Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.03 0 0 45
50 000-esre nem tudom kinek a képe kell, de az 54 000-esre Lopcsányié. Az emberek csak ránéznek és tudják, hogy hamis.
gitana19 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 44
Sőt! Róbert Gidát...
Előzmény: halkergető (12)
Demokrapia Creative Commons License 2008.12.03 0 0 43
Én sem szeretem, ha előttem a sorban kártyával fizetnek. Általában sokkal tovább tart, mint készpénzzel. Egyébként a kártyával fizetés is tulajdonképpen pénzbe kerül. Vagy az alapszolgáltatásért fizeted meg az árát, vagy a bankártya használatakor vonnak le pénzt. Ha a bankkártya használatakor vonják le a pénzt, nyugodtan kiszámolhatjátok, hogy évente mennyi pénz ment el így feleslegesen.
Bankkártyával csak pénzt veszek ki, és mindig a lehető legnagyobb összeget, általában nem aprózom.
Egyszer néhány évvel ezelőtt egyébként pórul jártam, éhes voltam pénzre volt szükségem, de nem volt nálam pénz. Gondoltam nem baj, van bankkártya. De éppen akkor nem működtek az automaták, mondom beugrok a közeli tescóba és veszek legalább valami kiflit. Erre a pénztárnál sem lehetett fizetni, mert nem működött a bankkártya. Kopogtak a szemeim. No ennyit a technikáról. 1-2 óra múlva szerencsére helyrehozták a hibát, de ha nem sikerült volna talán még ma is kopognak a szemeim.

Egyébként felesleges a 50000-es, ha 2012-ben euró lesz Magyarországon is.
Előzmény: Psycho Dad (27)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.03 0 0 42
És nem tűnt fel nekik, hogy hamisítvány, pedig egyforma a sorozatszámuk!
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.03 0 0 41

Többen is fizettek az 54 000 forintosokkal: http://index.hu/politika/bulvar/ft081203/

54 000 forintosok: http://index.hu/cikkepek/0812/bulvar/54ezer.jpg

Psycho Dad Creative Commons License 2008.09.18 0 0 40
Nem tettem hozzá, de a számom természetesen titkosított...
Előzmény: LeszittVigasz (39)
LeszittVigasz Creative Commons License 2008.09.18 0 0 39
Előfordult de az én hülyeségem vót, hogy nem titkosíttattam a telefonkönyvben.

Egyébként a telemarketinget törvényileg tiltanám.
Előzmény: Psycho Dad (37)
arnys Creative Commons License 2008.09.18 0 0 38
Szerintem nem lesz ötvenezres. Mert ez annak a nyílt beismerése volna, hogy a magyar állam sohasem/nagyon sokáig nem lesz képes teljesíteni az eurofeltételeket. Ugyanezért nem fogják az utolsó nullát sem levágni a forintról, öt-tíz évért nem érdemes új pénznemet bevezetni.
Psycho Dad Creative Commons License 2008.09.18 0 0 37

De azt ne mond, hogy telefonon nem "zaklattak" még különböző ajánlatokkal!

Érdekes módon, mikor lejárt valamelyik hitelem, azt követő napokban hívott fel vagy öt pénzintézet akikkel kapcsolatban álltam, vagy előtte valamikor kapcsolatban voltam, hogy új "akciós" termékeiket ajánlják.

Előzmény: LeszittVigasz (36)
LeszittVigasz Creative Commons License 2008.09.18 0 0 36
Nem, de nem látom, hogy személyre szóló reklámokkal bombáznának..
Előzmény: Psycho Dad (35)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.09.18 0 0 35

- a kereskedelmi egység nem fogja tudni névhez kötni (ha jól rémlik az ott hagyott termináli bizonylaton nem szerepel a vásárló neve),
- a bank nem adhat ki hozzám kapcsolódó információkat.

Te még hiszel a mesékben? :))

Előzmény: LeszittVigasz (32)
LeszittVigasz Creative Commons License 2008.09.18 0 0 34
"Tényleg ráférne a gazdaságra egy kis fehérítés"

Hogyan képzeled el?
Előzmény: FriendlyFire (31)
LeszittVigasz Creative Commons License 2008.09.18 0 0 33
Nekem pedig sokkal kényelmesebb, hogy netbank-on keresztül látom a kiadásaimat.
Előzmény: LeszittVigasz (32)
LeszittVigasz Creative Commons License 2008.09.18 0 0 32
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a látható pénzek mennek ott. ;-)

Egyébként nem érdekel, hogy 'valaki' látja a fogyasztási szokásom (pontosabban csak azt látja, hogy hol vásárolok..):

- a kereskedelmi egység nem fogja tudni névhez kötni (ha jól rémlik az ott hagyott termináli bizonylaton nem szerepel a vásárló neve),
- a bank nem adhat ki hozzám kapcsolódó információkat.

A marketing sem annyira fejlett, hogy közvetlenül - a vásárlási szokásaim alapján - küldjék a péniszhosszabító, olcsórolex ajánlatot.
Előzmény: Psycho Dad (30)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.09.18 0 0 31

"aki állandóan kártáyval fizet, az sikeres ember nem lehet."

ja, mert csak a hivatalos, átutalt pénzt költi. Az adózatlan, zsebbe fizetettet, vagy trükkösen szerzett pénzt nem. (És ez nálunk a sikeresség záloga.)  Ezért irtam a fekete, na jó szürke pénzek szerepéről.

Tényleg ráférne a gazdaságra egy kis fehérítés. Bár sehol sem hófehér, talán még Svájcban sem, de az arányok!

Előzmény: Psycho Dad (30)
Psycho Dad Creative Commons License 2008.09.18 0 0 30

A kártyával az a gond, hogy ott látható pénzek mennek, illetve megvan az a tudat, hogy "valaki" simán láthatja, milyen pénzek mozognak a számládon, mire használod, a fogyasztási szokásaidat is kitapasztalhatják, és ez is eladható.

Szerintem, aki állandóan kártáyval fizet, az sikeres ember nem lehet. :)) Vagy nagyon sikeres, de akkor már nem jár vásárolni. A kettő között meg széles a skála.

Előzmény: LeszittVigasz (29)
LeszittVigasz Creative Commons License 2008.09.18 0 0 29
Nekem pedig sokkal kényelmesebb és átláthatóbb.

Bár való igaz, hogy a bankok normálisabb renccert is építhetnének.
FriendlyFire Creative Commons License 2008.09.18 0 0 28

"USA-t véve alapul ott is vannak olyan körök, ahol kiröhögnek, ha kártyával akarnál fizetni,"

:-) Tehetautó platójáról, lopott DVD-lejátszó árus. :-)

Psycho Dad Creative Commons License 2008.09.18 0 0 27

Iszonyúan utálom ha valaki a boltban előttem pár ezer forintos fizetéssel kártyával szarakodik, feltartja a sort.

Egyébként meg az USA-t véve alapul ott is vannak olyan körök, ahol kiröhögnek, ha kártyával akarnál fizetni, csak a kp elfogadható. Bőröndnyi mennyiségben. ;))

Előzmény: Derek (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 26
A címlet nem számít, darabra mérik...))
Előzmény: originalqszi (25)
originalqszi Creative Commons License 2008.09.18 0 0 25
No látod, itt a baj:(((((((((((((((((( A panelos is azt látta - eddig, lehet, hogy ma már nem - hogy Gyurcsánynak csak 3 van, mig Orbánnak 100!!!!!!!! Csak a nagyságrend éppen fordított:(((( Gyurcsány milliárdos (9 db 0!!!), míg Orbán csupán milliomos (6db 0)
3x 33000=100000-1000, amelyből 99000 a lopós kurmányé, 1 db 1000 marad neked kenyérre:DDDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.18 0 0 24
A 33 ezres címlet nekem nagyon barátságosnak tűnik.
Abból éppen három kell, és azt egy ezressel kipótolva pont tízezer jön ki.
Hát nem fasza? :)
Előzmény: FriendlyFire (-)
Nr.121212 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 23
?? Nápoly miatt??

A felek végül 1352. március 23-án Nápolyban békét kötöttek: eszerint Lajos lemondott hódításairól, visszaadta a fogságba vetett durazzói és tarantói hercegek szabadságát, elismerte Tarantói Lajost és Johannát, mint a Nápolyi Királyság uralkodóit, akik viszont 300 000 aranyforint hadikárpótlást voltak kötelesek fizetni Lajosnak, továbbá Johannának pápai vizsgálóbizottság elé kellett állni, amely tisztázza esetleges bűnrészességét a „férjgyilkosságban”.
- Lajos követei azonban a király utasítására lemondtak a kialkudott összegről, „mondván, hogy uruk nem kapzsiságból, hanem öccse megbosszulásáért intézte azt a vállalatot” .

__

"Sem Lajos előtt, sem utána nem volt magyar uralkodó, aki ilyen aktív külpolitikát folytatott volna az ország határain túl minden irányban. Lajos belviszályoktól és külső támadásoktól mentes királysága, melyben egyetlen komoly negatívumot a pestisjárvány jelentett, lehetővé tette a társadalom válságoktól mentes fejlődését, mind politikai, mind gazdasági tekintetben."

Lajos halála után „udvarának lovagi máza hamar lekopott a magyar bárókról”, mert „kezdének az urak pártolkodni, és egybeveszni, egymást kergetni, és egymásnak jószágát dúlni”. Egy velencei diplomata szavaival: „Egyiknek a vezérség a legfőbb vágya, az grófságot akar, ez bánságra törekszik, másokat kitúrva, magasabbra tör valamennyi, ádáz irigység fogja el őket, gyűlölik egymást, pártokra szakadnak, s magát a népet is pártokra szakítják.”

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 22
Louis le Grand? Nane.
Előzmény: Nr.121212 (21)
Nr.121212 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 21
:) Még az euróra való átállás előtt azért tanulságos lenne - pszichológiailag - egy tizedes jeggyel (1 nullával) csökkenteni az árakat és kivonni az 5 forintost is.
Egyébként kártyás fizetésnél az a legszörnyűbb hogy nem tudsz csinálni semmit ha eltüntetik az orrod elől a a kártyát a kasszánál, pláne külföldön többször találkoztam azzal hogy egy pult mögé kell beadni egy fülkébe - (ott aztán lehet imádkozni, minden kifizetésnél) /a kártyadíj/ak+tranzakciós költségekről nem is beszélve - kisebbfajta különadó:((
Nagy Lajos viszont jöhetne majd az Eurónkra.
Volt tüzér Creative Commons License 2008.09.17 0 0 20
Viszont az érme nem gyűrődik és nem szakad.
Előzmény: Törölt nick (9)
Callie Creative Commons License 2008.09.17 0 0 19
A túloldalára Zách Klárát.
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 18

"A legtöbb ember csak arra használja a kártyáját, hogy felvegye a fizetését (amiért sok bank elég sokat von le...), amit aztán viszi bankjegykötegeket a plázába, ahol lehetne kártyával fizetni."

En azert azt tapasztaltam egyre tobben fizetnek kartyaval.Szeged felsovaroson jartam a kis tescoba reggelenkent es egy kozeli agip kuthoz de a vevok tobb mint a fele ahogy lattam kartyaval fizetett. es ha olyan kutak lesznek ahol kinn a kutfejnel is lehet kartyaval fizetni mint itt akkor megt topbben fognak tankolaskor is.

Előzmény: Törölt nick (16)
tuutuu Creative Commons License 2008.09.17 0 0 17

Nekem van 50ezer forintos érmém, más kérdés, hogy néznének a bótban, ha előszedném...:}}

Amúgy vannak 1000 forintos érmék.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 16

A fene tudja miért, nálunk csak a készpénzt szeretik. A legtöbb ember csak arra használja a kártyáját, hogy felvegye a fizetését (amiért sok bank elég sokat von le...), amit aztán viszi bankjegykötegeket a plázába, ahol lehetne kártyával fizetni.

Tőlünk nyugatabbra is felvetődött hogy a 200 és 500 eurós címlet teljesen felesleges, meg az 1 és 2 eurós is lehetne inkább bankjegy.

Előzmény: Derek (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!