a bojkottnak inkább demonstratív célja volna, pl. mint amikor 2003-ban, amikor usa megtámadta irakot és a németek/franciák ellenezték. híradókban adták, hogy a new yorki éttermek nem szolgálnak fel francia borokat, usa lakosok nem vesznek német autókat, stb. ez a német gazdaságot persze nem érintette, de az üzenete félreérthetetlen volt. ilyesmit tudnék elképzelni slotáéktól.
"bízom benne, de nem vagyok biztos afelől, h a csallóköziek többsége valóban Mo-hoz akarna csatlakozni"
Sajnos én sem lennék biztos benne. Az anyaország oly hosszú ideig nem kért belőlük, hogy sokan már nem tudják valódi hazájuknak tekinteni. Jellemző, hogy felvidéki ismerőseim többsége Prágába ment egyetemre, Budapestet számításba se nagyon vették.
"Ismerve a magyar és a szlovák gazdasági helyzetet, lehet, hogy a csallóköziek nem is igazán örülnének a Gyurcsány-kormány fennhatóságának."
A csallóközi magyarok nem olyan ostobák, hogy azt hiszik, hogy Magyarországon örökké Gyurcsány-rendszer lesz. A terület hovatartozása az nem egy parlamenti ciklusra szól, hanem hosszú távra.
Hát igen. Ezért is nyitottam a topikot. Antall legalább valamit megpróbált. Nem tudjuk mi a teljes igazság (merthát Meciar után beszélünk...), egyáltalán miről volt szó, de szél fuvatlan nem indul... Szerintem az a minimum ha legalább beszélünk róla.
lehet, h nem történne, de ebből az idióta slotából már bármit kinézek. egy biztos, nem adnák be könnyen a derekukat, hiszen a népszavazás eredménye nagyjából megjósolható lenne. habár ki tudja...
A nagyhatalmakkal meg lehet beszélni, velük együtt rá lehet venni a szlovákokat, katonai erő bevetése nem szükséges hozzá. Csak ahhoz nemzeti kormány kell itthon és a külügynek végre dolgoznia kell.
Ezek a népszavazási ötletek egyszerűen azon buknának el, hogy semmivel sem tudnánk rávenni a szlovák kormányt, hogy népszavazást tartson a saját országa feldarabolásáról. Ehhez előbb katonai erővel meg kellene szállni az adott területet. A népszavazások mindig az utólagos szentesítésről szólnak.
A népszavazás nem a nemzetközi szerződésről szól, hanem az adott települések hovatartozásáról. Az Alkotmányt pedig az Országgyűlés 258 képviselője meg tudja változtatni, ha szükséges.
A fenét. Atavisztikus az lenne, ha magát a területet követelnénk. Az atavisztikus. Népszavazást követelni az nem atavisztikus, hanem fejlett demokratikus, a népszavazás a demokrácia fontos, korszerű intézménye.
Gondolom az USA légiereje által végrehajtott szőnyegbombázások is teljesen mellékesek számodra. Még ma is hetente ásnak elő egy-egy akkor ledobott bombát.