A baj pontosan ottan van, hogy Magyarország szaporodása egyre jobban a cigányokra van bízva. (Az a cigányok szaporodási mutatója most is több, mint háromszorosa Magyarországon a többieknek.)
Ha így meg tovább, nekik kell(ene) majd eltartani a jelenlegi nyugdíjasokat is. :-(
A most születő gyermekeknek pedig szembe kell nézni azzal, hogy minden egyes felnevelt gyerekük mellett ugyanannyi cigánygyerek felnevelésének finanszírozása is rájuk fog hárukni.
Szóval csak semmi aggodalom, épül a Szép Új Jövő. :-(
Ezért használtam a termék kifejezést. Piacgazdaságban minden amit eladsz termék, a szellemi termék is, meg a szolgáltatás is. Ha véletlen programozó vagy az is végeredményét tekintve áru a piacon, és bizony az árában benne van a te munkadíjad adóstól, eü hozzájárulásostól, mindenestül.
talán ezért is nem vállal 100 ezer nettóra se 2 se 4 gyereket , mert olyasmik járnak az agyában hogy akkor nem tudja fizetni a gimit , meg a ház részletet és a villanyt fűtést netát autót mert nem putriban lakik...és nem dögöt zabál ...pl aztán meg az egyetem se olcsó , vagy esetleg nem lesz mit zabálni se ha elveszíti azt a munkahelyét ami van neki ... ha meg egzisztenciális létbizonytalanságba is nyomják , szétlopják alóla az országot , eladósítják , nem biztos abban hogy a gyerek nem a nyomort jelenti e vagy a lecsúszás kockázatát növeli
namostan a cigányok egy jelentős részének ilyen modern és egzisztenciális apróságok értelem szerűen eszükbe se jutnak. beveri a farkát merazjó oszt majd lesz valami alapon ... pedig nyilván nehéz helyzetbe kerül ha a 4. éhező és putrilakó gyerekére ráhúz még egyet kettőt ...
Én nem is veszem észre, hogy te vitáznál, mert érveid nem nagyon vannak az álláspontod mellett. Bele van számítva a tőled levont adó az általad kínált termék fogyasztói árába vagy nincsen? Ha nem vonják el tőled akkor a termék lesz olcsóbb vagy zsebreteszed?
Hát inkább legyek demagóg, mint sértegető. Pont te írtad, hogy 8,5 óra meló után még otthon is 2-3 órát ráversz és ez nem főzés-vagy mosogatás.... Vagyis fontosnak tartottad különválasztani a 2 dolgot. Most pedig mégis az utóbbit hozod elő.
Valamennyi adó bele van építve a termékek árába, úgyhogy mindent a fogyasztó fizet. Most hogy akarja a kormány a robinhood adót, már felszólaltak hogy áremelés várható miatta.
az abaj,hogy a segely elobbre helyezik,mint a tamogatst,pedig forditva kene.En nem sajnalnam a tamogatast toluk,mert ahhoz az kell hogy o is befektessen mondjuk min 50-60 %-ot es akkor kaphatna egy kis segitseget a vallalkozasahoz,persze llenorzott keretek kozott hogy pizzat rendeljen 13m-ert-))))
miert nem tudnak a ciganyok is ugy beilleszkedni,mint amerikaban a kubaiak,mexikoiak,feketek,indiaiak,pakik,haitiaiak... Sportoljanak,eljenek sajat kozossegben,sajat iskolaval,tanarokkal,ujsaggal,radioval ha maskepp nem megy. Miamiban joforman mar mnden spanyol.Meg a mekiben a ketchup is.Legyen 100 000 roma zenesz,de elmehetnek sportolni.Taxizzanak.Lehetnenek Vajda Attilak,de nem mert ott dolgozni kell meghozza kemenyen.Barmely nepcsoport be tud illeszkedni barhol a vilagon rajtuk kivul.Legyen sajat keruletuk,mint sok mas heleyn china town,harlem,latin negyed... akkjor jobban fel tudnak tartani magukat,mert roma lenne a kozertes,a zoldseges,a cipesz,a butikos...
Több, mint a netto jövedelmem kétszeresét sok évtizeden keresztül. Kiszámoltam. Amelett rengeteg munkával ennek ellenére sokszor nélkülözések között de tisztességesen felneveltem, kitaníttattam saját erőmből, - nem segilykéből - három gyereket akik tovább teszik ugyanezt.
Csak félek, nekik sokkal nagyobb terhet fog kiróni a nyakukra az állam. Mivel a népszaporodás nálunk egy olyan rétegre van bízva, amely közismerten nem adózik, sőt jó része csak tartja a markát és követelődzik.
A jövedelmem többszörösét, amit adó formájában ránkver az állam. Mennyi adót is fizetnek ezek a puhos cigányok?
Egyáltalán fizettek, fizetnek valaha is egy fillár adót, tb.-t ilyesmit? Nemdenem még a segílykéket is felveszik? Kiló fuxot ilyenkor a kocsiban hagyva?