Már megint ez az összeesküvés elmélet. Beszervezve, vádalkú miegymás. Az igazság az, hogy ezekre az emberekre már kiépült a megfigyelési hálózat. Mindent tudnak róluk. Ha őket lekapcsolnák, akkor keresne más hülyét a csőcselék, oda újból be kéne épülni. Pénz, idő, energia. Igy viszont teljes kontroll alatt vannak, és mint látható volt, működik a dolog.
Egy olyasfajta vízáradat, ami a lent lévők koponyáját is betörheti, a papírokat is elsodorhatja nem?
Én abban egyetértek, hogy Budaházi szvsz. immár (!!!) beépített ember lehet, csakúgy mint pl Tomcat és mások, de amiatt, mert vádalkut köthettek vele. A fennálló törvények értelmében eddig már többször konkrétan leültethették volna, mégsem tették, sértetlenül és büntetlenül kiengedték.
Egyébként nekem mindegy, én hálás vagyok, hogy azok a bombák nem robbantak fel.
Örülök neki hogy belátod. Megvallom, nekem nem volt kedvem turkálni a saját hsz-eim közt, meg bizonygatni, hogy így meg úgy rühellem a baromkodást. A közvagyon rongálására meg különösen érzékeny vagyok. Az én adómból is megy, sajna.
Nem a fenét nem. Szekrényekben, zsebekben, bárhol. Éppen úgy fizettek, mint a piacon. Ide egy köteg nyomtatott részvényt, én meg adom érte a bankókat. Persze, miután kikiáltották, hogy kinek mi van eladó.
Senki sem kötött szerződést olyan értékpapírra, ami nem volt ott, helyben, átvehetően és készen arra, hogy az eredetiségét ellenőrizzék. Aki meg el akart adni, annak vagy ott volt a pénz/részvény a zsebében, vagy valami letéteményesnél, a közelben. Akár valamelyik közeli bankban is lehetett. Megállapodott valakivel a részvényes, aztán elhozta a letéteményestől az értékpapírokat, és átadta a magbeszélt árért a vevőnek. A letéteményes lehetett akár a ház valamelyik irodájában is.
Az ügyletekről papír alapon készült szerződés és feljegyzés. Papíron volt nyilvántartva, melyik társaságban kinek mennyi részvénye van. Részvénykönyvek, feljegyzések, szerződések, mind papíralapon. Okuk volt tűz ellen minden módon bebiztosítani azt a házat.
És ebből a szempontból lényegtelen, hogy most mivel van teletömve. Mert azt a tüzivíz rendszert azóta is szépen karban lehet tartani. És karban is tartják szerintem.
Más volt az a világ. Nem jobb, de más. És tudtak építeni.
Vagyis minden, de minden értékpapír - papíralapú volt. Mi a legveszélyesebb egy olyan házban, ahol akár a fél ország vagyona hever értékpapírokban? ...
Kedves borzimorzi. A tőzsdén, amikor még papíralapú volt, a részvények akkor sem voltak ott.
Gyerekek, a TV székháza eredetileg Tőzsdepalotának épült. Még jóval az immaterializált értékpapírok kora előtt. Vagyis minden, de minden értékpapír - papíralapú volt. Mi a legveszélyesebb egy olyan házban, ahol akár a fél ország vagyona hever értékpapírokban? ... ... ...
Csak tán nem a tűz?
Kiskutya legyek a következő életemben, ha abban a házban nincs egy legalább olyan jó tüzivíz rendszer, mint bármelyik hőerőműben.
Mármost, ha azt a magas nyomású vizecskét, teszem azt, az ötödkről lezúdították volna a randalírozókra, akkor nemcsak, hogy úgy csúszkáltrak volna butaháziék, mint malac a jégen, de effektíve, akit az a vízsugár ér, annak betörik a feje. Vagy leszakad.
Az a ház védhető. Legalábbis, ha a támadóknak komolyabb lőfegyverei nincsenek.
Ott a provokátor is,meg a rendőröket visszatartó szilváskomisszár is pontosan tudta, hogy miről van szó. Propagandafogásról. Hogy legyen mivel riogatni a maszop nyugdíjastáborát.
A ma esti hiradók alapján olyan benyomás alakult ki bennem, hogy ha a rendőrségtől kapta volna házi feladatként, hogy gyűjtse össze a randalírozni akarókat és vezesse őket egy előre megbeszélt helyre, ahol biztonságosan leszerelhetők, akkor se csinálhatta volna másképp vagy jobban. Tehát én inkább egy tehetséges szervezőnek gondolnám.