Keresés

Részletes keresés

orpheline Creative Commons License 2009.05.23 0 0 53

Tegnap láttam a tv-ben ( lehet, hogy ismétlés volt...) Szanyit - Fónaggyal, a rettegett csatornán.......

Egészen emberinek tűnt.... és milyen "szípen" beszélt.......

Nem akarják privatizálni a vízműveket..... de olyan ( több száz/ ezer...) árokásón múlik ez a dolog, hogy már szinte megsajnáltam...... kíváncsi leszek az együttműködésre ebben a konkrét témában Fónagyékkal.....mert mint mondotta, a vízkérdés sokkal nagyobb biznisz lesz, mint az olaj valaha is volt......

ex_lx Creative Commons License 2009.01.13 0 0 52
A háztáji leépítésének és a mezőgazdaság nagyüzemesítésének szónoka szót emel a környezettudatosság mellett.
Miért éppen egy ilyen fordulat ne következne be, ha ilyen gyorsan jön a fal?
Előzmény: WYW (50)
ex_lx Creative Commons License 2009.01.13 0 0 51
Bátor ember. MSZP prominenseként dolgozatban hitelfelvétel átkáról, és vagyonvesztettek vagyonosokból való kárpótlásáról esszézni kurázsi dolga.

Az őszinteségéhez kétség nem fér, és biztosan Bajnai Gordon rögtön Gyurcsány Ferencet követve áll a gondolat mellé, megelőzve Kapolyit.
Előzmény: kábelbúvár (49)
WYW Creative Commons License 2009.01.13 0 0 50
Szegény Szanyi.
Előzmény: kábelbúvár (49)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.01.13 0 0 49
Willie Creative Commons License 2008.09.29 0 0 48
Itt nem az a kerdes, hogy mi a kellemes hely meg mi nem, hanem az, hogy ha a vadkapitalista USA-ban a sivatag kozepen boven 100 Ft alatt tudnak adni egy kobmeter vizet a fogyasztoknak, akkor Mo-on mitol 300 ft es van-e ennek koze az extraprofithoz ill. egy kormanyzatnak szabad-e ezt engedni...
Előzmény: Derek (44)
kruder Creative Commons License 2008.09.29 0 0 46
"Bofinger: Es wird jetzt für jedermann deutlich, dass es falsch war, den Staat als Gegner des Marktes zu sehen. Auf Dauer funktionsfähige Märkte erfordern einen stabilen staatlichen Rahmen."
Peter Bofinger, Jahrgang 1954, aus Pforzheim, lehrt Volkswirtschaftslehre an der Uni Würzburg.
http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,580333,00.html
Derek Creative Commons License 2008.09.29 0 0 45

"Ámde: a fent elmondottak alapján mindig tudtam, hogy Te - bárhonnan is levelezzél velünk - elkötelezett és szilárd híve vagy (legalábbis a távolból) a magyarországi szoclib uralkodásnak"

MO-on szoclib kormanyzas van nem uralkodas . Valoban nem akarok MO-on jobboldali kormanyt ,de ez nem jelenti azt,hogy a mostani kormannyal barmiben is egyetertenek.Csak tudod ez ugy van ha nem tetszik a szocik vagy a szadi es nem tetszenek attol egy cseppet sem fog jobban tetszeni a masik oldal.Ezt nehez megertened ,ugye?

Előzmény: péterkém (40)
Derek Creative Commons License 2008.09.29 0 0 44
Akkor csak egy megoldas van el kell koltoznod Arizonaba, kellemes hely
Előzmény: Willie (41)
meret99 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 43
No tessék, már az értelmesebb elvtársak is? nemcsak Orbán? A szocik mindent megpróbálnak leutánozni, amit a fityesz kitalál:D
Előzmény: hab a tortán (-)
Daikini Creative Commons License 2008.09.29 0 0 42
Mi is volt megalakulasakor a fidesz? Liberalis part. Mellesleg ha hatalomra kerulnek, van ra egy 95%-os becslesem, hogy ott folytatjak a privatizaciot, ahol az MSZP abba hagyni kenyszerult.
Előzmény: Elijah Baley (16)
Willie Creative Commons License 2008.09.29 0 0 41
Erdekes Tucsonban a sivatag kozepen nincs 100 ft egy kobmeter viz. Mo-on meg fizetsz erte vagy 300-at. Aztan megis Mo-ono dotaljak a vizarakat...
Előzmény: Derek (20)
péterkém Creative Commons License 2008.09.28 0 0 40

Kedveském! Bármennyire is lekádereztél, én - bár talán számodra meglepő - nem 2001. óta vagyok olvasója ennek a fórumnak, így aztán igen sok éve láttam és olvastam Magasságod hsz-eit is, azt is, amikor a topic-címben megnevezett szereplő olvtársunk megnyilvánulásait helyesléssel fogadtad! De fátylat rá, mindannyian bízhatunk, aztán csalódhatunk is, ez ember voltunk lényege, nem kell szégyelleni!

De épp ezért ne tévesszen meg az esetleges későinek ítélt, és lenézett regisztrálásom, mindazonáltal  köszönöm az "öcsike" megszólítást, bármit is jelent az!

Ámde: a fent elmondottak alapján mindig tudtam, hogy Te - bárhonnan is levelezzél velünk - elkötelezett és szilárd híve vagy (legalábbis a távolból) a magyarországi szoclib uralkodásnak. Tisztelem és elfogadom a saját vélekedéshez való jogodat, képes vagy Te is a tiédtől eltérő vélemények tolerálására? Bocs, ha azt mondom, hogy ennek mindeddig nemigen adtad jelét!

Előzmény: Derek (37)
Kagakusha Creative Commons License 2008.09.28 0 0 39

A közszolgáltatások privatizációja mindig és mindenütt rendkívül kockázatos. Ezt régóta tudni lehetett. Szanyiéknál most esett le a tantusz.

"Az 1995-ös privatizáció alkalmával az akkori kormány államilag 8 %-os nyereséget garantált a külföldi befektetőknek. Az eredmény azonban ennél sokszor lényegesen magasabb lett, és az ellenzék ezt luxusprofitnak nevezte el. "

Ki is volt akkor kormányon? :-)

Elijah Baley Creative Commons License 2008.09.28 0 0 38
egyetértünk.
Előzmény: Éhesló (24)
Derek Creative Commons License 2008.09.28 0 0 37

"Na, de eddig itt, az Index-fórumokon is ismert, szépszavú Szanyi Tibor vélekedése Neked mindig zsinórmértékül szolgált, hát miért most ez a súlyos megbélyegzés?"

Ocsike,oszekeversz valakivel.ha beleolvasol ugy a 2001-2 koruli irasaimba en akkor Szanyit itt siman leseggfejeztem es azota is ezen az allasponton vagyok.  Nekem amugy zsinormertekul egy velemeny szolgal :amit en irok, vilcsi?

Előzmény: péterkém (30)
péterkém Creative Commons License 2008.09.28 0 0 36

Bocs, hogy kijavítalak: a megnevezett bankot az izraeli illetőségű "Leumi Bank Consortium"-nak sikerült Bokros Lajosunk ottani bankelnöksége égisze alatt 12.000, azaz tizenkettőezer magyar forintért megvásárolnia! Magam is vevő lennék ennyiért egy bankra!

Na nekünk, magyarországi adófizetőknek, nem kellene feledékenynek lennünk! Ezekért a privatizációs bulikért valakiknek, valamikor talán mégis el kéne számolnia előttünk!

Előzmény: Éhesló (29)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 35
Sajnos, ahogy Szanyi öregszik, egyre hülyébb lesz. Az extraprofit ügyben - nem titkolom, egyetértek hogy van ilyen - az állam feladata lenne, hogy szabályozókkal élve ne engedje meg senkinek, hogy extraprofitot kaszáljon. Talán az lenne az igazi megoldás, hogy az állam éljen jogkörével ami annál is inkább lehetséges e területen, mert részben nem szabad áras, hanem hatóságilag állami szervekkel egyeztetendő árakról van szó. Arról nem is beszélve, hogy az EU is szorgalmazza, hogy az energiaszektorban az állam teremtsen versenyhelyzetet, mert az a garancia, hogy ne lehessen extraprofit.....
péterkém Creative Commons License 2008.09.28 0 0 34

Ez Nálad érvnek minősül? Vagy csak idegesíteni akarod az illető olvtársakat?

Mondták már Neked, hogy igencsak harmatos az érv- és információ-készleted?

Előzmény: Derek (15)
péterkém Creative Commons License 2008.09.28 0 0 33
Picinyem! Elmagyaráznád nekünk, kalandvágyból itthon maradt honfitársaidnak azt a különbséget, ami hsz-od szerint az US kormánya által a csődbe jutott bankok 700 milliárd(!) dolláros "megsegítése" és a "államosítás" között van? Magyarázatod, jaj tudom, rossz szót használtam, mondjuk inkább "indokolásodat" epedve várjuk!
Előzmény: Derek (13)
Éhesló Creative Commons License 2008.09.28 0 0 32
Akkor sajna lemaradok....:(((
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (31)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.09.28 0 0 31
légy magas rangú pártfunkci egy állami vállalatnál és még ennél is nagyobb biznicekbe szállhatsz be
Előzmény: Éhesló (29)
péterkém Creative Commons License 2008.09.28 0 0 30

Szép, kulturált és főleg a magyarországi népesség (hogy ne idegesítselek egy olyan szóval, mint "nemzet") érdekei szempontjából súlyos érvekkel megalapozott álláspont!

Na, de eddig itt, az Index-fórumokon is ismert, szépszavú Szanyi Tibor vélekedése Neked mindig zsinórmértékül szolgált, hát miért most ez a súlyos megbélyegzés? Tán csak nem azért, mert - (Veled ellentétben) felismerve a mi országunk népességének hangulatát, na meg a saját jövőjére is gondolván - mást mond ki, mint a Te ortodox, de kívülállóként minden(Téged nem, csak minket, itthoni adófizetőket érintő) áron GYF hatalmának megtartása mellett kiálló álláspontod?

No de ki Neked Hecuba? Már persze, ha érted a kérdést?!

Előzmény: Derek (7)
Éhesló Creative Commons License 2008.09.28 0 0 29
Ha tudsz ilyen 8%-os garantált bizniszt én is beszállnék. esetleg bankot is vennék 12000 forintokért (azaz tizenkétezer forintokért). Mint anno a GE...:((
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (26)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 28
"Szanyi visszacsinálná a privatizációt"

Mi van? Nem jutott elég a mocskosszájú bolseviknek?
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.09.28 0 0 27

amúgy pedig ellenségképet kell gyártani, a rohadtszemétkapitalista multi pedig erre a szerepre kitűnően alkalmas

amíg szanyi meg az összes többi is felveszi adózatlanul a ktgtérítést, addig fogják be a pofájukat

hogy egy kissé én is lehessek demagóg...

Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2008.09.28 0 0 26
a 8%-os garantált profit semmi ahhoz a mennyiségű lopáshoz képest, ami ezeknél a cégeknél történt volna, ha állami kézben maradtak volna
Éhesló Creative Commons License 2008.09.28 0 0 25
Kissé megkésett az elftárs megvilágosodása. Meg kellene beszélnie suchmann és bokros úrral esetleg. Oszt ha megegyeztek, elmondhatnák nekünk is: hogyan is történt és mit terveznek ezek után, hogy még viccből se legyen jobb a sorsunk....
Éhesló Creative Commons License 2008.09.28 0 0 24
Arra gondolsz, hogy valami furcsa módon buktorék is neoliberális gazdaságpolitikát folytattak, némi nemzeti szósszal nyakon öntve?
Mert ha igen, akkor egyetértünk.
Előzmény: Elijah Baley (16)
Elijah Baley Creative Commons License 2008.09.28 0 0 23
sőt még a józsi barát is
Előzmény: ninive_8 (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!