Keresés

Részletes keresés

WSOM Creative Commons License 2009.01.15 0 0 36
Dinnyére  ?     Sört !
Kagakusha Creative Commons License 2009.01.15 0 0 35

" en a felforralt tejet meg visszahutve sem iszom meg, gyerekkoromban is utaltam "

En is pontosan így vagyok vele. :-)

Előzmény: Derek (30)
Fine Tune Creative Commons License 2009.01.15 0 0 34
Ezt csak a hazai lakosság védheti ki. Nem kell import tejet venni. Én sem szoktam.
Előzmény: T.Howard (-)
T.Howard Creative Commons License 2009.01.15 0 0 33
A dinnye és a szalámi országa lettünk

Az Európai Parlament előtt megjelent egy alkotás, amin David Cerny cseh művész az egyes nemzeteket figurázza ki. Pontosabban azt, milyen sztereotípiák élnek egyes európai uniós nemzetekről mások fejében. A cseh kormány azt hitte, minden országnak saját művésze készíti az alkotást, Cerny viszont megviccelte őket.

Az Európai Parlament épületében David Cerny installációiból nyitottak kiállítást, mégpedig olyan alkotásokkal, amelyek a nemzetek sajátosságait emelik, olykor pedig figurázzák ki. Pontosabban azt, milyen sztereotípiák élnek egyes európai uniós nemzetekről mások fejében.

Így lehetséges az, hogy Magyarországból Herz szalámis, dinnyeföldes ország lett, Olaszországot teljes egészében a foci uralja, Bulgáriából pedig egy országnyi vécé vált. Franciaország természetesen "sztrájknemzet" lett

hirszerzo.hu
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 32
Iszom en a bort is,a maga idejeben,ha hurkat reggelizek a piacon, akkor mar reggeli utan mert arra azt kell.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 31
,,..Igy ha ilyen nyers tejet veszek vagy megiszom ugy hidegen ,nyersen,, oszt vagy fosok tole .."

Igyá bort,a tehéntej a borjúnak lett kitalálva.
Előzmény: Derek (30)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 30

Pontosan ez a bajom vele ,en a felforralt tejet meg visszahutve sem iszom meg, gyerekkoromban is utaltam amikor tejesasszony hordta nekunk,

mert a legkisebb foldarabot sem turom rajta, es igy mar az ize sem OK szamomra.Igy ha ilyen nyers tejet veszek vagy megiszom ugy hidegen ,nyersen,, oszt vagy fosok tole vagy nem, egyik sem problema,,vagy elrakom aludtejnek.

Előzmény: Willie (27)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 29
Te arra az emberre gondolsz,aki elvesztette a fejét ?
Na ,más se hiányzik nekünk megint,csak egy eszetlen kommenyista.
Előzmény: geszthi (28)
geszthi Creative Commons License 2008.09.17 0 0 28
Gyere vissza KADAR Janos!!!
Willie Creative Commons License 2008.09.17 0 0 27
kecson a piacon is lehet venni, ha jol emlekszem 150 Ft/l (de lehet, hogy kevesebb). mondjuk, fel kell forralni ivas elott es nem all el ket hetig, viszont csudajo aludtejet lehet belole csinalni...
Előzmény: Derek (24)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 26

helyes , van termelo aki nem sirankozik hanem megoldja maga vagy reszben vagy egeszben,mert segits magadon Isten is megsegit.

Itt a hetvegi farmer market-eken mindig vannai ilyen hutobol tejet,vajat, joghurtot ,turot arulo farmerek. vannak eleg szigoru higienias eloirasok is de nem teljesithetetlenek.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 25
Pesten is van néhány, meg Fóton is láttam már.
Előzmény: Derek (24)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 24

"Egyébként olvastam, hogy felmerült a termelőknél, hogy kis hűtűautókban széthordanák a városokba és kimérnék az általuk termelt tejet"

Van mar ilyen, en Kecskemeten lattam, minden nap jon a lakotelepre ugyanabban az idoben es tesz egy kort es akiknek kell tudjak mikor jon es vesznek.

Előzmény: halkergető (23)
halkergető Creative Commons License 2008.09.17 0 0 23

Nálunk a faluban meg 120. Igaz, el kell menni érte a házhoz.

(Onnan tudom, hogy ma engem zavart el nejem őnagysága, hogy hozzam el a tejadagunkat, mert Ő nem ért rá elmenni.)

Egyébként olvastam, hogy felmerült a termelőknél, hogy kis hűtűautókban széthordanák a városokba és kimérnék az általuk termelt tejet. Sztem jó ötlet. Aki meg a Tesco-ban akarja venni, az vegye ott! 

Előzmény: Törölt nick (21)
alienfromspace Creative Commons License 2008.09.17 0 0 22

Az áruházláncok a saját nézőpontjukból teljesen korrektek, az elvtársak annak idején bagóért aladták nekik a magyar piacokat, ők pedig megvették. Ennyi az egész. Ez ellen kár lázadozni.

Ők bombaüzletet csináltak, a magyar pártelit pedig ma is szépen részesül az általuk befizetett baksisból. Tiszta a kép? Ezt meg lehet változtatni, de a változtatás útjában nem az áruházláncok állnak, hanem az általuk kitartott magyar pártarisztokrtácia. Normálisan szabályozott üzelti viszonyok esetén ugyanis nem képződne  annyi extraprofit, amiből a politikai pártokat finanszírozni tudnák.

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 21

/ kézzel fejt / tejével ??

Láttál te mostanában tejtermelőt közelről?

Mert a dobozba zárt valami nem biztosan találkozott tehénnel!

Kézzel a '70-es években fejtek a magángazdálkodók.

Ma már nem divat.

De azt állíthatom, hogy a magántehenészetekben a padlózatról szinte enni lehet.

Amúgy én nem vennék semmi pénzért dobozos tejet.

Kizárólag termelőtől veszem, mert az biztosan a tehénből jött.

Viszont én nem tapasztalok olcsóságot a nagy boltok tejeinél.

A MATCH-ban ma 240 volt 1 lityi Profi tej.

Én 190-ért vettem a termelőtől literjét, de láttam már Ráckevén a piacon 170-ért is teljesen tehénből folyt tejet.

Előzmény: Törölt nick (16)
T.Howard Creative Commons License 2008.09.17 0 0 20
Kit látsz sirni itt?

"a boltban argentin bort vesznek, francia majpastetomot es cseh vajat,olasz szolot."

Ez csak azért van biztos igy mert Te mondod. A valóság azonba teljesen más.

Előzmény: Derek (17)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 19
Pedig csupa nagybetűvel írtam,hogy a gyengébbek is észrevegyék.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 18
Mert észrevehetetlenül teszed.
Előzmény: Törölt nick (15)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 17
Az a rohely ,hogy akik itt sirnak aztan a boltban argentin bort vesznek, francia majpastetomot  es cseh vajat,olasz szolot.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 16

.Miért ne védené a saját termékét a saját országában a termelő?..

..hát védje meg!!! Miért a mi hibánk, hogy még arra sem képes a magyar paraszt többsége, hogy közös termelési és értékesítési formákat hozzon létre.

...miafaszt akar "termékvédeni a napi 60~100 liter / kézzel fejt / tejével ??

..
Előzmény: T.Howard (12)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 15
,,...kettőnk között a különbség tehát csak annyi, hogy én a problémáról beszélek .."

Én is,csak nem vetted észre.
Előzmény: Törölt nick (13)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 14
Dehat Mo-on nem a markas francia sajtok nyomjak el a magyar ementalit ,hanem az ugyanugy szegenyebb keleteuropai szlovak, cseh tejtermekek.Egy megoldas van ne vegyed oket. En 6 hetig nem vettem mast MO-on csak magyar tejtermeket es mi eleg sokat fogyasztunk ilyet.Es Drehert ittam meg unikumot . Omnia kavet es nem Jakobs-ot. Ihattam volna bourbont is de azt ihatok itt is eleget.
Előzmény: T.Howard (12)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 13

..najaaa..

..kettőnk között a különbség tehát csak annyi, hogy én a problémáról beszélek

te meg csak egy kicsit hányni akarsz a kormányra... egészségedre...sose

legyen jobb dolgod :((
Előzmény: Törölt nick (6)
T.Howard Creative Commons License 2008.09.17 0 0 12
Nem arról van szó, hogy nem lehet kapni külföldön is néhol magyar terméket. Ez mindenütt igy van. Imitt-amott látni ezt azt. Bulgárt is, románt is, magyart is, stb. Az újonnan csatlakozottaknál mind fenn áll ez a probléma. A gazdag nyugat lenyomja a szegény(ebb) keletet. Miért ne védené a saját termékét a saját országában a termelő?
Előzmény: Derek (11)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 11

Aha ertem tamogatas nelkul nem lehet eladni. akkor nem veszik meg,csak tamogatassal. Ha meg csak tamogatassal megy akkor ugye az eletkeptelen akkor nem kell eroltetni.

Gondolod a bolgar juhasz tobb tamogatast kap? erdekes bolgar termek 10 eve is volt ,meg ma is, magyar meg csak szorvanyosan.Nem inkabb a marketingnel van valami huba?

Előzmény: T.Howard (10)
T.Howard Creative Commons License 2008.09.17 0 0 10
Támogatás, érted?

Nem a termelő nem dolgozik. Ne azokat b@sztassátok mindig.
Előzmény: Derek (8)
T.Howard Creative Commons License 2008.09.17 0 0 9
DDD
Előzmény: Törölt nick (6)
Derek Creative Commons License 2008.09.17 0 0 8

"Az érdekvédelmi szervezet szerint a magyar tejtermékek megállják a helyüket a világ számos pontján, Amerikában épp úgy, mint az Arab-öböl országaiban."

Hat ha megalljak akkor a termektanacs miert nem adja el ott? En szivesen vennek magyar juhsajtot,volt is egy arab uzletben itt. Bekescsabai. Erdekes a bolgarok miert tudjak teriteni a tejtermekeiket itt?
Minden komolyabb boltban van bolgar feta, juhsajt de konzervek es kompotok is. Ha meggykompot kell bolgart mindig kapni

T.Howard Creative Commons License 2008.09.17 0 0 7
Ó, hát tőled mást nem is vár el senki...
Előzmény: Törölt nick (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!