Keresés

Részletes keresés

drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 23
biztos nagy búcsú volt...
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.14 0 0 22
Húsz rendőr halálával... elég durva lövöldözés lehetett ez.
Előzmény: Törölt nick (21)
drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 20
mi lehetett ez a mai lövöldözés? én úgy tudtam, hogy egy stabil, zárt, kemény diktatúra, ahol nem sok babér terem semmilyen ellenzéknek, erre a főváros szívében lövöldöznek?
Előzmény: Ki(vagyok)_én (18)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 19
ja.
A többieknek egyelőre coki.
Előzmény: Törölt nick (17)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 18
Persze, ezt lehet úgy is értelmezni, hogy az új világrendben az oroszoknak nyaló helyi hadúr magánhadserege az ott tartózkodó orosz hadosztány vagy hadtest. (Mert nagyjából ekkora erőkről van szó. A grúzokat is nagyjából egy erős hadosztály vagy nem teljes hadtest verte szét.)
Előzmény: Törölt nick (16)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 15
Gyakorlatilag az egyetlen olyan erő ezen országokban, amelyik szervezett. A többi helyi uracsok magánserege. Kb. olyan, mint a maffiáé volt a 30-as évek amerikájában.
Előzmény: Törölt nick (13)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 14
Ezért verték szét a gorbacsovi szu-t.
Csak nem számítottak arra, hogy a függetlenség után nem a nyugati demó, hanem a bigott iszlám lesz a nyerő.
Egy kupac szar helyett az usákok kaptak sok kupacot. És ráadásul nem is tudják eltakarítani.

Nabuccó? Szvsz amcsi hugyot fog szállítani a Közép-keletről.

Hasonló folyamat kezdődött el az északi pólus környékén is. Még szerencse, hogy arra nincs lakott terület.))
Előzmény: drzyx (11)
drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 12
nem tudom, de Tadzsikisztánban biztosan vannak, az afgán határt őrzik...
Előzmény: Törölt nick (8)
drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 11
mindenesetre a térség komoly versengés színtere lesz vagy már az, hiszen Európa és Kína is energiaéhes, az oroszok pedig fenn akarják tartani a gázmonopóliumukat, itt húzódna a Nabucco, csak ki tudj honnan töltenék fel?
Előzmény: Ki(vagyok)_én (7)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 10
Vannak...
Előzmény: Törölt nick (8)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 9
Pántürkizmushoz kelllene Törökország. Az ottani hadsereg normálisnak tűnik, csak a piltikusaik zakkantak.
Előzmény: drzyx (6)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2008.09.14 0 0 7
Ez a térség alkalmatlan a demokráciára. Történelmileg a 700-as évektől így alakult. Óriási politikai hiba az usákok beavatkozósdija. Tudomásul kell venni, hogy fegyverrel nem lehet a demót terjeszteni. Pont a fordítottja sül ki belőle. Az iszlám konzervatív ágának előretörése, erőszak terjedése, állampolitikai szintű terror-támogatás stb.

A szu szétesése csak helyi uracsok iszlám mögé bujtatott diktatúráját hozta el arrafele. Ez -mivel ellenőrizhetetlenebb, mint a volt szocializmus- veszélyesebb. Ezért tudtak ilyen oszama-félék felemelkedni, ráadásul tömegbázist is szereztek.
Pénz meg -olajból, gázból- van dögivel.

Persze a szu szétesését is az usa generálta. Az a helyzet, hogy a baltikumon kívül a többit ott kellet volna tartani. (Milyen nép az a fehérorosz?) Az ukránok is jobban jártak volna, mint egy-két magát ukránnak nevező kiskirály(nő) uralma alatt senyvedni.

A déli országokpedig életképtelenek. Körbevették őket: délről usa expanzió, északról orosz, keletről pedig kínai. Így a hatalmi vákum ezt eredményezte, amit most látunk.
Előzmény: drzyx (-)
drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 6
szóval? mi lesz a térséggel? Türkmenisztán a térség legjelentősebb gáztartalékaival rendelkezik, marad orosz érdekszféra, a pántürk vagy a pániszlám felé fordul?
Előzmény: Törölt nick (5)
javított állomány Creative Commons License 2008.09.14 0 0 4
Ezt bemondta már a jereváni rádió? :-)
Előzmény: drzyx (3)
drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 3
buta vagy mint a tök...
miccósz, hogy Abdullah Gül Jerevánba utazott?
Előzmény: Törölt nick (2)
wizes Creative Commons License 2008.09.14 0 0 0
0000000000000rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbáááááááááááááááááááánnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiggggggggggggggggggg
Előzmény: drzyx (-)
drzyx Creative Commons License 2008.09.14 0 0 topiknyitó
Heves lövöldözés volt Türkmenisztán fővárosában

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. szeptember 14., vasárnap 08:34

Ismeretlen fegyveresek és rendőrök összecsaptak Türkmenisztán fővárosában a szombatra virradó éjjel. A lövöldözésben legalább húsz rendőr életét vesztette - közölte a türkmén ellenzék egyik internetes honlapja szemtanúkra és egy türkmén diplomáciai forrásra hivatkozva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!