Keresés

Részletes keresés

dejo Creative Commons License 2008.12.08 0 0 13
Kutakodtam kicsit a SZON-on, hogy mi lett az eredmény?
Látom nem hiába szavaztam! :-{)E
Gratulálok, ügyesek vagytok! És szeretik is az enberek a Banchieri Együttest.
Előzmény: sziliria (12)
sziliria Creative Commons License 2008.12.07 0 0 12
Nem tudom, hogy a közeljövőben ez repertoár darab lesz-e, mindenesetre köszönöm az ötletet! Ja és a szavazatokat is! :)
Előzmény: dejo (11)
dejo Creative Commons License 2008.12.07 0 0 11
"Star Wars" - an a cappella tribute to John Williams
"Star Wars" a cappella tribute by Moosebutter
Ilyeneket (vagy hasonlóakat) a Banchieri is elő szokott adni nekünk a koncerteken!
:-{)E
sziliria Creative Commons License 2008.11.09 0 0 10
Nagyon köszönöm, hogy toleráltad a pofátlanságomat! A továbbiakban pedig éljen az Index-Kelet! :)
Előzmény: dejo (9)
dejo Creative Commons License 2008.11.09 0 0 9
Legyél pofátlan!
Ha valaki nem mondja magamtól nemigen írom be a böngészőbe azt az oldalt.
Most megtettem és nagy nehezen a google segítségével megtaléltam, hogy hol lehet szavazni. :-{)E
Előzmény: sziliria (8)
sziliria Creative Commons License 2008.11.09 0 0 8
Egyébként rács1-nek annyiban igaza van, hogy mostanában kizárólag a Banchieriről kevesebbet hallani és ennek bizony az az oka, amit Te is említettél. Hogy tudniillik az együttesből négyen hivatásszerűen is érintettek a Cantemus más rendezvényein. De ha kicsit pofátlan lennék, akkor megemlíteném, hogy az Index-Kelet vetélytárs lapján most is lehet szavazni a megyei príma-díjas jelöltekre, köztük a Banchierire is. :)
Előzmény: dejo (4)
sziliria Creative Commons License 2008.11.09 0 0 7
Kedves Dejo!

Először is elnézést a kicsit késői válaszért. Elég mozgalmas napjaink vannak és nem mindig fér bele a fórumozás. Hogy a kérdésedre válaszoljak, kb. ugyanolyan nehéz énekelni japán szerző művét, mint bármelyik másét. A nyelv kiejtés szempontjából ugyanis nem különösebben nehéz. Annál inkább az írás. De az meg nekünk nem igazán szükséges. Élménybeszámoló olvasható az Index-Keleten. Kicsit kiegészítve. Japánban köszönik jól vannak, nem igazán érezni a válságot a kívülállónak. Egyébként sem panaszkodósak. Mi mindig nagy örömmel megyünk oda.
Előzmény: dejo (-)
dejo Creative Commons License 2008.11.08 0 0 6
Soma most a Kölcsey TV vendége. Tehát itt vannak ők a média köztudatban!
dejo Creative Commons License 2008.10.29 0 0 5
Előzmény: dejo (4)
dejo Creative Commons License 2008.10.28 0 0 4
A "Cantemus család" részeként azért van róluk hír. Évente van több Cantemus esemény is. Bérletes koncertsorozat a Kodály Iskolában, Aztán a Buszacsában kórus találkozók, fesztiválok. A Banchieri ezeknek szinte állandó szereplője. Ezek kapcsán a két városi TV-ben láthatóak tudósítások részletek. Az Index Kelet is hírt ad a család eseményeiről, itthon és messzi fellépésekről.
Lehetne több is, de túlzásba sem kell vinni, mert megkopik a hírérték.
Előzmény: rács1 (3)
rács1 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3
Nem tudom, hogy jól látom -e a dolgot, de mintha  a helyi médiákban eléggé keveset szerepelnének. (sajnos)
dejo Creative Commons License 2008.10.27 0 0 2
Hallgass bele a műsorukba! CD-kből, koncertekből találsz itt ízelítőt. Nem fogsz csalódni.
Ha hallod őket, akkor nagyon profik, pedig nem mindegyikük él főállásban a zenéből. Komolyak is és humoruk is van. Egy koncerten gyakran az áhítattól a "kacagástól a székről lefordulásig" az érzelmek teljes skáláját megkapod.
Előzmény: aTavasz (1)
aTavasz Creative Commons License 2008.10.26 0 0 1
Nagyon szeretem az énekegyütteseket, bizonyosan a Banchierit is. (Szerettem a madrigáljait:)
dejo Creative Commons License 2008.10.26 0 0 0
Remélem ezt jogosan írtam többes számban.
Lemaradt az "m".
Előzmény: dejo (-)
dejo Creative Commons License 2008.10.26 0 0 topiknyitó
Nyíregyháza egyik büszkesége a Banchieri Együttes: http://www.banchieri.hu/
Az Indek Keleten most megjelent cikk adta az ötletet, hogy itt is beszélgessünk róluk.
Mint a cikkből kiderül, a napokban érkeztek haza Japánból. Nekem azon akadt meg a szemem, hogy japán szerzőknek a Bancieri számára írt dalai is szerepelnek a repertoárban.
Mivel itt az Index Kelet Fórumon is jelen van egy Banchieri tag énekes, ezért mindenek előtt gratulálok nekik a 20 éves születésnaphoz és szeretném tőle megkérdezni, hogy mennyire nehéz egy japán szerző japán nyelvű művét jól megtanulni és előadni?
És ha egy pár mondatos élménybeszámoló is belefér azért külön hálásak lennénk! Remélem ezt jogosan írta többes számban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!