Igazad van, tegnap a TV-ben a Demján megjegyezte, hogy nálunk a minisztériumi középvezetőknek 2-3 segítője, asszisztense, titkárnője van, míg Amerikában a legnagyobb biztosító elnökének - aki 80000 embernek parancsol -, lámpa van az ajtaján. Ami vagy piros, vagy zöld. Ha zöld, be lehet menni hozzá.....
Orbán nem tud lépni, talán nem is akar. mert, ha nagyot buknak Lopcsányék, nagyot bukhatnak ők is. Ezért van megkötve a keze. Itt csak egy széles kőrben elismert nemzeti kormánynak van jövője. ha ezt felismerjük, akkor lesz jövőnk. Különben egy helyben fogunk topogni, még évekig.
De hibás ő is, mert ha nem kavarna a világ előtt és azt mutatná, hogy képes kompromisszumra a kormánnyal az ország érdekében akkor a befektetők bizalma is nőne. Orbán sohasem értett igazán a pénzügyekhez és inkább fogadok most Lopcsányra, neki legalább van valami a bankszámláján és tudja mit hova kell pakolni. A bizalmi válság jobban elharapózik, ha semmi sem változik és ebben az ellenzéknek hatalmas felelőssége kell legyen.
Ha eddig az Orbán-éra lett volna biztosan máshol tartanánk. Nem lehet tudni, hogy hol, DE EZ MOST NEM AZ AZ IDŐ. Nem ez történt. Az a 4 év kormányzás bebizonyította, hogy jól csinálták, de azok a módszerek most nem válnának be. Az ellenzék fő feladata, hogy javaslatokat tegyen és kordában tartsa a kormányt nem a lebénítás. Gyurcsány bebizonyította, hogy agilis és kitartó, amellett, hogy egy hazug állat is. Tény. De ha most mindenki az igazságot szajkózná akkor a kisemberek bepánikolnának és rohannának a bankba a pénzükért. Orbán is elhallgatja az igazság minden részletét, de mondom a legrosszabb, hogy tehetetlen jelenleg. És ha ezen nem változtat elhullik. Próbálja megoldani a bizalmi válságot pénz nélkül, ha ez sikerül az emberek hinni fognak neki és felfigyelnek rá. Enélkül minden józan ember aki nem érdekelt a politikában elfordul tőle, mert nincs kedve már hallgatni a Lopcsány takarodj szöveget, mert nem lett pozitív eredménye. Lejárt lemez. Ha 2009-ben is ezt szajkózza, el fogja veszíteni a választást.
1996. március 28-án tárgyalta A Fővárosi Közgyűlés az új metróvonal döntés-előkészítéséről szóló tájékoztatót, és 502-504/1996. (III. 28.) Főv. Kgy. sz. határozataiban - többek között - felhatalmazást adott a főpolgármester számára a kormányzati szervekkel a tehermegosztásról folytatandó tárgyalásokra, a napirenden lévő kormány-előterjesztés kidolgozásában, ezen belül a közreműködésre az orosz államadósság terhére történő megvalósítás kérdéseinek tisztázásában.
1996. májusában a Kormány 2126/1996. (V. 29.) sz. határozatában úgy döntött, hogy további tárgyalásokra van szükség az orosz ajánlattevővel és kormányzati szervekkel az ajánlat befogadhatósági feltételeinek tisztázására. Ugyanezen határozat 4. pontjában rögzítette a Kormány, hogy 1996. decemberében a metróberuházásról az addigra elkészülő megvalósíthatósági tanulmány eredményeinek figyelembevételével döntési javaslatot kell előterjeszteni.
1996 nyarán került sor az orosz féllel a tárgyalásokra, amelyek nyomán a Kormány
1996. szeptemberében 1098/1996. (IX. 17.) Korm. sz. határozatában úgy döntött, hogy előnyben kell részesíteni a rövidebb megtérülésű projekteket az orosz államadósság lebontásánál, tehát a metróépítés céljaira tett ajánlatot nem fogadja el.
Nem igazán értem a "hehe" féle megoldásaidat, engem baromira nem érdekel, hogy mit csinálnak az általad említett területekkel, ha azt összhangban teszik a gazdaság egyéb szegmenseivel.
Az utolsó bekezdéssel még egyet is érthetnék, ha 6 évvel az eltávolításuk után most valóban szárnyalnánk. Tulajdonképp pont ezek a félelmeim, de sajnos jelenleg nincs jobb náluk, bármennyire is fényezitek a böszmét.
Azért, ezt részletezhetnéd, mert sokan komolyan veszik, esetleg hivatkoznak, mint internetes forrást!
(mert én tudom, hogy '95 környékén leszavazták az államadósságból épülő metrót -Szdsz-Mszp, Demszky vastagon benne volt mint képviselő!-, azt a pénzt jól lenyúlták (pl. megfigyelő rendszer, melyet használtak is, erről az interneten kevés található, mert akkor még nem volt olyan elterjedt -az internet-), aztán a metró amely vagy a háromszorosa áron sem készült el, de egy új versenyzőnek minden adat új. meg az új autópályák. Lásd: "Lop Stop", vö. az "Szdsz teli van korrupciós ügyekkel" Strabag. Európában példátlan árakon. Vagy Siemens korrupció, de erről már vannak internetes források.)
"Azt például, hogy ő is ott ül a parlamentben és igazából semmit nem csinál.
Egy parlamenti demokráciában nagyjából ez is az ellenzék dolga."
na ne vicceljünk már. ez már tényleg az a színvonal, hogy nyakig a szarban ülünk és az ellenzék mérnem vállal felelősséget. mintha bárki vállalna. a kormánydöntésekért pedig akkor sem az ellenzék a felelős, ha aljas rohadék vagy ha angyalok kara.
Meg ugye emlékszünk a 90-es évek elejére, amikor Orbán, mint budapesti főpolgármester személyesen intett be az oroszoknak, akik megépítették volna az államadósság fejében. :-)))
Szegény Demszky meg hiába kampányolt az oroszok által építendő metró mellett...
Azt például, hogy ő is ott ül a parlamentben és igazából semmit nem csinál.
Egy parlamenti demokráciában nagyjából ez is az ellenzék dolga.
Kár érte. Orbán csak röhög, mikor egy kormánytagot egy újabb hibán fogja ahelyett, hogy kijavítaná.
Az ellenzék milyen módon tudja 'kijavítani' a kormányt?
Ez a válság egyértelműen a kormány malmára fog játszani, ha Orbán nem változtat. Márpedig ha nem változtat, akkor mindannyian isszuk a levét. (ja és persze azt is majd Lopcsányra keni)
Tehát válság van, a kormány hibázik, és ezt Orbán még rájuk is keni. Micsoda egy patás-szarvas alcsúti cigány, mi?
Pontosan, de nincs meg a támogatottságuk és nem is lesz, míg az ellenzék nyavíkol a semmiről.. Egyvalamit soha nem tett meg az ellenzéki párt. Hogy, vállalta volna a felelősséget bármiért is. Azt például, hogy ő is ott ül a parlamentben és igazából semmit nem csinál... A jó emberek az ördögöt is megpróbálják jó útra téríteni, különben az csak csapkod a farkával, ha ez nem megy más módszert próbálnak. Úgy érzem a Fidesz képtelen a változásra és ez lesz a veszte. Kár érte. Orbán csak röhög, mikor egy kormánytagot egy újabb hibán fogja ahelyett, hogy kijavítaná. Most őszintén. Egy ilyen pártra mi a fenének szavazzak? Ez a válság egyértelműen a kormány malmára fog játszani, ha Orbán nem változtat. Márpedig ha nem változtat, akkor mindannyian isszuk a levét. (ja és persze azt is majd Lopcsányra keni) Gondolkozz már!
"Én alig várom, hogy végre valakinek legyen elég vér a pucájában és lépje meg azt a kurva adócsökkentést amit a tökömtudja mióta ígérgetnek. Én pedig attól félek, hogy hiába szajkózzák ezek a fityiszesek ezt a szlogent, ha odakerülnek rögtön befosnak és marad minden ahogy van."
pedig másra ne nagyon számíts. egészségügy? hehe. rokkantnyugdíjakhoz nyúlás? hehe. csp, segélyek, állami kiadások drasztikus lefaragása? hehe. adó és járulékrendszer kidobása, hatékony bevezetése (emellett szigorú ellenőrzés)? hehe közalkalmazottak erős szűrése, selejt kibaszása? boldog-boldogtalan felsőfokú képzésének támogatásának megszüntetése? hehe...
de még, ha fentieket mind meg is lépnék, akkor sem hiszem, hogy valamirevaló adócsökkentést bevezetnének. voltak már kormányon és akkor se csinálták, pedig a jobber bagázs szerint akkor szárnyaltunk, még a fing is rózsaillatú volt...
Semmi mást nem tudok nézni itt a háttérben csak a HírTV-t (már 2 éve), de most nagyon belefáradtam, mert mindig ugyanaz a téma, ki mit csinált és hogyan. Mintha az egész a megbélyegzésről szólna és a botránykeltésről. Ide tettek kellenek és nem szapulás meg depressziókampány. Arról nem is beszélve, hogy alig van elemzésük a hitelválságról. Ez volt a fordulópontom. Így ma átkapcsoltam az ATV-re és megláttam Kósát meg a Kálmán Olgát. Az volt az érzésem, hogy Kósa egyszerűen egy senki. Lehet sokan állnak mellette, sok haverja van debiben, jó családba született, bírják a csajok, de önmagában egy 0 figura. Még beszélni sem tud folyékonyan magyarul, ráadásul a vízgerebélyzés érve egyszerűen a semmiről tett tanubizonyságot a némber előtt. Mit akarnak ezek? Ha olyan nagy a szájuk és nem az adófizetők pénzére hajtanak, akkor tegyenek valamit az emberekért azokkal az eszközökkel amiket birtokolnak. Xarják már le a kormányt, ha tehetetlenek vele szemben!
De most úgy érzem Gyurcsányék sokkal jobban értenek a pénzügyekhez.
Elég lett volna ennyit írnod :)) Nyilván minden makroadat ezt támasztja alá :DD
Ez még a végén elszórná a szegényeknek amit összekuporgattam, a Gyurcsány éra individualista embereket nevel, ez jobban tetszik mert mindenki dolgozzon meg a pénzéért és ne várjon a sültgalamra.
Ja ez egy ilyen elszórós. Kiáll a parlament ablakába, mint a Horváth Balázs tornázni anno, oszt hinti a lét :DDD
Hát nem, ott is mindenki a saját várait építgeti.
Mindenhol ezek a randa önző emberek ... PFUJ! MEGALOL!
Mit akar ez a Kósa, meg az Orbán? Felmerült ez a kérdés és rájöttem, hogy semmi mást csak másként csinálni a kormányzást, azt amiben alig van tapasztalatuk.
Még szerencse, hogy a böszme és a szilvya kormányrúddal jött ki a mamából ... :PP
Fogadják el, hogy most nincsenek kormányon és alkalmazkodjanak a helyzethez, nem a Lopcsány, hanem az ország érdekében!
Háppersze :))
Ha ezt az adócsökkentési baromságot skandálják, akkor az értelmes emberek is elfordulnak tőlük és elvesztik a választást.
Olyanok, mint te? :DDD Nem kár értük ... mehetsz te is maszopos bölcsnek :DDD Én alig várom, hogy végre valakinek legyen elég vér a pucájában és lépje meg azt a kurva adócsökkentést amit a tökömtudja mióta ígérgetnek. Én pedig attól félek, hogy hiába szajkózzák ezek a fityiszesek ezt a szlogent, ha odakerülnek rögtön befosnak és marad minden ahogy van.
"...Gyurcsányék sokkal jobban értenek a pénzügyekhez." való igaz, nem véletlenül tántorog az ország a szakadék szélén :-)) Bár a kormányzáshoz értenének annyira, mint a saját pénzügyeikhez...
(Úgy látom, a 'malaclopók' a fórumon osztódással szaporodnak :-)
Nem azt mondtam, hogy senki nem megy ki, hanem azért egyelőre még nem ez a fő oka az orvoshiánynak, hanem hogy nem jelentkeznek elegen ezekre a szakokra. De tény, kábé 3000 orvos és szakápoló dolgozik külföldön ilyen-olyan formában. Mindenesetre ez nem vészes szám akkor amikor van itthon kb 33 ezer aktív és 10 ezer inaktív orvos. Ennyit a rendszernek még el kéne tudnia viselnie.