkáltatónak annyi pénze sincs, a nevelő szándékú sugalmazás oda vezet, hogy annak elmaradása esetén az egész ügylet meghiúsul, a gyerekeim meg ezért nem tudnak elmenni nyaralni.
Ha már a jogalkotóknak nem sikerült alanyi jogon elérhetővé tenni a támogatást, akkor valahogy kötelezni kellene a nevesített potenciális adókat, hogy fusson át rajtuk az ügylet, amibe nekik kerül azt fizesse be a munkáltató, mint önrészt, "oszt jónapot".
Szia! A munkáltatónak nem kötelezettsége adni, csak adhat!!!! Neki nem önrészt kell fizetnie, hanem a csekkek teljes összegét plusz még egy x százalék kezelési költséget!
Sziasztok, Üdülési csekket mi van, ha a munkáltató nem akarja adni, mert azt mondja nincs rá pénze. Hiába mondom, hogy kifizetném az önrészt, neki nem kerülne pénzébe.
Hogy lehet jogilag rábeszélni? Vagy milyen más módja van a megkapásának, az ingyen kéregetésen kívül az alapítványnál. Pl a lehetséges adományozó egy alapítvány csak a saját alkalmazottanak adhat? És egyéni vállalkozó?
Nem tudjátok véletlenül, vasúti pénztárakban mi a gyakorlat? Nagyon csúnyán néznek ha aláírt csekkel, kedvezményezett nélkül megyek? Esetleg nem dolgozik valaki a győri pénztárban...?
Bocsi, nem állt szándékomban kioktatni. Olyan sok rossz példát láttam már magam körül, hogy fel se tételeztem a jót. Azt fenntartom, hogy én nem intézném el helyette.:) Tanuljon belőle. A véleményem elmondanám. Szép estét. Okusaba
Szerinted nem beszéltem meg vele? Tudja, hogy fórumozok, az ő ötlete volt, hogy hátha kapok valami jó ötletet a beváltásához, vagy érdekel valakit. Végül is Vele szúrt ki az apukája, ezzel a Mátyáskirálybeli húzással. Adtam is meg nem is. De ezen már nem lepődünk meg. Igazából nem nevelési kioktatást vártam volna :( Csak megjegyzem : addig míg nem ad rá okot, hogy ne tekintsem "nagykorúnak" nem is teszem, és nagyon jó a kapcsolatunk mellesleg. Pontosan neki szeretnék segíteni, hogy szabadon választhasson és ne legyen belekényszerítve valamibe, ami nem az ő választása. Felmerült bennem, hogy átveszem tőle, de az előzőekben már kifejtettem, hogy nem fér bele most egy darabig, fontosabb dolgok vannak előnyben.
Szia Ha jól értettem a fiad kapta az apjától és a fiad nagykorú. Talán bízd rá, hogy mihez kezd vele, mire fordítja. Neked is nagykorúnak kellene tekinteni. Lehet, hogy nem a legcélszerűbb döntést fogja hozni, de az a sajátja lesz és hosszú távon a javára válik. Hogy az apja miért ezt adta neki lényegtelen. A Te szempontodból ez úgyis talált pénz.
S milelőtt még valaki megszólna, igen nekem is 18 éves fiam van, egyedül nevelem és tartom annyira felnőttnek, hogy egy ilyen helyzetben rábízzam a döntést.
Vannak fontossági sorrendek. És sajna nem úgy tűnik, hogy jövőre jobb lesz anyagilag. Különben is a kétéjszakás utakért nem rajongok. Gondolj csak bele : 1. nap általában déltől, de van ahol 2-től lehet elfoglalni a szobát. Fél napnak lőttek. 2. nap OK, harmadnap 10 körül kell elhagyni a szobát, bár lehet menni utána kirándulni a környékre, ha kocsival utazol.
Végül is igen, de ki megy el egyedül? Ezért mondtam, hogy ugyanennyit hozzá kellene tenni. Mert olyan helyre nem megyek, ahol semmi nincs, enni, aludni itthon is tudok. Két személyre, csak olyan férne bele.
Most éppen nem tudok mellétenni még legalább ugyanannyit, ezzel meg nem sokra megyek. igazság szerint a fiam kapta drága apukájától a 18. szülinapjára, tuti, hogy ő is valakitől kapta, jól jött neki, hogy pénzt nem kellett adnia, vagy mást ami pénzbe kerül. De no comment... Halottról és exférjről jót, vagy semmit.
Úgy tudom, hogy az névre szóló, ugye? Mármint az üdülési. Én egyébként arra is gondoltam, hogy hátha van valami módszer, beváltás, csere vagy mit tudom én, itt annyian megfordulnak, talán csinált már valaki ilyet. Szerintem nagy szemétség, hogy nem lehet valahogy visszaváltani. De lehet, hogy megpróbálom amiket ajánlottál.